Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

O δημιουργός του jailbreak του PS3 ζητάει δωρεές για να αντιμετωπίσει νομικά την Sony


Ο George Hotz, γνωστός και ως GeoHot ή ως ο δημιουργός του jailbreak για το PlayStation 3, ζητάει δημοσίως την οικονομική ενίσχυση του κόσμου προκειμένου να αντιμετωπίσει νομικά την Sony η οποία έχει στραφεί εναντίον του.

Συγκεκριμένα αποκαλεί την Sony "νταή" (bully) και διευκρινίζει πως χρειάζεται οικονομική βοήθεια:"Χρειάζομαι την βοήθεια σας", γράφει απευθυνόμενος προς τα ΜΜΕ. "Είναι η πρώτη φορά που την ζητάω. Σας παρακαλώ, εφόσον συμφωνείτε με τον σκοπό μου, βοηθήστε με να περάσει το μήνυμα σου στον υπόλοιπο κόσμο...


Θέλω, έως ότου έρθει ο χρόνος για την εκδίκαση της υπόθεσης, να προσλάβω κάποιους από τους καλύτερους δικηγόρους για να αντιμετωπίσουν την Sony. Μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε προκειμένου να αλλάξει το σύστημα. Οι δωρεές θα χρησιμοποιηθούν μόνο για την νομική μου υπεράσπιση. Για την ενέργεια μου αυτή έχω συμβουλευτεί δικηγόρους.

Αν έχετε κάποιον εναλλακτικό τρόπο να με στηρίξετε, εκτός από την οικονομική ενίσχυση, παρακαλώ ενημερώστε με."Ο GeoHot δήλωσε πως δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να χάσει την υπόθεση αυτή λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων και πως για αυτό χρειάζεται την βοήθεια του κόσμου. Με αυτόν τον τρόπο, δήλωσε, επιθυμεί να δημιουργήσει δικαστικό προηγούμενο για τις κονσόλες και όλα τα κλειστά συστήματα.

Διευκρινίζει πως τα λεφτά που θα περισσέψουν θα διατεθούν στο Electronic Frontier Foundation το οποίο του έχει παράσχει ήδη νομική βοήθεια. Επιμένει πως η Sony έχει στραφεί εναντίον του λάθους ατόμου αφού αυτός είναι κατά της πειρατείας και πως δεν διαμοιράζει κανένα πνευματικό έργο τρίτου, αλλά παρά μόνο το δικό του υλικό. Σημειώνει τέλος πως το βίντεο με την μουσική ραπ, στο οποίο επιτίθεται λεκτικά στην Sony, ήταν χιουμοριστικό.

Αν και ο GeoHot δεν αναφέρει συγκεκριμένα τα ποσά που ζητάει να του δωρηθούν, αναφέρει ωστόσο πως η Sony έχει 5 δικηγόρους ενώ αυτός μόλις 2 και πως οι αμοιβές τους έχουν ήδη ξεπεράσει τα 10.000 δολάρια. Επίσης δηλώνει πως αν η Sony επιδιώξει συμβιβασμό τότε:"Θέλω οι όροι του συμβιβασμού να περιλαμβάνουν το OtherOS σε όλες τις κονσόλες PS3 καθώς και δημόσια συγνώμη στο blog του PlayStation για την αφαίρεση του. Επίσης μπορώ να προσφέρω πληροφορίες για πω τα επόμενα firmwares δεν θα μπορούν να αποκωδικοποιηθούν." Υπενθυμίζεται πως η Sony έχει ξεκινήσει έναν νομικό αγώνα εναντίον όσων παρέχουν βοήθεια για το "σπάσιμο" (jailbreak) του PlayStation ενώ πρόσφατα προειδοποίησε τους χρήστες με τέτοιες κονσόλες πως θα αποκλειστούν από το online gaming.

Πηγή: Techspot , adslgr.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...