Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Η Intel προχωρά σε απόσυρση των chipsets που ανήκουν στη σειρά 6 και υποστηρίζουν τους νέους επεξεργαστές Sandy Bridge.


Η Intel ανακοίνωσε ότι προχωρά σε απόσυρση των chipsets που ανήκουν στη σειρά 6 και υποστηρίζουν τους νέους επεξεργαστές Sandy Bridge. Όπως φαίνεται, υπάρχει ένα σχεδιαστικό σφάλμα στα νέα chipsets που επηρεάζει την επικοινωνία με υποσυστήματα μέσω του interface SATA.


Πιο συγκεκριμένα, η Intel ανακάλυψε ότι με το πέρασμα του χρόνου ενδέχεται να εμφανιστούν προβλήματα στην επικοινωνία ανάμεσα στο chipset και τις συσκευές SATA, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων. Σε διευκρινιστική της δήλωση, η Intel ανέφερε ότι το σφάλμα επηρεάζει μόνο τις θύρες SATA 3.0 only και όχι αυτές που υποστηρίζουν και την τεχνολογία SATA 6.0.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εταιρείας, μέσα σε τρία χρόνια χρήσης του motherboard υπάρχει πιθανότητα 5-15% να εμφανιστεί το πρόβλημα.

Τα επίμαχα chipsets άρχισαν να διατίθενται στο εμπόριο στις 9 Ιανουαρίου. Με δεδομένο ότι οι επεξεργαστές Sandy Bridge δεν απευθύνονται ακόμα στο mainstream κομμάτι της αγοράς, εκτιμάται ότι δε θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα για να ανακληθούν τα ελαττωματικά προϊόντα. Ακόμα κι έτσι, πάντως, το κόστος της ανάκλησης ενδέχεται να φτάσει το 1 δισ. δολάρια.



Πηγή: nordichardware

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...