Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Η Visa δοκιμάζει σύστημα πληρωμών με iPhone


Η Visa ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την διαδικασία δοκιμών για ένα σύστημα πληρωμών βασισμένο στο iPhone και το οποίο θα αφορά κάποιους πελάτες στην Ευρώπη.
Συγκεκριμένα το σύστημα πληρωμών που δοκιμάζει η Visa αφορά περιορισμένο αριθμό πελατών στην Ευρώπη. Οι δοκιμές ξεκίνησαν με αφορμή έρευνα που έγινε από την Visa Europe σε Μ. Βρετανία, Ιταλία, Πολωνία και Τουρκία και έδειξε ότι το 87% των χρηστών iPhone θα σκεφτόντουσαν τις πληρωμές μέσω του κινητού τους τηλεφώνου στο οποίο θα είχε τοποθετηθεί κάποιο εξτρά αξεσουάρ.
Η Visa ξεκίνησε τις δοκιμές της σε συνεργασία με…

την Turkish bank και για τις δοκιμές αυτές απαιτείτε η τοποθέτηση στο iPhone ενός dongle. Το συγκεκριμένο dongle που έχει επιλεχθεί υποστηρίζει αμφίδρομη επικοινωνία NFC και RFID, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καταστήματα ή άλλα σημεία πληρωμών.
Η επιλογή του iPhone ως πλατφόρμα δοκιμών για την Visa μάλλον δεν γίνεται τυχαία αφού η επόμενη γενιά του iPhone, όσο και του iPad, αναμένεται να έχουν ενσωματωμένη υποστήριξη για NFC και πιθανόν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με τον λογαριασμό του χρήστη στο iTunes.
Πηγή: laptopblog.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...