Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Μάθαμε ότι η Sony μπορεί να "απενεργοποιήσει" τα «σπασμένα» PS3 !!


Με το PS3 πλέον να είναι ορθάνοιχτο στις ακόρεστες ορέξεις των hackers και την πειρατεία να ετοιμάζεται να χτυπήσει την πόρτα της Sony, πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται πώς σχεδιάζει η εταιρεία, να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Tο τελευταίο που θέλει άλλωστε, είναι η βασική της κονσόλα στην αγορά, να καταντήσει όπως το PSP, το οποίο παραμένει «άντρο πειρατών» σχεδόν από την μέρα κυκλοφορίας του, παρά τα συνεχή firmware updates που κυκλοφορούν για αυτό.

Αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι όμως, είναι πως η Sony μπορεί να λάβει πολύ πιο δραστικά μέτρα με το PS3, από ό,τι με το PSP. Βλέπετε, ακόμη και αν δεν είστε συνδεδεμένοι στο PSN, αν η κονσόλα σας έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, τότε αυτόματα κάθε φορά που την ξεκινάτε, ανεβάζει αυτόματα error logs, κατεβάζει updates στην στήλη What's New, ενώ αποστέλλει στην Sony μία λίστα από τα παιχνίδια που τρέξατε, συμπεριλαμβανομένων και τυχόν μη εγκεκριμένων εφαρμογών...

Αν και η εταιρεία δεν έχει ξεκινήσει ακόμη να στέλνει για… «μπάνια» άτομα που χρησιμοποίησαν τέτοιο λογισμικό, οι όροι χρήσης του PlayStation Network στους οποίους υπόκεινται όλοι οι κάτοχοι PS3, ξεκαθαρίζουν πως η Sony έχει το δικαίωμα ανά πάσα στιγμή να απενεργοποιήσει την κονσόλα όσων παρανομούν, εμποδίζοντάς τους από το να την χρησιμοποιήσουν τόσο online όσο και offline.

Σίγουρα πολύ αυστηρή «ποινή» από πλευράς Sony (αλλά καθ’ όλα νόμιμη από τη στιγμή που βρίσκεται στους όρους που αποδέχεται ο χρήστης) αν τελικά μπει σε εφαρμογή, η οποία θα επηρεάζει και άτομα με πιο αγνές προθέσεις, όπως η εγκατάσταση άλλου λειτουργικού ή το τρέξιμο homebrew παιχνιδιών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...