Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

how-to:Εγκατάσταση Windows από USB stick


Για να μπορέσετε να εκτελέσετε αυτόν τον οδηγό βοήθημα θα πρέπει να έχετε μια 32-μπιτ έκδοση των windows xp ή vista στο home PC σας,USB stick τουλάχιστον με χωρητικότητα 1GB και το cd των windows xp.




Επίσης θα χρειαστείτε τα:
1)USB_PREP8
2)PeToUSB
3)Bootsect.exe

Λινκ για να τα κατεβάσετε:
http://rapidshare.co...nXPUSB.rar.html
Μέγεθος και των 3 αρχείων στο WinXPUSB: 489 KB

Ειδική σημείωση: αν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα Nlite (για ενσωμάτωση οδηγών-drivers,service packs,προγραμμάτων κ.τ.λ) να φροντίσετε να κρατήσετε τα εγχειρίδια εγκατάστασης ,γιατί το USB_prep8 script βασίζεται σε αυτά τα αρχεία.

Αποσυμπιέζουμε τα αρχεία του Bootsect.zip.
Το επόμενο βήμα είναι να αποσυμπιέσουμε τα USB_prep8 και PeToUSB.
Μετά να μεταφέρουμε το εκτελέσιμο αρχείο PeToUSB μέσα στο φάκελο του USB_prep8.
Συνδέουμε το USB stick με τον υπολογιστή μας.


Διπλό κλικ στο εκτελέσιμο αρχείο με όνομα usb_prep8.cmd

Αυτές οι ρυθμίσεις είναι ήδη προσαρμοσμένες για σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι κλικ στο κουμπί start.Όταν η διαμόρφωση τελειώσει ,μην κλείσετε το παράθυρο, αφήστε τα πάντα όπως είναι και άνοιξτε την γραμμή εντολών του dos(έναρξη-->εκτέλεση-->cmd).Μέσα από το παράθυρο εντολών πηγαίνετε στο φάκελο που βρίσκεται αποθηκεύμενο το πρόγραμμα bootsect.exe .

Καλό θα ήταν να μεταφέρετε τον φάκελο του στην αρχική ρίζα του C σκληρού δισκου ,δηλαδή η διαδρομή για να το βρείτε να ναι C:\ bootsect.Αν δεν το έχετε εκεί το μεταφέρετε μέσα στον C.

Μετά κατά βήμα πληκτρολογείτε τα εξής

Cd\
Cd bootsect
bootsect.exe /nt52 R: όπου R είναι το γράμμα του drive που βρίσκεται το USB stick, αν αυτό βρίσκεται σε διαφορετικό drive , πρέπει να το αλλάξετε και να βάλετε το σωστό γράμμα .Το μόνο που κάνει αυτό το κομμάτι του βοηθήματος είναι να γράφει το σωστό boot sector στο USB stick.Αυτό επιτρέπει στον υπολογιστή να ‘ξεκινάει’ από το USB stick.Χωρίς αυτό, τίποτα δεν θα δουλέψει.
Σημείωση : όταν κάνετε την παραπάνω διαδικασία με το bootsect,από την γραμμή εντολών ,δεν πρέπει να έχετε κανένα παράθυρο ανοιχτό ,που να δείχνει τα περιεχόμενα του USB stick.Eάν έχετε ανοιχτό κάποιο τότε το bootsect.exe δεν θα μπορέσει να κλειδώσει το drive του usb stick,με αποτέλεσμα να μην γράψει σωστά το bootsector.

Αν τα κάνατε σωστά θα δείτε το παρακάτω:
"Bootcode was successfully updated on all targeted volumes."

Τώρα μπορείτε να κλείσετε την γραμμή εντολών και το petousb.ΔΕΝ θα κλείσετε όμως το παράθυρο του usbprep8.Είναι βασικό αυτό.

Τώρα χρειάζεται να εισάγετε τις σωστές πληροφορίες για τους αριθμούς 1 έως 3 των επιλογών του μενού που εμφανίζεται.
Πατήστε 1 και μετά το enter.Ένα παράθυρο θα εμφανιστεί για να του προσδιορίσετε που βρίσκονται τα αρχεία εγκατάστασης των windows xp(το οδηγείτε στο γράμμα του cd rom drive που έχετε εισάγει μέσα το cd των windows ).
Πατήστε 2 και μετά εισάγετε ένα γράμμα το οποίο να μην αντιστοιχεί σε σκληρό δίσκο ή διαμέρισμα του υπολογιστή σας. π.χ Τ
Πατήστε 3 και μετά εισάγετε το γράμμα στο οποίο αντιστοιχεί το usb stick.
Πατήστε 4 για να ξεκινήσει η διαδικασία.
Μετά θα σας ρωτήσει αν είναι εντάξει να διαμορφώσει τον σκληρό Τ (το γράμμα που δώσαμε στον σκληρό δίσκο παραπάνω, όταν πατήσαμε το 2). Αυτός είναι ένας προσωρινός σκληρός δίσκος που δημιουργεί το πρόγραμμα για να υποθηκεύσει προσωρινά τα αρχεία εγκατάστασης των windows.Πατήστε Y και μετά enter.

Όταν τελειώσει με την διαμόρφωση του δίσκου πατήστε enter για να συνεχίσετε .Θα δείτε το πρόγραμμα να αντιγράφει αρχεία στον προσωρινό δίσκο που δημιουργήσαμε.Όταν αυτή η διαδικασία τελειώσει πατήστε enter για να συνεχίσετε ξανά.

Μετά θα δείτε ένα παράθυρο διαλόγου να σας ρωτάει αν θέλετε να αντιγράψετε τα αρχεία στο usb drive, ναι ή όχι. Έπιλέξτε το yes.

Όταν τελειώσει η αντιγραφή των αρχείων θα σας ρωτήσει αν θέλετε να βάλει στο usb drive το γράμμα U.Επιλέξτε το yes.

Μετά επιλέξτε yes για να ΄’ξεφορτώσετε΄’ τον εικονικό σκληρό.

Ωραία τελειώσαμε με το δύσκολο μέρος .Κλείστε το USB prep8.

Τώρα βγάζετε το usb stick και είσαστε έτοιμοι να εγκαταστήσετε τα windows σε οποιοδήποτε υπολογιστή είτε στον ASUS EEE.

Το μόνο που χρειάζεται είναι στο μενού εκκίνησης να βάλετε να ξεκινάει από το usb stick σας

Τέλος όταν ξεκινήσετε την εγκατάσταση των windows από το usb stick σας στο μενού εκκίνησης έχετε δυο επιλογές. θα επιλέξετε την επιλογή 2 “for text setup”.Από το σημείο αυτό και μετά η εγκατάσταση είναι ιδία σαν να γινότανε από cd.
Στο pc ASUS EEE πρέπει να διαμορφώσετε και τα 4 διαμερίσματα του σκληρού και να τα κάνετε ένα, αλλιώς μετά την εγκατάσταση θα παίρνετε hall.dll error.
Επίσης μετά την επανεκκίνηση θα επιλέξετε την πρώτη επιλογή και θα συνεχίσετε κανονικά. Στο τέλος της εγκατάστασης θα ναι ασφαλές να αφαιρέσετε και το usb stick.


Τέλος μην ξεχάσετε να ρυθμίσετε το μενού εκκίνησης,ώστε ο υπολογιστής σας να ξεκινάει από τον σκληρό σας δίσκο και όχι από το usb-stick.

1 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...