Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ImageShack: Αντικατάσταση των spam εικόνων με προειδοποιητικό μήνυμα


Το γνωστό ImageShack που επιτρέπει στους χρήστες να μεταφορτώνουν φωτογραφίες και βίντεο στο διαδίκτυο, έχει προχωρήσει σε ενέργειες για την καταπολέμηση των spam εικόνων, που στην ουσία εμφανίζουν ανεπιθύμητα μηνύματα ή διαφημιστικά.

Η υπηρεσία χρησιμοποιείται από πολλές ιστοσελίδες και βασίζεται σε 450 διακομιστές Linux, που εξυπηρετούν τους εκατομμύρια χρήστες. Όπως κάθε διάσημη υπηρεσία, έτσι και το ImageShak δέχεται επιθέσεις από επιτήδειους και spam μηνύματα εικόνων.
Οι περισσότερες καταχρηστικές εικόνες περιλαμβάνουν…


διαφημίσεις φαρμάκων και άλλα ενοχλητικά μηνύματα, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών το ImageShak αντικαθιστά τις εικόνες αυτές με προειδοποιητικά μηνύματα για τους χρήστες τα οποία αναφέρουν συνήθως τα εξής: “Delete this email immediately. This is a scam. Do not click anything here. Do not buy. Pharmacy scam. Illegal. Alert. Fake pills. Your money will be stolen.”

Η αντικατάσταση των εικόνων γίνεται χειροκίνητα, με βάση πληροφορίες που λαμβάνουν οι εκπρόσωποι της υπηρεσίας από εταιρείες anti-spam και ιδιώτες.

πηγή : secnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...