Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Τέλος το AutoRun για τα USB


Προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο καταιγισμός των malware, η Microsoft κυκλοφόρησε στις 8 Φεβρουαρίου ένα ειδικό update, που αλλάζει τη συμπεριφορά του AutoRun σε όλες τις εκδόσεις των Windows, εκτός των Windows 7 και Windows Server 2008 R2, που ήδη διαθέτουν αντίστοιχο χαρακτηριστικό, ως νεότερα λειτουργικά. ...

Με την εφαρμογή του update [KB971029], οι χρήστες δε θα βλέπουν πια το μενού επιλογών για να εκτελέσουν προγράμματα όταν συνδέουν μια συσκευή USB στον υπολογιστή τους. Θα υπάρχουν μόνο οι συνηθισμένες επιλογές για προβολή αρχείων και αναπαραγωγή πολυμέσων.

Κατά την εισαγωγή CDκαι DVD, το μενού θα παραμείνει ίδιο όπως παλιά. Ο λόγος για μια τέτοια αλλαγή είναι η αύξηση του αριθμού των malware που εκμεταλλεύονται αυτή τη λειτουργία για να ξεγελάσουν τους χρήστες και να τα εκτελέσουν. Αυτή τη μέθοδο χρησιμοποιούσε και το περίφημο Conficker worm. Η αλλαγή αυτή επηρεάζει τόσο τους σκληρούς δίσκους που συνδέονται σε θύρες USB όσο και τα μέσα Flash. Ωστόσο, κάποιες συσκευές μπορεί να χρησιμοποιούν την παλιότερη λειτουργικότητα του AutoRun χωρίς να επηρεαστούν από την αλλαγή, όπως συσκευές κλάσης U3 και USB keys με λειτουργίες κρυπτογραφίας.

Αν και το update δεν εμπίπτει στην κατηγορία "security" της Microsoft, η εταιρεία το χαρακτηρίζει σημαντικό. Αυτό σημαίνει πως θα εγκατασταθεί σε όλους τους υπολογιστές που ενημερώνονται με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, μέσω των υπηρεσιών Windows Update και Windows Server Update.

Για όσους επιθυμούν να επαναφέρουν τη λειτουργία στα Windows τους, η Microsoft δημιούργησε ένα Fix It.

πηγή: pcmagazine

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...