Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

how-to:Αυξήστε την ταχύτητα του Firefox κατά 20% ή και περισσότερο


Σήμερα οι περισσότεροι υπολογιστές έχουν αρκετή μνήμη RAM, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις παραμένει αναξιοποίητη.
Επίσης, το μεγαλύτερο ποσοστό των εργασιών μας γίνεται μέσα από τον browser μας. Σε αυτό τον οδηγό θα δούμε πως μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την περίσσεια RAM και να αυξήσουμε την ταχύτητα του Firefox κατά 20% ή περισσότερο.





Οι browsers αποθηκεύουν πολλά δεδομένα στο σκληρό μας δίσκο. Αποθηκεύουν κάθε εικόνα, από όλες τις σελίδες, ώστε αν επισκεφθείτε ξανά το ίδιο site να μην χρειαστεί να κατεβάζει ξανά τις εικόνες, αλλά να τις φορτώνει από το σκληρό σας δίσκο για γρηγορότερα αποτελέσματα.
Όλοι γνωρίζουμε ότι η προσπέλαση δεδομένων από τη μνήμη RAM είναι πολύ πιο γρήγορη από αυτή του σκληρού δίσκου. Αυτό θα εκμεταλλευτούμε με τον Firefox και με τη μνήμη RAM μας. Στον οδηγό που ακολουθεί θα δούμε πως μπορούμε να δώσουμε στον Firefox περισσότερη μνήμη RAM από τον υπολογιστή μας.
Τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα ορατά. Ο Firefox θα ανοίγει πιο γρήγορα, οι σελίδες θα φορτώνουν ακόμα πιο γρήγορα και θα μπορείτε να έχετε ακόμα περισσότερες καρτέλες ανοιχτές.

Step 1

Ανοίξτε τον Firefox και πληκτρολογήστε στη γραμμή διευθύνσεων "about:config"

Θα δείτε ένα προειδοποιητικό μήνυμα. Μην ανησυχείτε, ότι αλλαγές θα κάνουμε είναι πλήρων αναστρέψιμες και δεν θα προκαλέσουμε καμία βλάβη στον υπολογιστή μας. Πατήστε "Θα προσέχω, το υπόσχομαι!"

Step 2

Τώρα πληκτρολογήστε στη γραμμή "Φίλτρο:" browser.cache.disk.enable. Θα σας εμφανιστεί στη συνέχεια του παραθύρου η αντίστοιχη ρύθμιση.

Step 3

Κάντε διπλό κλίκ πάνω στη ρύθμιση, ώστε να αλλάξουμε την τιμή της. Από true θα γίνει false.

Step 4

Κάντε δεξί κλικ μέσα στο παράθυρο του Firefox, και επιλέξτε Νέο -> Integer

Step 5


Στο όνομα του νέου αλφαριθμητικού πληκτρολογήστε "browser.cache.memory.capacity" και πατήστε ΟΚ.

Step 6

Στην τιμή πληκτρολογήστε 100000 για να δεσμεύσει ο Firefox 100MB μνήμης RAM. Εάν συνηθίζετε να έχετε ανοιχτά 5-6 παράθυρα του Firefox με 10 καρτέλες το καθένα, τότε δώστε τιμή μεγαλύτερη των 100000 (π.χ. 500000 -> 500ΜΒ)

Κλείστε όλα τα παράθυρα του Firefox και ανοίξτε τον ξανά. Δοκιμάστε το και εσείς και πείτε μας τις εντυπώσεις σας.

πηγη:pcsteps.gr







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...