Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Βραβεύτηκε το www.imeakia.gr του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού


Με το 1ο Εθνικό Βραβείο στο διαγωνισμό «Ευρωπαϊκό Βραβείο για Ποιοτικό Online Περιεχόμενο για Παιδιά» βραβεύτηκε ο δικτυακός τόπος για παιδιά www.imeakia.gr του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται φέτος πρώτη φορά από κοινού από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE και το Πρόγραμμα-Πλαίσιο Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο διαγωνισμός, ο οποίος διεξάγεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, πραγματοποιείται στην Ελλάδα από τη Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Η απονομή του πρώτου βραβείου στο Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού κΔημήτρη Εφραίμογλου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου σε ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο της ημερίδας για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2011, την οποία διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας. Την εκδήλωση προλόγισε η Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Άννα Διαμαντοπούλου, ακολούθησαν εισηγήσεις εκπροσώπων σχετικών φορέων και στη συνέχεια έγινε η βράβευση από την Υφυπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού ως νικητής του πρώτου βραβείου του εθνικού διαγωνισμού με τον κόμβο www.imeakia.gr θα διαγωνιστεί κατόπιν σε ευρωπαϊκό επίπεδο και η πανευρωπαϊκή βράβευση θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2011 στο Λουξεμβούργο σε εκδήλωση που θα ανακοινώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την άνοιξη του 2011.

Ο δικτυακός τόπος www.imeakia.gr, ο οποίος απευθύνεται στους μικρούς φίλους του ΙΜΕάκια club, αλλά και σε όλα τα παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, ακολουθεί τη λογική της δικτυακής πύλης (portal). Με ξεναγούς δέκα ήρωες-καρτούν, οι διαδικτυακοί επισκέπτες έχουν άπειρες δυνατότητες γνώσης και ψυχαγωγίας: μπορούν να διασκεδάσουν με παιχνίδια γνώσεων, δράσης και λογικής, να ζωγραφίσουν και να εκτυπώσουν τα σχέδιά τους, να «κατεβάσουν» χρήσιμες εφαρμογές για τον υπολογιστή τους και να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς με κληρώσεις για πλούσια δώρα. Η πύλη λειτουργεί επίσης και ως χώρος πληροφόρησης για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», αλλά και επικοινωνίας, διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των παιδιών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...