Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Επίθεση Κινέζων hackers σε εταιρείες παροχής ενέργειας και στην ΕΛΛΑΔΑ!!!


Η εταιρεία ασφάλειας McAfee ανακοίνωσε πρόσφατα ότι Κινέζοι hackers έχουν παραβιάσει τουλάχιστον 5 παγκόσμιες εταιρείες παροχής ενέργειας, πετρελαίου κ.α.

Οι hackers κατόρθωσαν να διεισδύσουν στο πληροφοριακό σύστημα της εκάστοτε εταιρείας και να κλέψουν ευαίσθητα δεδομένα που αφορούν τον κάθε κλάδο ξεχωριστά.

Στην αναφορά της McAfee δεν αναφέρονται τα ονόματα των εταιρειών, αλλά αναφέρονται οι χώρες στις οποίες εδρεύουν οι εταιρείες. Μεταξύ άλλων οι χώρες είναι οι Η.Π.Α., η Ταιβάν, η ΕΛΛΑΔΑ και το Καζακστάν.


Επιπλέον η αναφορά περιλαμβάνει την ημερομηνία έναρξης των επιθέσεων η οποία φαίνεται να είναι στα τέλη του 2009 και όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι, οι επιθέσεις συνεχίζονται ακόμη.

Η προέλευση των επιθέσεων εντοπίζεται στο Πεκίνο και σύμφωνα με τις αρχές συνελήφθει ένα πρόσωπο στην πόλη Heze, το οποίο έδωσε σημαντικές πληροφορίες στους hackers, αλλά δεν θεωρείται ο εγκέφαλος της επιχείρησης.

Οι επιθέσεις ωστόσο δεν θεωρούνται εξειδικευμένες, καθώς οι hackers παραβίασαν πρώτα την ιστοσελίδα της κάθε εταιρείας και στη συνέχεια χρησιμοποίησαν ειδικά εργαλεία hacking για να αποκτήσουν πρόσβαση στο δίκτυο τους.

Τα στοιχεία που έχει συλλέξει η McAfee έχουν δωθεί στο FBI για περαιτέρω ανάλυση, αλλά όπως και να έχει οι Κινέζοι αποδεικνύεται ότι μας «τη φέρανε» και πάλι!

πηγη : secnews.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...