how-to:Πως να σπάσετε κλειδιά ασυρμάτων δικτύων.

Θα σας δωσω το παρακατω tutorial. Εγώ άπλα το δημοσιεύω χωρίς να φέρω ευθύνη το πως θα το χρησιμοποιησετε...

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Η Google ετοιμάζει υπηρεσία online πληρωμών!


Όλα δείχνουν πως η Google ετοιμάζει μία νέα υπηρεσία online πληρωμών με σκοπό να εξυπηρετεί τους χρήστες για συνδρομές σε online εφημερίδες και περιοδικά.

Η νέα υπηρεσία θα ονομάζεται One Pass και ήδη έχει τον πρώτο της πελάτη που δεν είναι άλλος από το Γερμανικό ειδησεογραφικό site “Focus” και σύμφωνα με τον υπεύθυνο της εταιρίας η χρέωση του site θα είναι 10 σεντς ανά άρθρο και θα ισχύει μόνο για τα θέματα κοινωνικού περιεχομένου ή για τις στήλες με συμβουλές υγείας και σωματικής άσκησης και όχι για την τρέχουσα ειδησεογραφία....


Εκτός από το Focus φαίνεται πως και η «Daily Mail» έχει βλέψεις για το One Pass οπότε δεν αποκλείεται σε λίγο καιρό να έχει και αυτή.

Τέλος, το One Pass αναμένεται αν είναι διαθέσιμο σε Μ. Βρετανία, ΗΠΑ, Καναδά, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία και Ισπανία, ενώ σιγά σιγά θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες.

“Skype to go” Πάρτε τηλέφωνο από οπουδήποτε με την νέα υπηρεσία του Skype!


To Skype, εγκαινίασε τη νέα υπηρεσία “Skype to go” που επιτρέπει στο χρήστη την πραγματοποίηση φθηνών διεθνών κλήσεων από οποιοδήποτε τηλέφωνο (σταθερό ή κινητό).

Το “Skype to go” επιτρέπει στο χρήστη να μετατρέψει έναν οποιονδήποτε τηλεφωνικό αριθμό σε αριθμό “Skype to go” και στη συνέχεια να τον καλέσει από οποιαδήποτε συσκευή, χωρίς να είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο και να χρεώνεται μόνο με τις τιμές που έχει το Skype....




Η δημιουργία αριθμών “Skype to go” είναι πολύ απλή και δεν απαιτεί κάποια επιπλέον εφαρμογή για να λειτουργήσει.

Ο κάθε χρήστης μπορεί να φτιάξει δωρεάν μέχρι και 9 αριθμούς “Skype to go” ενώ για την πραγματοποίηση των κλήσεων είναι απαραίτητη η χρήση Skype Credit ή η ύπαρξη συνδρομής στην υπηρεσία.

πηγή : techit.gr

Nέο οικονομικό mouse της Microsoft


Μία οικονομική πρόταση από τη Microsoft για ένα ποντίκι που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα ακριβά.

Η Microsoft ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στην αγορά ένα νέο οικονομικό ποντίκι που να υποστηρίζει την τεχνολογία Blue Track η οποία επιτρέπει στους χρήστες να εργαστούν ελεύθερα σε επιφάνειες, όπως γρανίτη, σε χαλιά, ακόμη και σε ξύλινα τραπέζια ή και σε παγκάκια από φυσικό ξύλο....


To νέο mouse της Microsoft, ονομάζεται Express mouse και θα διατίθεται σε έξι διαφορετικά χρώματα και αναμένεται να κυκλοφορήσει στα ράφια των καταστημάτων της Ευρώπης το Μάρτιο και η τιμή του θα είναι κοντά στα 20€.

πηγή :techiτ.gr

H Adobe βελτιώνει την εμπειρία χρήστη με νέα λύση για τη ψηφιακή επιχείρηση


Η Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) παρουσιάζει τη νέα άμεσα διαθέσιμη λύση διαχείρισης εμπειρίας Web, μια σημαντική εξέλιξη στη δημιουργία πλατφόρμας Customer Experience Management (CEM), που ενισχύει την εμπειρία μέσω πολλαπλών καναλιών, αλλάζοντας τον τρόπο που οι επιχειρήσεις συνδέονται με τους πελάτες, συναλλάσσονται μαζί τους και τους εξυπηρετούν.


Ένα σημαντικό στοιχείo της πλατφόρμας, η νέα λύση διαχείρισης εμπειρίας Web επιτρέπει στις επιχειρήσεις να βελτιστοποιούν την παρουσία σε νέες κινητές συσκευές και social communities για να επεκτείνουν τη διείσδυσή τους, να ενισχύσουν τη δέσμευση των καταναλωτών στο brand και να αυξήσουν την επιρροή στους ψηφιακούς καταναλωτές. Συγκεκριμένα, ενσωματώνει ενίσχυση του CQ5 from Adobe, νέα modules για τη διαχείριση κινητών και marketing εκστρατειών και συνεργασία με την Adobe® Online Marketing Suite.

Πρωτοποριακή εμπειρία καταναλωτή με νέες λύσεις για κινητές συσκευές και το Social Web
Το CQ5 είναι η μοναδική ενοποιημένη σουίτα εργαλείων διαχείρισης περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης περιεχομένου Web (Web content management - WCM), κινητών συσκευών, κοινωνικών δικτύων, διαχείρισης εκστρατειών marketing (marketing campaign management - MCM) και εφαρμογών digital asset management (DAM). Το CQ5 προσθέτει τις δυνατότητες της Online Marketing Suite, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να προσφέρουν στοχευμένο περιεχόμενο ανάλογα με το κοινό και να μετατρέψουν μια ιστοσελίδα από γενική πλατφόρμα επικοινωνίας σε ένα στοχευμένο όχημα για ενίσχυση εσόδων.
Νέα CQ5 modules:
• CQ5 Mobile – επεκτείνει τις δυνατότητες του CQ5 WCM και επιτρέπει στις επιχειρήσεις να προσαρμόζουν εύκολα το περιεχόμενό τους για χρήση σε ποικιλία οθονών και συσκευών. Εκτός από την ανάπτυξη Web εφαρμογών, το CQ5 Mobile είναι η μοναδική λύση στην αγορά σήμερα που επιτρέπει στους marketers να διαμορφώνουν εύκολα το περιεχόμενο των εφαρμογών. Οι επιχειρήσεις μπορούν να συνδυάσουν αρμονικά τις ενέργειες marketing σε κινητές συσκευές και πολλαπλά κανάλια, να μειώσουν τα κόστη, να συνδεθούν με πελάτες “σε κίνηση” και να αυξήσουν τα έσοδά τους.

• CQ5 Marketing Campaign Management (MCM) – ενοποιημένο σύστημα αυτοματισμού marketing που επιτρέπει στους marketers να σχεδιάζουν αποτελεσματικά και να υλοποιούν εκστρατείες marketing σε πολλαπλά κανάλια, όπως Web, κινητές συσκευές, κινητές εφαρμογές, social communities, social media και άλλα. Εξασφαλίζοντας ακολουθία στο brand και αποτελεσματικότητα εκστρατείας, το CQ5 MCM βοηθά την αύξηση των πωλήσεων.
Ανανεωμένα CQ5 modules:
• CQ5 Social Collaboration – προσφέρει στους online marketers νέα εργαλεία για να χτίσουν πλούσιες, διαδραστικές online κοινότητες που θα αυξήσουν τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις στο site και την αφοσίωση των πελατών στο brand και θα βελτιώσουν τις εκστρατείες βάσει πληροφοριών για τον πελάτη. Με τη νέα δυνατότητα για Forums, οι χρήστες μπορούν να ανταλλάσουν πληροφορίες με υπαλλήλους, πωλητές, πελάτες, υπάρχοντες και δυνητικούς, και άλλα ενδιαφερόμενα κοινά.
• CQ Targeting – μια ενοποίηση CQ5 και Online Marketing Suite που ενδυναμώνει τις επιχειρήσεις στις real-time marketing επιλογές για αύξηση πελατών και αποδοτικότητας της επένδυσης στην εκστρατεία.
o Προ-εγκατεστημένη ενοποίηση με Adobe SiteCatalyst®, powered by Omniture® για δυνατότητες μέτρησης και ανάλυσης διάδρασης πελατών σε διάφορα κανάλια με στόχο τις ανανεώσεις real-time για αύξηση σχετικότητας περιεχομένου και αφοσίωσης πελατών.
o Προ-εγκατεστημένη ενοποίηση με Adobe Test&Target™, powered by Omniture για ανάλυση διάδρασης πελατών και παρατηρήσεις στη συμπεριφορά σε ποικίλα κανάλια με στόχο την αύξηση των πωλήσεων και εσόδων της επιχείρησης.

Η Adobe συνεχίζει να προωθεί τη συνεργασία προϊόντων και καινοτομιών για την εξασφάλιση της πιο ολοκληρωμένης λύσης διαχείρισης εμπειρίας Web στην αγορά.

Άρχισε το overclocking στα tablets!


Τα tablets είναι το νέο μεγάλο trend της εποχής κι φυσικά δεν είναι μια μόδα που θα περάσει σε λίγο καιρό. Έχουν ήδη αρχίσει να "κλέβουν" πελάτες από τους παραδοσιακούς υπολογιστές και τώρα αρχίζουν να προσελκύουν και τους φανατικούς οπαδούς της τεχνολογίας. Έτσι, έχουν ήδη ξεκινήσει τα πρώτα πειράματα από ανθρώπους που ασχολούνται με το overclocking...


Ένα από τα πρώτα "πειραματόζωα" είναι το Xoom της Motorola. Οι δοκιμές έστειλαν τον Tegra 2 της Nvidia πάνω από το 1,5GHz, ένα νούμερο που προκαλεί δέος και φυσικά αυξάνει σημαντικά τις επιδόσεις.

Βέβαια, η αύξηση των επιδόσεων δεν είναι κάτι που χρειάζεται ο μέσος άνθρωπος. Δεν είναι κάτι που χρειάζεται καν ο heavy user, μια χαρά λειτουργούν τα tablets και με την εργοστασιακή συχνότητα. Οι δοκιμές αυτές, όμως, δείχνουν ότι το ενδιαφέρον μετατοπίζεται σιγά-σιγά στις ταμπλέτες. Να είστε βέβαιοι ότι στο μέλλον θα βλέπουμε όλο και περισσότερες συνήθειες των υπολογιστών να περνούν στα tablets.

Πηγή: engadget

Οι πρώτες φωτογραφίες της AMD Radeon HD 6990




Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων, η AMD έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες της επερχόμενης διπύρηνης κάρτας γραφικών. Όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό, πρόκειται για τη Radeon HD 6990, η οποία έχει την κωδική ονομασία Antilles...








Η κάρτα είναι φυσικά dual slot και είναι εξοπλισμένη με έναν ανεμιστήρα. Διαθέτει 3072 stream processors, 2x256 memory interface και 4GB μνήμης GDDR5. Υποστηρίζει, επίσης, τις τεχνολογίες CrossFireX και Eyefinity, ενώ στις εξόδους συναντά κανείς μία DVI plus και τέσσερις mini DisplayPort.




Οι συχνότητες λειτουργίας δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Δεν αποκλείεται, πάντως, να μάθουμε πολύ σύντομα, καθώς είναι πιθανό η AMD να κάνει τις ανακοινώσεις στην έκθεση CeBIT που ξεκινά σε λίγες μέρες. Σε μια τέτοια περίπτωση, η κάρτα αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο Μάρτιο.



Πηγή: TechConnect

"Άδειασαν" χιλιάδες λογαριασμοί Gmail


Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε πολλούς χρήστες του Gmail το Σάββατο, όταν είδαν ξαφνικά τους λογαριασμούς τους να "αδειάζουν" σχεδόν ολοκληρωτικά. Τα περισσότερα μηνύματα στα εισερχόμενα και τα εξερχόμενα είχαν εξαφανιστεί και δεν υπήρχαν ούτε στον κάδο....


Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Google, η δυσλειτουργία του συστήματος επηρέασε ένα πολύ μικρό ποσοστό των χρηστών (κάτω από το 0,1%). Οι εργασίες επαναφοράς έχουν ήδη ξεκινήσει και τα διεγραμμένα μηνύματα αναμένεται να επανέλθουν σε όλους τους λογαριασμούς μέσα στις επόμενες ημέρες.

Το περιστατικό αυτό υπενθυμίζει για άλλη μια φορά ότι οι λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και μάλιστα web based, δεν είναι και το πλέον ασφαλές σημείο για αποθήκευση κρίσιμων δεδομένων. Όσοι φυλάσσουν σημαντικά στοιχεία σε έναν τέτοιο λογαριασμό, καλά θα κάνουν να κρατήσουν αντίγραφα ασφαλείας και εκτός Internet.




Πηγή: TechConnect

O Ιρανικός «διαδικτυακός στρατός» χτυπά Αμερικάνικο κυβερνητικό οργανισμό



Hackers από το Ιράν έσπασαν ιστοσελίδες που διαχειρίζεται ο κυβερνητικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός, Voice of America, και άλλαξαν τις καταληκτικές σελίδες τους. Αυτό επιβεβαιώθηκε από το ημι-επίσημο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν, Fars.
Αναφέρθηκε πως οι ιστοσελίδες έχουν αποκατασταθεί, αλλά κατά τον έλεγχο της αγγλικής έκδοσης της ιστοσελίδας ήταν ακόμα εκτός λειτουργίας.








Στο κείμενο το οποίο παρουσιάστηκε σε αρκετές γλώσσες,
υπήρχε μια εικόνα ενός πολυβόλου, μια ιρανική σημαία και μια αντι-αμερικανική δήλωση.
Αυτό το «χτύπημα» απέχει πολύ από την πρώτη φορά που ιρανική ομάδα hackers μπλόκαραν ιστοσελίδα. Τον περασμένο Ιανουάριο, έσπασαν την κινεζική μηχανή αναζήτησης Baidu, όπου εμφάνιζαν στους χρήστες σε ένα πολιτικό μήνυμα.


πηγή : secnews.gr


Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Τεξανός ομολόγησε την ενοχή τους για τις κατηγορίες της κακόβουλης επίθεσης σε servers της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διαστήματος (NASA)


Απάτη, μέσω της οποίας απεκόμισε οφέλη ύψους 275 χιλιάδων δολαρίων παραδέχθηκε ότι διέπραξε τεξανός χάκερ. Ο Τζέρεμι Πάρκερ από το Χιούστον του Τέξας ομολόγησε την ενοχή τους για τις κατηγορίες της κακόβουλης επίθεσης σε servers της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διαστήματος (NASA), προκαλώντας ζημίες…

ύψους 43 χιλιάδων δολαρίων. Στη συνέχεια και για ένα διάστημα δέκα μηνών συνολικά, ο κατηγορούμενος επιτέθηκε διαδικτυακά στα συστήματα της ιστοσελίδας SWReg, μέσω της οποίας καταβάλλονται απαιτήσεις μεταξύ διαφόρων εταιρειών λογισμικού.

Ο ίδιος φρόντισε να μεταφέρει μέρος των χρημάτων που διακινούνται σε προσωπικό του τραπεζικό λογαριασμό. Ο Πάρκερ θα δικαστεί για τις πράξεις του και απειλείται με ποινή κάθειρξης που ενδέχεται να αγγίξει και τα 20 έτη.



Πηγή: www.lawnet.gr

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Online διαγωνισμός με δώρο λογισμικό προστασίας από την ESET στο Facebook


Η ESET Hellas πραγματοποιεί online διαγωνισμό μέσω του Facebook (http://www.facebook.com/esetgr) και κληρώνει 10 άδειες antivirus ανά εβδομάδα για την προστασία υπολογιστών και smartphones...




Μέχρι τις 3 Μαρτίου 2011, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στην αντίστοιχη φόρμα. Κάθε εβδομάδα κληρώνονται 10 τυχεροί νικητές που κερδίζουν από μία άδεια χρήσης των κορυφαίων λύσεων ασφαλείας της ESET. Τα αποτελέσματα των κληρώσεων αναρτώνται στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα της εταιρείας: http://www.adaox.gr/eset/promotional/

Lacie, η πρώτη με Thunderbolt εξωτερικό δίσκο


Μετά τις ακακοίνωσεις της Intel και Apple για το Thunderbolt και προϊόντα βασισμένο σε αυτό, αναμένουμε ότι οι κατασκευαστές περιφερειακών θα έρχονται κατά κύματα για να υποστηρίξουν το νέο πρωτόκολλο. Η Lacie ήταν από τις πρώτες εταιρίες που υιοθέτησαν το USB 3.0 όταν πρωτοπαρουσιάστηκε, έτσι και τώρα είναι πάλι στην πρώτη γραμμή υποστηρίζοντας το Thunderbolt.
To πρώτο τους προϊόν είναι το Little Big Disk, έναν εξωτερικό δίσκο με SSD's και τη νέα θύρα. ...


Δεν ενσωματώνει κλασικούς HDD, καθώς οι δίσκοι αυτοί δεν θα εκμεταλλευόταν σε καμία περίπτωση το εύρως των 10Gbps (μέχρι 700MB/s με δοκιμές της Lacie) που παρέχει το πρωτόκολλο. Αντίθετα, στο εσωτερικό του υπάρχουν δύο 250GB SSD της Intel σε RAID 0, με συνολικό bandwidth ... αρκετά μεγάλο.



Μια πρακτική λειτουργία που πιθανόν να είναι κοινή στις περισσότερες Thunderbolt συσκευές, είναι η σύνδεση και άλλων συσκευών με τη μορφή daisy-chain, συνδέοντας στην τελευταία συσκευή μία νέα thunderbold συσκευή. Πρακτικό αλλά όχι και πολύ πιθανό setup.

πηγή :pcnews4u.blogspot.com


Microsoft :Kinect για Windows, σύντομα κοντά σας


Η Microsoft αναγνωρίζοντας προφανώς ότι μία έκδοση του Kinect για Windows θα ήταν μεγάλη εμπορική επιτυχία, αποφάσισε να το κυκλοφορήσει σύντομα, μετά από μια φήμη η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τη δημοσιοποίηση του Kinect Hack. Σύμφωνα με τη Microsoft, «αυτό θα είναι διαθέσιμο…


την άνοιξη ως δωρεάν download, και θα δώσει στους ακαδημαϊκούς ερευνητές και στους ενθουσιώδης χρήστες πρόσβαση σε βασικά κομμάτια του συστήματος Kinect – όπως η τεχνολογία ήχου, τα συστήματα εφαρμογών και άμεσο έλεγχο του αισθητήρα του Kinect». Η χορήγηση άδειας για εμπορική χρήση θα καθοριστεί στο άμεσο μέλλον.
Οι δυνατότητες που προσφέρει το Kinect είναι ατελείωτες. Οι τεχνολογίες που βασίζονται στη φυσική κίνηση μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολύ παραπέρα από τα παιχνίδια και τη ψυχαγωγία. Έτσι, ανοίγονται τεράστιες ευκαιρίες σε ένα ευρύ φάσμα σεναρίων, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης κοινωνικών ζητημάτων σε τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη και η εκπαίδευση.

πηγή : secnews.gr

Ενα τετραγωνικό χιλιοστό ο μικρότερος υπολογιστής του κόσμου!


Στο μάτι ασθενούς με γλαύκωμα εμφύτευσαν Αμερικανοί ερευνητές το μικρότερο ηλεκτρονικό υπολογιστή που δημιουργήθηκε ποτέ, με επιφάνεια μόλις ενός τετραγωνικού χιλιοστού.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν εφηύραν ένα μικροσκοπικό κομπιούτερ που περιλαμβάνει ένα χαμηλής ενέργειας επεξεργαστή, έναν αισθητήρα πίεσης του αίματος στο μάτι, μια μνήμη, μια πολύ λεπτή μπαταρία-φιλμ, μια ηλιακή κυψέλη και μια ασύρματη κεραία, που μεταδίδει δεδομένα σε μια εξωτερική συσκευή ή σε ένα δίκτυο υπολογιστών...

Η συσκευή, που θα χρειαστεί κάποια χρόνια ακόμα πριν βγει στο εμπόριο, παρακολουθεί συνεχώς την πίεση του αίματος στο μάτι του ασθενούς και την εξέλιξη του γλαυκώματος, μιας πάθησης που μπορεί να επιφέρει τύφλωση. Κάθε 15 λεπτά κάνει αυτόματα μετρήσεις, ενώ καταναλώνει κατά μέσο όρο 5,3 νανοβάτ.

Για να φορτίζεται η μπαταρία, το μάτι του ασθενούς πρέπει να εκτίθεται επί δέκα ώρες σε φωτισμό εσωτερικού χώρου ή σε μιάμιση ώρα φωτός από τον ήλιο. Ο υπολογιστής-πομπός μπορεί να αποθηκεύσει δεδομένα μέχρι μιας εβδομάδας πριν τα μεταδώσει σε κάποια συσκευή-δέκτη.

Μικροσκοπικοί υπολογιστές αυτού του είδους, εκτός από την ιατρική, θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν μελλοντικά για την μέτρηση της περιβαλλοντικής μόλυνσης, την επιτήρηση της ακεραιότητας των κτιρίων κ.ά.

πηγή : newsbeast

Σακουλάκι σε μέγεθος εκείνου του τσαγιού καθαρίζει το μολυσμένο πόσιμο νερό


Το μολυσμένο πόσιμο νερό συνιστά σοβαρότατο πρόβλημα για τους κατοίκους πλήθους περιοχών του πλανήτη. Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Science Illustrated, την επίλυσή του υπόσχεται ένα σακουλάκι σε μέγεθος εκείνου του τσαγιού, που παρασκεύασαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Stellenbosch, στη Νότια Αφρική...


Το σακουλάκι μπορεί να απομακρύνει από το νερό βακτήρια και άλλες ακάθαρτες και τοξικές ουσίες, εφόσον αυτό τοποθετηθεί σε ένα μπουκάλι ή ένα ποτήρι με νερό.

Στην εσωτερική του πλευρά το σακουλάκι είναι επενδυμένο με μια λεπτή μεμβράνη βακτηριοκτόνου biocid, μιας χημικής ουσίας σε μικροσκοπικές νανοΐνες πάχους όσο το ένα εκατοστό της τρίχας. Μέσα στο σακουλάκι υπάρχουν κόκκοι ενεργού άνθρακα, που δεσμεύουν μια σειρά από τοξικές ουσίες του νερού.

Σύμφωνα με το μικροβιολόγο Eugene Cloete, που επινόησε το σακουλάκι καθαρισμού, ένα και μόνο σακουλάκι καθαρίζει –υπό κανονικές συνθήκες– 1 λίτρο μολυσμένου νερού, ώστε να είναι πόσιμο και ασφαλές. Η αξιοποίηση φθηνών και γνωστών υλικών αποτυπώνεται στο χαμηλό κόστος πώλησής του.

Πηγή: Science Illustrated

Ιαπωνία : Ρομπότ-αθλητές σε μαραθώνιο !!!


Για πρώτη φορά στον κόσμο στην Ιαπωνία δίποδα ανθρωποειδή ρομπότ άρχισαν να διαγωνίζονται στο στίβο στη Μαραθώνια διαδρομή των περίπου 42.200 μέτρων.

Η κούρσα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και τη βρετανική εφημερίδα Guardian , διεξάγεται σε ένα κλειστό χώρο 100 μέτρων στο Εμπορικό Κέντρο Ασίας-Ειρηνικού στην πόλη της Οζάκα και αναμένεται να διαρκέσει, χωρίς διακοπή, περίπου τέσσερις μέρες (περίπου 422 γύρους), καθώς τα ρομπότ τρέχουν αρκετά πιο αργά από τους ανθρώπους....


Το ψηλότερο από τα πέντε διαγωνιζόμενα ρομπότ, που ανήκουν σε εταιρίες και πανεπιστήμια, είναι 44 εκατοστά και το πιο κοντό 30. Μάλιστα οι «αθλητές», πριν ξεκινήσει ο αγώνας, έκαναν τις καθιερωμένες ασκήσεις προθέρμανσης και χαιρέτισαν τους θεατές.

Ο πρωτότυπος αγώνας με την ονομασία «Robo Mara Full», διοργανώνεται από την εταιρία ρομποτικής τεχνολογίας Vstone Co, σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές της Οζάκα, η οποία κάποτε βασιζόταν στην βαριά βιομηχανία και τώρα προσπαθεί να στραφεί στη ρομποτική.

Τα ρομπότ-αθλητές επιτρέπεται να σταματούν πρόσκαιρα, όχι για να δροσιστούν, αλλά για να αλλάξουν μπαταρίες και άλλους μηχανισμούς που ελέγχουν την ταχύτητά τους και άλλες λειτουργίες τους.

Η Ιαπωνία διαθέτει ίσως την πιο εξελιγμένη ρομποτική βιομηχανία διεθνώς και το 1997 είχε άλλη μια πρωτιά, όταν είχε διοργανώσει, στη Ναγκόγια, το Πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου για Ρομπότ, ένας διαγωνισμός που έκτοτε εξελίχτηκε συνεχώς, με κατάληξη πέρυσι στη Σιγκαπούρη να συγκεντρώσει 500 ομάδες από 40 χώρες.

πηγή : newsbeast

Ακόμα δεν είδαμε καλά καλά το usb 3 και η INTEL φέρνει το Thunderbolt



















Η νέα ομώνυμη τεχνολογία της μεγαλύτερης στον κόσμο εταιρίας παραγωγής επεξεργαστών Intel επιτρέπει τη σύνδεση των ηλεκτρονικών υπολογιστών με τις διάφορες περιφερειακές συσκευές (π.χ. εκτυπωτές ή μηχανήματα ανάγνωσης και εγγραφής) με ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων διπλάσιες και από αυτές που είναι εφικτές με το νέο USB 3.0, το οποίο δεν έχει καν αντικαταστήσει το σημερινό USB 2.0, που χρησιμοποιείται ακόμα ευρέως.

Πάντως, σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, η νέα τεχνολογία δεν πρόκειται να φτάσει στην μέγιστη δυνατή ταχύτητά της, επειδή η Intel επέλεξε να χρησιμοποιήσει καλώδια χαλκού, αντί για τα ταχύτερα, αλλά πιο ακριβά, καλώδια οπτικών ινών. Σταδιακά όμως, σύμφωνα με την αμερικανική εταιρία, η οποία αναπτύσσει τη νέα τεχνολογία εδώ και χρόνια, θα αυξηθούν οι ταχύτητες του Thunderbolt για να προσεγγίσουν τις μέγιστες δυνατότητές του.

Έτσι, σε πρώτη φάση η ανώτερη ταχύτητα σύνδεσης της νέας τεχνολογίας θα είναι τα 10 Gigabits ανά δευτερόλεπτο, δηλαδή διπλάσια από το USB 3.0 (4,8 Gb/δευτερόλεπτο) και πολύ μεγαλύτερη από το USB 2.0 (480 Μb/δευτερόλεπτο). Αν το Thunderbolt συνδυαστεί με οπτική ίνα, τότε η ταχύτητά του θεωρητικά μπορεί να δεκαπλασιαστεί στα 100 Gb/δευτερόλεπτο.

Η πρώτη εταιρία που θα κάνει χρήση της νέας τεχνολογίας, είναι η Apple, η οποία, όπως ανακοίνωσε, θα την εφαρμόσει στη νέα σειρά φορητών υπολογιστών της Macbook Pro, που απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες. Παραμένει άγνωστο πόσοι ακόμα παραγωγοί ηλεκτρονικών υπολογιστών -και πόσο γρήγορα- θα υιοθετήσουν το νέο πρότυπο μεταφοράς δεδομένων.

Αρχικά, όταν πρωτοανακοινώθηκε το 2009, το Thunderbolt είχε πάρει την κωδική ονομασία Light Peak. Η τελειοποίησή του και η σταδιακή αξιοποίησή του πλέον από τους παραγωγούς υπολογιστών και περιφερειακών αναμένεται να διευκολύνει τη διάδοση του βίντεο υψηλής ανάλυσης, ενώ γενικότερα θα κάνει πιο εύκολη τη ζωή των χρηστών-καταναλωτών, ενώ δεν αποκλείεται να μειώσει και τον αριθμό των καλωδίων που χρησιμοποιούνται. Η νέα τεχνολογία, μεταξύ άλλων, επιτρέπει την ταυτόχρονη μετάδοση πολλαπλών σημάτων, με αποτέλεσμα να αρκεί ένα καλώδιο για το ρεύμα, την οθόνη και τα περιφερειακά.

Πάντως οι χρήστες, σε πρώτη φάση, μάλλον θα επιβαρυνθούν, αφού θα χρειαστεί να προμηθευτούν ειδικούς «προσαρμογείς» για να μπορούν να συνδέουν τις νέου τύπου υποδοχές του καλωδίου του Tunderbolt στις παλαιότερες συσκευές τους. Ερωτηματικό εξάλλου, σύμφωνα με τους αναλυτές, δημιουργείται για την τύχη του τωρινού κυρίαρχου προτύπου σύνδεσης USB, που σταδιακά θα αρχίσει να φαντάζει απελπιστικά αργό. Υπάρχουν πάντως κι εκείνοι που δεν έχουν πειστεί ότι το Thunderbolt θα κατακτήσει την αγορά, εκτοπίζοντας το USB.

Πάντως η Apple πιστεύει πολύ στο Thunderbolt και ανέφερε ότι τα νέα της μοντέλα MacBook Pro, που έχουν διπλάσια ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων από την προηγούμενη γενιά, μπορούν να μεταφέρουν μια ολόκληρη ταινία Blu-ray σε λιγότερο από μισό λεπτό, χάρη στη νέα τεχνολογία που έχει ενσωματωθεί στις «θύρες» σύνδεσης των φορητών υπολογιστών της.

Γλίτωσε το πρόστιμο με την βοήθεια της δωρεάν εφαρμογή «My Track»s της Google


Ένας φοιτητής σε κολέγιο των ΗΠΑ κατάφερε να αμφισβητήσει στο δικαστήριο την κλήση για υπερβολική ταχύτητα που του είχε επιβληθεί, χρησιμοποιώντας μια δωρεάν εφαρμογή από το Android Smartphone του!...
Λίγο καιρό πριν, ο φοιτητής είχε δεχτεί κλήση από την τροχαία που του επέβαλε πρόστιμο επειδή έτρεχε με 40 μίλια σε περιοχή που το όριο ήταν 25.
Ο φοιτητής δήλωσε ότι πήγαινε με 26 μίλια και όχι με 40 και το απέδειξε καθώς εκείνη την ώρα χρησιμοποιούσε στο Motorola Droid κινητό του την δωρεάν εφαρμογή «My Track»s της Google.
Η εφαρμογή αυτή, μπορεί και καταγράφει δεδομένα από το GPS του τηλεφώνου, όπως την απόσταση, τη μέση ταχύτητα, τη μέση ταχύτητα σε κίνηση και τη μέγιστη ταχύτητα μιας διαδρομής και στη συνέχεια οπτικοποιεί αυτά τα δεδομένα πάνω στο χάρτη.
Με τις πληροφορίες αυτές στην κατοχή του, ο Αμερικανός φοιτητής δεν είχε παρά να τις «κατεβάσει» και να τις επιδείξει στο δικαστήριο. Για καλή του τύχη, κατάφερε να πείσει το δικαστή ότι ίσως ο αστυνομικός έκανε κάποιο λάθος με το ραντάρ που χειριζόταν, με αποτέλεσμα να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών.

πηγη : tromaktiko

Η Εθνική Τράπεζα εγκαινιάζει το πρώτο i-bank store στην Ελλάδα


Η Εθνική Τράπεζα παρουσίασε πρώτη στην Ελλάδα - και από τις πρώτες παγκοσμίως - ένα πρωτοποριακό για τα τραπεζικά δεδομένα concept store, δείχνοντας για μία ακόμη φορά το δρόμο προς την καινοτομία και τη σύγχρονη τραπεζική εξυπηρέτηση...

Το πρώτο i-bank store βρίσκεται στο The Mall Athens (1ος όροφος) και συνδυάζει μοναδικά τη σύγχρονη αρχιτεκτονική με τις νέες τεχνολογίες. Πρόκειται για έναν πολυχώρο ηλεκτρονικής τραπεζικής εξυπηρέτησης, όπου παρουσιάζονται όλες οι υπηρεσίες i-bank (Internet Banking, Mobile Banking, Phone Banking, ATM, Κέντρα Αυτόματων Πληρωμών-APS, πάγιες εντολές). Σε ένα high tech περιβάλλον, ο επισκέπτης είτε μόνος του είτε με τη βοήθεια της εξειδικευμένης Ομάδας i-bank store, μπορεί να εξερευνήσει μια νέα οπτική εύκολης και γρήγορης εκτέλεσης των καθημερινών τραπεζικών του συναλλαγών. Παράλληλα, το i-bank store αποτελεί χώρο ψυχαγωγίας, αλλά και επιμόρφωσης και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα τεχνολογίας, σύγχρονης τραπεζικής εξυπηρέτησης και περιβάλλοντος: λειτουργώντας σαν εργαστήρι γνώσης, συνεισφέρει στο ευρύτερο σύνολο δράσεων της Εθνικής Τράπεζας για την ενίσχυση του ψηφιακού αλφαβητισμού. Επιπλέον, έχει γίνει πρόβλεψη στο σχεδιασμό του χώρου και των τεχνολογιών για εύκολη πρόσβαση από ΑμΕΑ.

Μιλώντας στα εγκαίνια του νέου i-bank store, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Απόστολος Ταμβακάκης, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Για εμάς στην Εθνική, η καινοτομία και η τεχνολογία είναι το κυριότερο μέσο για να παρέχουμε υψηλό επίπεδο υπηρεσιών σε όλους τους πελάτες μας, ανεξαρτήτως ηλικίας, ψηφιακών δεξιοτήτων και γνώσεων. Στα ηλεκτρονικά κανάλια i-bank, το Internet Banking, το Phone Banking, το Mobile Banking, τα ATM και τα APS επιδιώκουμε πάντα με το πλέον φιλικό τρόπο, να ανταποκρινόμαστε άμεσα στις ανάγκες εξυπηρέτησης των πελατών μας, όπου κι αν βρίσκονται, κάθε στιγμή.
«Το i-bank store απευθύνεται σε όλους. Και σε αυτούς που ήδη χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες i-bank, πραγματοποιώντας πάνω από 120.000.000 τραπεζικές συναλλαγές το χρόνο, και σε αυτούς που για πρώτη φορά μέσα από τις i-bank υπηρεσίες θα διαπιστώσουν τα πλεονεκτήματα της αυτοματοποιημένης τραπεζικής εξυπηρέτησης. Όλοι στο i-bank store θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα βήμα μπροστά στο μέλλον και να εξερευνήσουν τις νέες δυνατότητες που η τεχνολογία μπορεί να μας προσφέρει.
«Η δημιουργία του i-bank store συμπίπτει με τη συμπλήρωση των 170 χρόνων ζωής της Εθνικής Τράπεζας, και αποδεικνύει ότι, παρά την ηλικία της, η Εθνική παραμένει νέα, πρωτοπορεί και ανανεώνεται διαρκώς. Μέσα από αυτή τη διαδικασία εξέλιξης, θέλουμε να είμαστε δίπλα στους πελάτες μας και να συνεχίσουμε να χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης, όπως κάναμε σε όλα τα χρόνια λειτουργίας μας. Για εμάς, αυτές οι σχέσεις εμπιστοσύνης είναι το πιο σημαντικό επίτευγμα και ο κύριος λόγος που όλα αυτά τα χρόνια βρισκόμαστε στην πρώτη θέση προτίμησης».

Στο νέο i-bank store, οι επισκέπτες μπορούν:

Να ενημερωθούν για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες i-bank της Εθνικής Τράπεζας, καθώς και για τη συμβολή τους στη βελτίωση της καθημερινότητας.
Να ανοίξουν λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα και να αποκτήσουν πρόσβαση στις υπηρεσίες i-bank.
Να γίνουν μέλη του i-bank store club και να απολαμβάνουν μια σειρά από προνόμια.
Να συμμετέχουν ενεργά σε ένα εργαστήριο γνώσης και να παρακολουθήσουν στο αμφιθέατρο εκδηλώσεων του i-bank store σεμινάρια, παρουσιάσεις και ομιλίες για τις νέες τεχνολογίες και πολλά άλλα θέματα σχετικά με τη συμβολή της τεχνολογίας στη ζωή μας.
Να χαλαρώσουν στο καθιστικό με τον εικονικό ουρανό, τον κατακόρυφο κήπο (μια εναλλακτική «πράσινη» πρόταση που προφέρει οξυγόνο με τη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας) και την οθόνη ενημέρωσης και ψυχαγωγίας (infotainment), απολαμβάνοντας τον καφέ τους.
Να διασκεδάσουν στη διαδραστική επιφάνεια με τις εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) και να παίξουν παιχνίδια σκέψης.
Να πλοηγηθούν στο διαδίκτυο από το φορητό υπολογιστή ή το κινητό τους, μέσω της δωρεάν ασύρματης πρόσβασης (free WiFi).

Μέσα στο 2011, δύο ακόμη i-bank stores θα ανοίξουν τις πύλες τους στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότερες πληροφορίες για το i-bank store θα βρείτε στο site της Εθνικής Τράπεζας www.nbg.gr/ibankstore


πηγή : http://e-pcmag.gr


Ανοίγει ο δρόμος για την έκδοση του Julian Assange στη Σουηδία


Η βρετανική δικαιοσύνη αποφάσισε τελικά να αποδεχτεί το αίτημα για έκδοση του Julian Assange στη Σουηδία. Έτσι, είναι πλέον πολύ πιθανό ο ιδρυτής των WikiLeaks να βρίσκεται σε λίγες μέρες στη Σουηδία, προκειμένου να δικαστεί για μια υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης...
\

Ο Assange επιχείρησε με κάθε νομικό μέσο να αποτρέψει την έκδοσή του, ισχυριζόμενος ότι δε θα έχει δίκαιη δίκη στη Σουηδία. Η πραγματικότητα είναι ότι ο Assange φοβάται πως η Σουηδία θα υποκύψει εύκολα στις αμερικανικές πιέσεις για έκδοση στην Ουάσινγκτον. Όπως είναι λογικό, το τελευταίο πράγμα που θέλει ο Assange είναι να βρεθεί στις ΗΠΑ και να δικαστεί εκεί για τις αποκαλύψεις της ιστοσελίδας WikiLeaks.

Ο Assange μπορεί να ασκήσει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου για έκδοση και είναι δεδομένο ότι θα το κάνει, προκειμένου να παίξει το τελευταίο του χαρτί για να παραμείνει στην Αγγλία.



Πηγή: computerworld

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Το διαστημικό όχημα Johannes Kepler έφθασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό


Το μη επανδρωμένο διαστημικό όχημα Johannes Kepler έφθασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) μετά από μια εβδομάδα από την εκτόξευσή του από τη γαλλική Γουϊνέα. Μαζί του φέρνει νέες προμήθειες σε καύσιμα, φαγητό, οξυγόνο και εξοπλισμό....

Το συγκεκριμένο όχημα είναι πλήρως αυτοματοποιημένο και η σύνδεση του με τον σταθμό, πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρέμβαση χειριστών. «Είναι η πιο εντυπωσιακή αποστολή μέχρι τώρα» δήλωσε στο BBC ο Bob Chesson, διευθυντής της ευρωπαϊκής διαστημικής υπηρεσίας Esa.

Δωρεάν μετάδοση αγώνων NBA στο YouTube


Η Google βρίσκεται σε συζητήσεις με τις λίγκες των NBA και NHL με σκοπό να αναμεταδίδει ζωντανά τους αγώνες απευθείας από την υπηρεσία YouTube!

Στόχος της Google, είναι η καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση των διαφημίσεων που προβάλλονται στο YouTube,
μετά και την επιτυχημένη δοκιμαστική προβολή αγώνων κρίκετ της Ινδικής Premier League, κατά την οποία ο μέσος χρήστης παρακολουθούσε περίπου 40 λεπτά, αντί των συνηθισμένων 15!
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Google παρουσιάζει περίπου 3 δισεκατομμύρια διαφημίσεις ανά εβδομάδα στα videos του YouTube, οπότε καταλαβαίνετε τί έχει να γίνει σε περίπτωση που γίνει δυνατή η δωρεάν παρακολούθηση αγώνων του NBA.

πηγή: pcnews4u

how-to: Πώς να κάνετε μια ανάρτηση, να εμφανιστεί αύριο;



Ένα Trick για Schedule posts στο blogger! Θα μπορούσε κάποιος, να γράφει καθημερινά 2 και 3, ή και περισσότερα κείμενα. Θα ήταν όμως -ίσως- πολλά, να διαβαστούν σε μία ημέρα.





Κάτω, στην αριστερή γωνία του "κειμενογράφου", έχει ένα Link που λέει "Επιλογες αναρτησης" ή σε όσους το έχουν στα Αγγλικά, λέει "Post Options", με μικρά μπλέ γράμματα. Μόλις το πατήσετε, ανοίγει πρός τα κάτω, και τότε βλέπετε στην άλλη πλευρά, στην δεξιά δηλαδή γωνία, δύο πλαίσια, το αριστερό με την τωρινή ημερομηνία (εκεί που δείχνει το ποντίκι μου), και το δεξί, με την τωρινή ώρα. Όπως βλέπετε, σας γράφω αυτή την ανάρτηση, χαράματα εδω πέρα, 5.17 το πρωί. Τι θα κάνετε λοιπόν; Πολύ απλό! Εσείς, απλά, αλάξτε την ημερομηνία και την ώρα, ακριβώς για τότε που θέλετε να εμφανιστεί το κείμενό σας. Πατήστε μετά "Δημοσίευση Ανάρτησης" και αυτό ήταν όλο. Θα ήταν πολύ χρήσιμο (δίνω ιδέα), σε όσους πρέπει να λείψουν για παράδειγμα κάποιο χρονικό διάστημα, και για να μην μένει το Blog τους για μέρες δίχως ενημέρωση και δείχνει εγκαταλειμμένο, να ετοιμάσουν με αυτό τον τρόπο κάποιες αναρτήσεις, ρυθμίζοντας πότε να εμφανιστούν. Ελπίζω αν όχι σε όλους, τουλάχιστον σε κάποιους από σας, να φανεί χρήσιμο, έστω και μελλοντικά.










Επίθεση πραγματοποιήθηκε στην ελληνική ιστοσελίδα της Peugeot !!!



Επίθεση πραγματοποιήθηκε στην ελληνική ιστοσελίδα της Peugeot, γνωστού προμηθευτή αυτοκινήτων με έδρα τη Γαλλία,
κατά την οποία οι επιτιθέμενοι κατόρθωσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στο διαχειριστικό σύστημα της ιστοσελίδας και να δημοσιεύσουν το παρακάτω στιγμιότυπο:

πηγή http://www.secnews.gr









Τα αίτια της επίθεσης δεν είναι γνωστά, αλλά η ιστοσελίδα πλέον έχει επανέλθει.
Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι ιστοσελίδες μεγάλων εταιρειών δεν είναι κατάλληλα διαμορφωμένες και με τις απαραίτητες ρυθμίσεις ασφάλειας. Ίσως αυτό συνεπάγεται και ευπαθή διαδικτυακή υποδομή, καθώς είναι πολύ εύκολο για έναν έμπειρο hacker να αποκτήσει πρόσβαση ακόμη και σε σημαντικά συστήματα του δικτύου, προσπερνώντας τους μηχανισμούς ασφάλειας.

Νέα επίθεση phishing μέσω Facebook






Μία νέα επίθεση μέσω του Facebook στοχεύει τους ανυποψίαστους χρήστες και αποστέλλει μηνύματα phishing μέσα από παραβιασμένους λογαριασμούς, με σκοπό οι χρήστες



να τα ακολουθήσουν και να μεταφερθούν σε μια εικονική σελίδα του Facebook, ώστε να καταχωρίσουν τα στοιχεία του λογαριασμού τους. Προσέξτε όμως την παρακάτω εικόνα και θα εντοπίσετε ότι στο link που εμφανίζεται επάνω δεν αναφέρεται πουθενά το Facebook.













Στη συνέχεια καταχωρίσαμε τα στοιχεία ενός δοκιμαστικού λογαριασμού για να ελεγχθεί η συνέχεια. Το αποτέλεσμα ήταν η παρακάτω εικόνα:
















Στη συνέχεια όπως βλέπετε σας προσφέρουν κάποια συσκευή δωρεάν, και ποιος δεν τη θέλει; Εάν λοιπόν κάνετε κλικ επάνω στο ‘Claim Now’ θα μεταφερθείτε στην παρακάτω ιστοσελίδα:

















Εάν τώρα κάνετε κλικ στο κουμπί με το βέλος τότε θα εμφανιστεί το παρακάτω μήνυμα όπου θα σας ζητάει να μεταφορτώσετε ένα αρχείο.



















Και εάν το μεταφορτώσετε τότε μόλις πληρώσατε με τον λογαριασμό σας ένα κακόβουλο λογισμικό που βρίσκεται τώρα στον υπολογιστή σας. Βέβαια στη συνέχεια το Facebook σας ενημερώνει για ύποπτη κίνηση στον λογαριασμό σας.















Αυτό όμως δεν ισχύει, γιατί πάλι είναι παγίδα καθώς αν κάνετε κλικ στο ‘I don’t recognize’ θα σας ζητηθεί να φτιάξετε νέο account για να επαναφέρετε τον λογαριασμό σας και φυσικά τα στοιχεία καταλήγουν στους επιτιθέμενους.
Μόλις διαβάσατε μια ολοκληρωμένη διαδικασία επίθεσης phishing και καλό θα είναι να την έχετε υπόψη σας για μελλοντικές απόπειρες phishing.


πηγη:http://www.secnews.gr

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

how-to:Στείλτε αρχεία στο Dropbox μέσω email


Η χρησιμότητα του Dropbox αλλά και των παρόμοιων υπηρεσιών Ubuntu One και Mandriva Click n Backup, είναι δεδομένη και σίγουρα είναι προγράμματα/υπηρεσίες που δεν πρέπει να παραλείψουμε.



Σήμερα θα δούμε πώς μπορούμε να στείλουμε συνημμένα αρχεία κατευθείαν στο Dropbox μέσω e-mail.

Για το σκοπό αυτό, θα χρησιμοποιήσουμε την υπηρεσία "Send to Dropbox" και θα κάνουμε κλικ στο link "Connect to Dropbox".
Στην επόμενη οθόνη, η υπηρεσία θα μας δώσει μια διεύθυνση e-mail, όπου από εδώ και πέρα θα μπορούμε να προωθούμε όσα e-mail με συνημμένα αρχεία θέλουμε να κρατήσουμε στο Dropbox μας, χωρίς να τα κατεβάσουμε στον υπολογιστή μας, να τα αποθηκεύσουμε κ.λπ., κ.λπ.
Το Send to Dropbox μας δίνει μάλιστα τη δυνατότητα να ορίσουμε σε ποιο folder θα αποθηκευτεί το συνημμένο που θα στείλουμε στη διεύθυνσή μας, εάν θα αποσυμπιεστεί αυτόματα και επίσης εάν θα αποθηκευθεί ένα αντίγραφο του κειμένου του e-mail. Μπορούμε ακόμη και να αλλάξουμε την αρχική διεύθυνση που μας δίνει η υπηρεσία, με κάποια που θα θυμόμαστε πιο εύκολα.





5 λόγοι να βάλετε 64bit windows και 5 λόγοι να μείνετε στα 32bit


Ο επεξεργαστής σας υποστηρίζει 64bit αρχιτεκτονική. Η μνήμη ολοένα και φθηναίνει. Θέλετε να έχετε το καλύτερο και το νεότερο. Γιατί λοιπόν να μην βάλετε ένα 64bit λειτουργικό σύστημα στον υπολογιστή σας; Σας δίνουμε πέντε λόγους υπέρ και πέντε λόγους κατά...



Υπέρ των 64bit:

1) Το σύστημά σας αναγνωρίζει περισσότερη μνήμη.
Τα 32bit λειτουργικά συστήματα δεν μπορούν να αναγνωρίσουν περισσότερα από 4 gigabytes μνήμης – στην πράξη, αρκετά λιγότερα, γύρω στα 3, 3,2 ή 3,5, λόγω κάποιου χώρου που κρατάει το σύστημα.

Αν σας αρέσει να έχετε ανοιχτά πολλά παράθυρα και προγράμματα ταυτόχρονα, το όριο των 4 Gigabytes μπορεί εύκολα να εξαντληθεί. Να εξαντλήσετε όμως 8, 16 ή 32 Gigabytes μνήμης είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

Μη σας φαίνονται υπερφυσικά αυτά τα νούμερα. Μπορείτε σήμερα να αποκτήσετε 8GB RAM της Kingston με 85 ευρώ και 16GB RAM (αν πραγματικά τα χρειάζεστε) με 195 ευρώ.

2) Το σύστημά σας θα είναι πιο γρήγορο
Όπως η μετάβαση από τα 16bit στα 32bit τη δεκαετία του '80, η μετάβαση από τα 32 στα 64 bit θα διπλασιάσει τα δεδομένα που μπορεί ο επεξεργαστής να διαχειριστεί σε κάθε κύκλο ρολογιού.

3) Το σύστημά σας θα πετάει σε βαριά προγράμματα
Εργασίες όπως η κωδικοποίηση και αποκωδικοποίηση βίντεο, η δημιουργία τρισδιάστατων γραφικών, τα αρχιτεκτονικά σχέδια κλπ έχουν εξαιρετικά καλύτερη απόδοση στα 64bit απ' ότι στα 32, στο ίδιο ακριβώς hardware.

4) Θα χρησιμοποιείται λιγότερο η virtual memory
Η Virtual memory είναι ένα αναγκαίο κακό σε συστήματα που δεν έχουν αρκετή μνήμη. Όταν η μνήμη γεμίζει, το λειτουργικό αναγκάζεται να μεταφέρει κομμάτια της στο σκληρό δίσκο. Κι επειδή ο γρηγορότερος σκληρός δίσκος είναι ασύγκριτα πιο αργός απ' την πιο αργή μνήμη, αυτό καθυστερεί όλο το σύστημα.

Όπως προείπαμε, με 16GB μνήμης, δεν θα χρειαστεί συχνά να ανατρέξει το λειτουργικό στο σκληρό δίσκο.

5) Είναι το μέλλον.
Όλοι οι σύγχρονοι επεξεργαστές υποστηρίζουν 64bit αρχιτεκτονική, οι μνήμες ολοένα και φθηναίνουν, ενώ το όριο των 4GB μνήμης για τα 32bit λειτουργικά αρχίζει να φτάνει στα όριά του όσον αφορά απαιτητικές εφαρμογές. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως σε μερικά χρόνια τα 32bit θα είναι μουσειακό είδος.

Κατά των 64bit:

1) Χρειάζεστε τουλάχιστον 4GB Ram
Αν έχετε 2GB όχι μόνο δεν έχετε να κερδίσετε τίποτα από ένα 64bit λειτουργικό, στην πραγματικότητα οι επιδόσεις του συστήματός σας θα μειωθούν, γιατί τα 64bit λειτουργικά χρησιμοποιούν ελαφρώς περισσότερη μνήμη.
Για την ακρίβεια, για να δείτε πραγματική διαφορά, καλύτερα θα ήταν να πάτε στα 8GB.

2) Οι βελτιωμένες επιδόσεις φαίνονται κυρίως στις 64bit εφαρμογές.
Οι 32bit εφαρμογές όχι μόνο δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν μνήμη περισσότερη από 4GB, αλλά μπορεί να τρέχουν και ελαφρώς πιο αργά σε 64bit λειτουργικό.

Χρειάζονται εφαρμογές ειδικά βελτιστοποιημένες για τα 64bit ώστε το σύστημά σας να απογειωθεί.

3) Είναι λίγες προς το παρόν οι 64bit εφαρμογές
Με την εξαίρεση του Photoshop, του Office 2010 και ορισμένων – λίγων - παιχνιδιών (π.χ. το Crysis), η συντριπτική πλειοψηφία του software είναι αποκλειστικά σε 32bit. Για παράδειγμα, ακόμα και ο Mozilla Firefox δεν έχει ακόμα μια stable 64bit έκδοση. Ο 64bitος Firefox είναι στο πολύ beta development παρακλάδι της Mozilla, ονόματι Minefield (=ναρκοπέδιο). Ομοίως και το flash της Adobe, η 64bit εκδοσή του είναι άκρως πειραματική.

4) Μπορεί να μην βρίσκετε drivers
Μπορεί 32bit εφαρμογές να τρέχουν στα 64bit λειτουργικά, αλλά οι 32bit drivers σε καμία περίπτωση δεν είναι συμβατοί. Και, ναι, για την τελευταία ATI και NVIDIA θα βρείτε 64bit drivers, αλλά αν έχετε κανένα παλιό scanner ή εκτυπωτή το οποίο η εταιρεία να έχει σταματήσει να υποστηρίζει, ουσιαστικά θα σας είναι άχρηστος στα 64bit.

5) Είναι το μέλλον
Προς το παρόν όμως, αν θέλετε να έχετε τη μεγαλύτερη συμβατότητα, καλό θα ήταν να παραμείνετε στα 32bit. Ναι μεν οι 64bit εφαρμογές αυξάνονται (το γεγονός πως το νέο Office είναι και 64bit βοηθάει πολύ), αλλά ο αριθμός τους ακόμα είναι αμελητέος. Δείτε το και αλλιώς, όταν τα 64bit θα έχουν γίνει mainstream, η τιμή των 16GB μνήμης μπορεί να είναι, αναλογικά, όσο τα 2GB σήμερα. Μέχρι τότε, αφήστε τα για τους server ;-)

πηγή : http://www.pcsteps.gr

Τελευταία η Ελλάδα στη Διαδικτυακή πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες


Την τελευταία θέση μεταξύ των «27» καταλαμβάνει η Ελλάδα στη Διαδικτυακή πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της 9ης έκθεσης για την αξιολόγηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην Ευρώπη, που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ειδικότερα, με βάση στοιχεία του 2010, η διαθεσιμότητα των Διαδικτυακών δημόσιων υπηρεσιών είναι κατά μέσον όρο στην ΕΕ στο 82%, ενώ στην Ελλάδα βρίσκεται στο 48%. Στην ΕΕ, τις καλύτερες επιδόσεις εμφανίζουν…


Οι επιδόσεις των κρατών μελών αξιολογήθηκαν με βάση 20 κύριες δημόσιες υπηρεσίες, όπως η άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, η φορολογική δήλωση, η καταχώριση νέας εταιρείας και ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί για δημόσιες συμβάσεις.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έκθεσης η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδια για το Ψηφιακό θεματολόγιο επίτροπος δήλωσε:

«Χαίρομαι που ολοένα περισσότεροι πολίτες της ΕΕ μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές δημόσιες υπηρεσίες για σημαντικές υποθέσεις, όπως η αναζήτηση εργασίας, η υποβολή φορολογικών δηλώσεων ή η καταχώριση νέων εταιρειών. Τα κράτη μέλη όπου οι βασικές δημόσιες υπηρεσίες είναι πλήρως διαθέσιμες Διαδικτυακά μπορούν να καταστήσουν τη ζωή ευκολότερη για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος τους».



Πηγή: www.newpost.gr

SAP: Εγκατάσταση στον όμιλο εταιρειών Interamerican


Τη λύση SAP BusinessObjects Consolidation για τη βελτίωση των διαδικασιών οικονομικής ενοποίησης και διεθνών προτύπων χρηματοοικονομικής πληροφόρησης επέλεξε ο όμιλος εταιρειών Interamerican....

Την υλοποίηση του έργου έχει αναλάβει η εταιρεία Assertive A.E., πιστοποιημένος συνεργάτης της SAP, με εξειδίκευση στις λύσεις SAP BusinessObjects Enterprise Performance Management (EPM).

ΟΤΕ: Έδωσε το ποσό των 200.000 ευρώ σε εκπροσώπους σωματείων που πραγματοποιούν δράσεις για παιδιά που έχουν ανάγκη


Να λεμέ και τα θετικά και όχι μόνο τα αρνητικά του ΟΤΕ


Το ποσό των 200.000 ευρώ σε εκπροσώπους σωματείων που πραγματοποιούν δράσεις για παιδιά που έχουν ανάγκη παρέδωσε ο ΟΤΕ, ως συνέπεια του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας που εφαρμόζει.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Οργανισμός στηρίζει τα παιδιά για όγδοη συνεχή χρονιά, διαθέτοντας σημαντικό μέρος των εσόδων του από αγορές που έγιναν κατά την περίοδο των χριστουγεννιάτικων εορτών.

Εκδήλωση διοργανώνει η Microsoft Ελλάς, σε συνεργασία με το «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με θέμα «Η Ασφάλεια στο Διαδίκτυο μέσα από τα μάτια των νέων



Η σχέση των νέων με το διαδίκτυο θα βρεθεί στο επίκεντρο ειδικής εκδήλωσης που διοργανώνει η Microsoft Ελλάς, σε συνεργασία με τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με θέμα «Η Ασφάλεια στο Διαδίκτυο: Μέσα από τα μάτια των νέων».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00πμ στα γραφεία της Microsoft Ελλάς στο Μαρούσι (Κηφισίας 221)....


Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι να δώσει στους ίδιους τους νέους τη δυνατότητα να μοιραστούν την εμπειρία τους, τις απόψεις τους και τους πιθανούς προβληματισμούς τους σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου. Στη συζήτηση που θα διεξαχθεί, έμφαση αναμένεται να δοθεί στους κινδύνους που οι νέοι διαπιστώνουν κατά την πλοήγησή τους στο διαδίκτυο και στα προβλήματα που μπορεί να έχουν αντιμετωπίσει οι ίδιοι ή φίλοι τους.

Για την ανάπτυξη των παραπάνω θεμάτων, η εκδήλωση θα φιλοξενήσει δύο διαφορετικά πάνελ συζήτησης που θα εξετάσουν διαδοχικά την «Εμπειρία της χρήσης του Υπολογιστή στο σπίτι από τα παιδιά και τη σχέση με τους γονείς» και το «Cyberbullying και άλλα δεινά, διάγνωση κινδύνων και έξυπνη αντιμετώπιση». Στα πάνελ θα συμμετέχουν εκτός από τους ίδιους τους μαθητές, γονείς και καθηγητές, καθώς και εκπρόσωποι αρμόδιων φορέων.

Το κοινό της εκδήλωσης θα απαρτίζεται από μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα κληθούν να συμμετέχουν δυναμικά στις δύο συζητήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συζήτηση θα παρεμβαίνουν μαθητές από το Γυμνάσιο της Κω, μέσω της τεχνολογίας του Live Meeting.

Σύντομους χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, εκπρόσωπος του ΣΕΠΕ, ενώ στέλεχος της Microsoft Ελλάς θα δώσει στα παιδιά απλές και χρήσιμες συμβουλές για την ασφαλή πλοήγησή τους στο διαδίκτυο. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΣΕΠΕ και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά, μέσω live streaming, στη διεύθυνση: http://onlinesafety.slpro.gr

πηγή : e-pcmag.gr

Σεμινάρια της ΕΕΛ/ΛΑΚ για τον εμπλουτισμό της Wikipedia


Η ΕΕΛ/ΛΑΚ (Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα) ανακοινώνει το πρώτο εργαστήριο με θέμα την εκμάθηση συγγραφής λημμάτων για τον εμπλουτισμό της wikipedia στα ελληνικά, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου.

Έτσι, ανοίγει ένας κύκλος σεμιναρίων που θα καλύψουν όλη την Ελλάδα και στοχεύουν στον εμπλουτισμό της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας και τη διεύρυνση της κοινότητας των συντακτών και των χρηστών της. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το ΕΔΕΤ στο πλαίσιο του έργου “Δες την Ψηφιακά 2.0” στο οποίο εμπεριέχεται η δράση για τον εμπλουτισμό της Wikipedia στα ελληνικά...

Η πρωτοβουλία αυτή αντανακλά τη νέα πραγματικότητα του 21ου αιώνα όπου εκατομμύρια δημιουργικοί άνθρωποι συμμετέχουν εθελοντικά σε συνεργατικά έργα αξιοποιώντας ο καθένας την εμπειρία και τη γνώση των πολλών και συνεισφέροντας ανάλογα με τη δική του δυνατότητα. Έτσι δημιουργούνται μεγάλα έργα με σημαντική χρησιμότητα για όλους όπως είναι το λειτουργικό σύστημα Linux, η εφαρμογή γραφείου Open Office και το πρόγραμμα περιήγησης στο Internet Mozilla Firefox. Ταυτόχρονα δημιουργούνται μερικά από τα μεγαλύτερα έργα λόγου και ανοιχτού περιεχομένου στην ιστορία της ανθρωπότητας όπως είναι η εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, με κινητήρια δύναμη την πεποίθηση πως η γνώση αποτελεί δημόσιο κοινωνικό αγαθό.


Σήμερα, η Wikipedia, η σύγχρονη ενσάρκωση της Εγκυκλοπαίδειας στην εποχή του Διαδικτύου, του ανοικτού περιεχομένου και των διαδικτυακών συλλογικοτήτων, έχει κάνει εφικτό τον στόχο της πρόσβασης στην γνώση για το σύνολο της ανθρωπότητας ενσαρκώνοντας τον διαρκή στόχο που έθεσε και η πρώτη “Encyclopédie”. Η Wikipedia, η διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια που συντάσσεται από εκατομμύρια εθελοντές σε 279 γλώσσες, μπορεί να αποκτήσει ακόμη πιο ουσιαστική παρουσία και στα ελληνικά (http://el.wikipedia.org/). H σημασία της Wikipedia στην εκπαίδευση και την τοπική ανάπτυξη είναι πολλαπλή και πολύ σημαντική μιας και είναι ο 6ος πιο δημοφιλής δικτυακός τόπος παγκοσμίως και είναι προφανές ότι τα άρθρα που γράφονται για τα αξιοθέατα και τις ιδιαιτερότητες μιας περιοχής και μάλιστα στις βασικές γλώσσες, έχουν μεγαλύτερη αξία από οποιαδήποτε άλλη παρουσία στο διαδίκτυο, ενισχύοντας την τοπική ανάπτυξη.

Η ΕΕΛ/ΛΑΚ ιδρύθηκε το 2008 από 25 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και Τεχνολογικά Ιδρύματα. Είναι εταιρεία με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και έχει ως κύριο στόχο να συμβάλλει στην προώθηση και ανάπτυξη του Ελεύθερου Λογισμικού, του Ανοιχτού Περιεχομένου και των Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής στο χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα φιλοδοξεί να αποτελέσει κέντρο γνώσης και πλατφόρμα διαλόγου για το Ελεύθερο Λογισμικό και τα οφέλη χρήσης του. Αυτό υλοποιείται με την ενεργή συνεργασία της ελληνικής κοινότητας χρηστών και δημιουργών (developers) εφαρμογών ΕΛ/ΛΑΚ και όλων των ιδιωτικών και δημόσιων φορέων. Οι φορείς αυτοί είναι είτε δημόσιοι, εκπαιδευτικοί, επιχειρήσεις και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών και συμβάλλουν στην ανάπτυξη και υποστήριξη υπηρεσιών καθώς και εργαστήρια των ΑΕΙ, ΑΤΕΙ και Ερευνητικών Κέντρων της χώρας που χρησιμοποιούν και αναπτύσσουν ελεύθερο λογισμικό.


πηγή :e-pcmag.gr

CAMCOPTER S-100 :Tα πρώτα πλήρως τηλεχειριζόμενα ελικόπτερα έτοιμα να λάβουν μέρος σε κανονική μάχη



Είναι από τα πρώτα πλήρως τηλεχειριζόμενα ελικόπτερα έτοιμα να λάβουν μέρος σε κανονική μάχη. Το νέο CAMCOPTER S-100 είναι αυστριακής τεχνολογίας και μπορεί να φτάσει σε ύψος πάνω από 5 χιλιόμετρα.

Με ταχύτητα 100 χιλιομέτρων την ώρα το ειδικό αυτό ελικόπτερο έχει τη δυνατότητα να πετάξει σε αποστάσεις 180 χιλιομέτρων και να συμμετέχει σε ασκήσεις χωρίς να υπάρχει φόβος απώλειας ανθρώπων. Το ελικόπτερο ελέγχεται από χειριστές σε απόλυτα ασφαλή τοποθεσία ενώ έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης σε μακρινές τοποθεσίες.

Ποιές χώρες βαριούνται το Facebook;


Το Facebook μπορεί να είναι από τα πρώτα site σ’ επισκεψιμότητα στον κόσμο, όμως σε πολλές χώρες οι πολίτες βαριούνται να ασχοληθούν με αυτό.

Μπορεί στη Ελλάδα ένα πολύ μεγάλο μέρος των πολιτών να έχουν και να χρησιμοποιούν το Facebook σε καθημερινή βάση κάνοντας το έτσι να βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα των sites με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, υπάρχουν, όμως και πολλές χώρες στις οποίες το Facebook έχει ένα μικρό ή μπορεί ακόμα και μηδενικό ποσοστό επισκεψιμότητας. ...


Πρώτη στις χώρες που αδιαφορούν για το Facebook είναι η Κίνα, που αν κι έχει μεγάλη αγορά το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο είναι απαγορευμένο από το καθεστώς του Πεκίνου.

Επίσης στο Ιράν παρόλο που εκεί η πρόσβαση δεν απαγορεύεται από τις κρατικές υπηρεσίες το ποσοστό επισκεψιμότητας της δημοφιλούς σελίδας είναι πολύ μικρό.

Τέλος στην Ιαπωνία, τη Ρωσία και τη Λευκορωσία οι πολίτες φαίνεται να μην ενδιαφέρονται και πολύ για το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο ενώ στη Βραζιλία οι πολίτες αντί για το Facebook ενδιαφέρονται περισσότερο για το Orkut της Google που είναι ακόμη η Νο1 επιλογή.

H Νike παρουσιάζει παπούτσια με τα χρώματα & τα σήματα των Firefox, Chrome και Twitter



Αθλητικά παπούτσια με τα σήματα και τα χρώματα των προγραμμάτων πλοήγησης στο διαδίκτυο Firefox της Mozilla και Chrome της Google καθώς και του δημοφιλούς εργαλείου κοινωνικής δικτύωσης Twitter θα λανσάρει στην αγορά η Nike.

Τα παπούτσια αυτά είναι σχεδιασμένα από τον David Reese και θα διατεθούν σύντομα από το κατάστημα Brass Monki που εξειδικεύεται στην πώληση θεματικών αθλητικών παπουτσιών -σε όχι ιδιαίτερα ευκαταφρόνητες τιμές....

Είχε προηγηθεί η διάθεση στην αγορά από την Adidas και τον σχεδιαστή Gerry Mckay αθλητικών παπουτσιών με τα εμπορικά σήματα και χρώματα του Facebook και του Twitter.

AMD : Νέα διαφημιστική καμπάνια με αιχμές για την Intel


Όπως ήταν αναμενόμενο, η AMD δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την πρόσφατη περιπέτεια της Intel με τα ελαττωματικά chipsets. Η εταιρεία ξεκίνησε μια νέα διαφημιστική καμπάνια, η οποία περιλαμβάνει σαφείς αιχμές για τα προϊόντα της μεγάλης ανταγωνίστριας.

Το βασικό σύνθημα στην καμπάνια της AMD είναι "Ready, Willing and Stable" (Έτοιμη, Πρόθυμη και Σταθερή). Φυσικά, η τελευταία λέξη είναι μια έμμεση αναφορά στο θέμα με τα chipsets της Intel και συγκεκριμένα στην αστάθεια που παρατηρήθηκε στην επικοινωνία του chipset με τις συσκευές SATA....

Βέβαια, το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν ήταν ιδιαίτερα σοβαρό, ωστόσο στον αμείλικτο κόσμο των επιχειρήσεων δε μπορείς να προσπεράσεις έτσι απλά μια τέτοια ευκαιρία που σου προσφέρει ο αντίπαλός σου.




Πηγή:e-pcmag.gr

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Tο Facebook προσθέτει επιλογές για ομοφυλόφιλους στην κατάσταση της σχέσης των χρηστών


Δυο νέες επιλογές πρόσθεσε το Facebook στο σημείο του προφίλ όπου δηλώνεται η προσωπική κατάσταση του χρήστη.

Πρόκειται για τα “in a civil union” και “in a domestic partnership”, που αποτέλεσαν δημοφιλή αιτήματα και προέκυψαν μετά από συνεννόηση με το Δίκτυο Υποστήριξης του Facebook, μια οντότητα που δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2010 και σκοπό έχει να προστατεύσει από το ηλεκτρονικό bullying άτομα με μη-ετεροφυλόφιλη σεξουαλική συμπεριφορά. ...

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δίκτυο είχε δημιουργηθεί μετά από ορισμένα τραγικά περιστατικά όπως αυτό του Tyler Clementi, που πριν από μερικούς μήνες είχε οδηγηθεί στην αυτοκτονία όταν συμμαθητές του τον μαγνητοσκόπησαν κρυφά σε προσωπικές στιγμές και δημοσίευσαν το βίντεο στο internet.

Εκπρόσωπος του Facebook ανέφερε ότι στόχος της υπηρεσίας είναι να δώσει στους χρήστες του την ευκαιρία να εκφράσουν την πραγματική κατάσταση της σχέσης τους. Η κίνηση αυτή πραγματοποιείται λίγες μέρες μετά την έναρξη της συνεργασίας του Facebook με το MTV και τον νεαρό τραγουδιστή Justin Bieber, σε μια ευρύτερη καμπάνια εναντίον του ηλεκτρονικού bullying.

Προς το παρόν οι νέες επιλογές εμφανίζονται μόνο στους χρήστες των ΗΠΑ, της Βρετανίας, του Καναδά, της Γαλλίας και της Αυστραλίας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...