Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Διαθέσιμη η RC έκδοση του Internet Explorer 9



Η Microsoft Corp. ανακοίνωσε την παγκόσμια διάθεση της Release Candidate έκδοσης του Internet Explorer 9. Πέντε μήνες μετά την ανακοίνωση της beta έκδοσης και λαμβάνοντας υπόψη τα σχόλια και τις παρατηρήσεις των 25 εκατομμυρίων χρηστών που την «κατέβασαν», η Microsoft παρουσιάζει την RC του Internet Explorer 9, προσφέροντας σε χρήστες και developers μια νέα, βελτιωμένη εμπειρία πλοήγησης στο Internet, με κυριότερα χαρακτηριστικά τις υψηλές ταχύτητες, την ανανεωμένη και «καθαρή» εμφάνιση, την ενισχυμένη ασφάλεια και τη διαλειτουργικότητα.


Ο Internet Explorer 9 περιλαμβάνει πλήθος βελτιώσεων και νέων χαρακτηριστικών, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν από τους developers ιστοσελίδων με στόχο να ενισχύσουν τη δυναμική του υπολογιστή, να χρησιμοποιήσουν πλήρως τη δύναμη των Windows 7, να δημιουργήσουν μια νέα εμπειρία πλοήγησης για το χρήστη, καθώς και να υποστηρίξουν τα πλέον σύγχρονα πρότυπα για τη δημιουργία πιο ζωντανών ιστοσελίδων, όπως το HTML5.


Με στόχο τη βελτίωση της συνολικής εμπειρίας πλοήγησης του χρήστη, ο νέος Internet Explorer αξιοποιεί τις δυνατότητες του hardware και, παράλληλα, χρησιμοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητες του επεξεργαστή της κάρτας γραφικών (GPU). Επιπλέον, η RC έκδοση του νέου browser περιλαμβάνει το νέο “Chakra” JavaScript engine, το οποίο βελτιστοποιεί την απόδοση του Internet Explorer και αυξάνει περαιτέρω την ταχύτητά του. Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με μετρήσεις της SunSpider, η RC του Internet Explorer 9 είναι 35% πιο γρήγορη από την Beta

Με τη νέα του «αρχιτεκτονική», ο Internet Explorer 9 αποτελεί το μόνο browser που θα φέρει τα sites στο «προσκήνιο» μέσω των Windows 7. Η beta έκδοση, η οποία παρουσιάστηκε το Σεπτέμβριο του 2010, εισήγαγε πλήθος νέων χαρακτηριστικών που αναβαθμίζουν την ποιότητα εμφάνισης των sites, ενώ η έκδοση RC του Internet Explorer περιλαμβάνει κάποιες περαιτέρω βελτιώσεις, με στόχο την αναβάθμιση της εμπειρίας πλοήγησης των χρηστών. Οι βασικότερες από τις βελτιώσεις αυτές αφορούν τα ακόλουθα:


Notifications: Οι διάφορες ειδοποιήσεις φιλτράρονται από το νέο browser, βάσει της σπουδαιότητάς τους, και, ως εκ τούτου, οι λιγότερο σημαντικές από αυτές απορρίπτονται, ενώ τονίζονται οι σπουδαιότερες.


Tabs: Οι καρτέλες (tabs) μπορούν να τοποθετηθούν σε διαφορετική γραμμή, εκτός της γραμμής διευθύνσεων, παρέχοντας στους χρήστες περισσότερο χώρο


SitePinning: Οι χρήστες μπορούν τώρα να έχουν πρόσβαση σε πολλαπλές αρχικές σελίδες, κάνοντας pinμόνο μία ιστοσελίδα, που θα τις περιλαμβάνει. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να ανοίξουν ταυτόχρονα πολλαπλές ιστοσελίδες με μία κίνηση

O Internet Explorer 9 υποστηρίζει τα πρότυπα της αγοράς, συμπεριλαμβανομένων των δημοφιλών HTML5, Scalable Vector Graphics (SVG), CSS3 καθώς και άλλων σύγχρονων διαδικτυακών προτύπων. Μια σημαντική προσθήκη στην RC έκδοση του Internet Explorer 9 είναι το νέο χαρακτηριστικό Geolocation, το οποίο προσαρμόζει την εμπειρία πλοήγησης των χρηστών βάσει της γεωγραφικής περιοχής στην οποία βρίσκονται


Ο Internet Explorer 9 έχει σχεδιαστεί με γνώμονα να παρέχει στους χρήστες ασφάλεια και προστασία των δεδομένων τους, κατά τη διάρκεια της πλοήγησης τους στο Internet. Στο πλαίσιο αυτό, ο νέος browser περιλαμβάνει εγγενείς τεχνολογίες για την εξασφάλιση των παραπάνω, όπως τον Download Manager με ενσωματωμένο το Φίλτρο SmartScreen, το Add-on Performance Advisor και διάφορα άλλα χαρακτηριστικά, με κυριότερα αυτών τη δυνατότητα απομόνωσης των καρτελών, το αυτόματο crash recovery και το νέο hang recovery. Επιπλέον, η RC έκδοση του Internet Explorer 9 ενσωματώνει νέα χαρακτηριστικά για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, όπως το Tracking Protectionκαι οι Tracking Protection Lists.

Οι χρήστες και οι developers που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τις ενισχυμένες δυνατότητες του νέου browser της Microsoft, μπορούν να κατεβάσουν την RC έκδοσή του μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.beautyoftheweb.com ή να δοκιμάσουν τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά της μέσω της ιστοσελίδας Test Drive του Internet Explorer στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://ie.microsoft.com/testdrive/.


Πηγή: Microsoft Hellas


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...