Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Γλίτωσε το πρόστιμο με την βοήθεια της δωρεάν εφαρμογή «My Track»s της Google


Ένας φοιτητής σε κολέγιο των ΗΠΑ κατάφερε να αμφισβητήσει στο δικαστήριο την κλήση για υπερβολική ταχύτητα που του είχε επιβληθεί, χρησιμοποιώντας μια δωρεάν εφαρμογή από το Android Smartphone του!...
Λίγο καιρό πριν, ο φοιτητής είχε δεχτεί κλήση από την τροχαία που του επέβαλε πρόστιμο επειδή έτρεχε με 40 μίλια σε περιοχή που το όριο ήταν 25.
Ο φοιτητής δήλωσε ότι πήγαινε με 26 μίλια και όχι με 40 και το απέδειξε καθώς εκείνη την ώρα χρησιμοποιούσε στο Motorola Droid κινητό του την δωρεάν εφαρμογή «My Track»s της Google.
Η εφαρμογή αυτή, μπορεί και καταγράφει δεδομένα από το GPS του τηλεφώνου, όπως την απόσταση, τη μέση ταχύτητα, τη μέση ταχύτητα σε κίνηση και τη μέγιστη ταχύτητα μιας διαδρομής και στη συνέχεια οπτικοποιεί αυτά τα δεδομένα πάνω στο χάρτη.
Με τις πληροφορίες αυτές στην κατοχή του, ο Αμερικανός φοιτητής δεν είχε παρά να τις «κατεβάσει» και να τις επιδείξει στο δικαστήριο. Για καλή του τύχη, κατάφερε να πείσει το δικαστή ότι ίσως ο αστυνομικός έκανε κάποιο λάθος με το ραντάρ που χειριζόταν, με αποτέλεσμα να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών.

πηγη : tromaktiko

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...