Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

how-to: Kολπα για XP No 2


BALOON (βγαζει τα BALOON που εμφανιζουν τα windows με ενοχλητικα μηνηματα!!)
Πατήστε Start > run > καιπληκτρολογήστε regedit
Μεταβείτε στοκλειδί
HKey_Current_User/Software/Microsoft/Windows/Current Version/Explorer/Advanced (δεξί κλικ πάνω του)




Δημιουργία/Τιμή Dword και πληκτρολογήστε EnableBalloonTips
Στη συνέχεια με δεξί κλικ επιλέξτε Edit και δώστε του την τιμή 0
Να ανοιγει ο windows explorer σε οποιο καταλογο ή drive θελουμε!!!
Explorer.exe /n,διαδρομή για να ανοίξει κοινό folder view
Explorer.exe /n,/e,διαδρομή για να ανοίξει tree view
Explorer.exe /n,/e,/root,διαδρομή για να έχει σαν root την διαδρομή που όρισες και να μην αφήνει την χρήστη να πάει σε παραπάνω level
Δοκίμασέ τα από το Start -> Run ή βάλε τα σαν shortcut.

Ξεφορτωθείτε τον image viewer των Windows XP

Στην προσπάθειά της να προσφέρει περισσότερα βοηθήματα για το χρήστη, η Microsoft έχει ενσωματώσει στα Windows XP και έναν image viewer, που σας επιτρέπει να βλέπετε φωτογραφίες. Ωστόσο, δεν είναι και ό,τι καλύτερο, καθώς του λείπουν οι δυνατότητες που έχουν ακόμη και οι shareware image viewers, που μπορείτε να βρείτε οπουδήποτε στο Internet.
Tip: Ξεκινήστε τον επεξεργαστή της Registry (start - run - γράψτε regedit) και βρείτε την εγγραφή HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\image\She llEx\ContextMenuHandlers\Shell ImagePreview. Oταν την εντοπίσετε, διαγράψτε την. Την επόμενη φορά που θα ξεκινήσετε τα Windows, δε θα λειτουργεί ο ενσωματωμένος image viewer. Στη συνέχεια μπορείτε να εγκαταστήσετε κάποιον που θα σας προσφέρει περισσότερες δυνατότητες, όπως για παράδειγμα το πολύ γνωστό και δημοφιλές ACDSee.
Απόκρυψη του αριθμού μη αναγνωσμένων e-mail από την logon screen

Αν δεν θέλετε να εμφανίζεται ο αριθμός μη αναγνωσμένων e-mail από την logon screen των Windows XP, δηλαδή την οθόνη σύνδεσης/αποσύνδεσης χρήστη, ακολουθήστε τα εξής:


Ανοίξτε τον επεξεργαστή μητρώου των Windows XP πατώντας Start->Run πληκτρολογώντας regedit και πατώντας Enter.
Μεταβείτε στο κλειδί
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\UnreadMail
Στο δεξί μέρος της οθόνης κάντε διπλό κλικ στο MessageExpiryDays (ή αν δεν υπάρχει δημιουργήστε μια DWORD με αυτό το όνομα) και αλλάξτε την τιμή της σε 0.

Απενεργοποίηση της αυτόματης αποστολής αναφοράς σφάλματος στην Microsoft όταν ένα πρόγραμμα κολλάει :

Κάθε φορά που ένα πρόγραμμα σταματάει να αποκρίνεται στα Windows XP δημιουργείται ένα αρχείο καταγραφής του σφάλματος και στη συνέχεια εμφανίζεται ένα παράθυρο που μας ρωτάει αν θέλουμε να στείλουμε μια αναφορά στην Microsoft για το σφάλμα αυτό. Αυτή η λειτουργία έχει ενσωματωθεί στα Windows XP για να βοηθήσει τη Microsoft να βελτιώσει bugs των Windows. Αν θέλετε να απενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία και να μην βλέπετε το παράθυρο αποστολής αναφοράς σφάλματος, ακολουθήστε την εξής διαδικασία:
Κάνετε δεξί κλικ στο "My computer" και επιλέγετε Properties (Ιδιότητες). Μεταβείτε στην ενότητα Advanced (Για προχωρημένους) και κάνετε κλικ στο Error reporting (Αναφορά σφάλματος) στο κάτω μέρος. Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο διαλόγου, όπου πρέπει να πατήσετε "Απενεργοποίηση της αναφοράς σφάλματος" και να απενεργοποιήσετε το checkbox "Να ειδοποιούμαι για τα κρίσιμα σφάλματα"

Απενεργοποίηση ανοίγματος του MSN Messenger κατά την είσοδό σας στο Hotmail

Ένα σημαντικό ελάττωμα των νέων εκδόσεων του MSN Messenger που η Microsoft το έχει εγκαταστήσει θεωρώντας το πλεονέκτημα, είναι ότι ανοίγει αυτόματα και απρόσκλητα κάθε φορά που ανοίγουμε σελίδες του hotmail και του MSN. Αν θέλετε να απαλλαγείτε από αυτή τη φαεινή ιδέα της Microsoft, κάντε τα εξής:

Ανοίξτε τον registry editor πατώντας Start->Run regedit και Enter.

Μεταβείτε στην ενότητα HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{FB7199AB-79BF-11d2-8D94-0000F875C541}\InProcServer32
στο δεξί μέρος του παραθύρου κάντε διπλό κλικ στο Default (Προεπιλογή), διαγράψτε εντελώς την παράμετρο που περιέχει (C:Program Files κλπ) και πατήστε ΟΚ. Κάνετε διπλό κλικ και στο ThreadingModel διαγράφοντας τα περιεχόμενα της. Στο ίδιο CLSID επίσης κάνετε κλικ στο LocalServer32 και διαγράφετε και πάλι τα περιεχόμενα του Default.

Αποτροπή της αυτόματης ενεργοποίησης του MSN Messenger μαζί με το Outlook Express

Στο μενού του Outlook Express επιλέξτε Tools->Preferences (Εργαλεία->Επιλογές). Ανοίγει ένα παράθυρο ρυθμίσεων όπου πρέπει να απενεργοποιήσετε την επιλογή Automatic Connection to: Windows Messenger

Αποτροπή της ενεργοποίησης του MSN Messenger όταν ξεκινάτε τα Windows XP

Ανοίξτε τον MSN Messenger και χωρίς να χρειάζεται να κάνετε login πατήστε Tools->Options μεταβείτε στην ενότητα Preferences του παραθύρου που ανοίγει και απενεργοποιήστε το checkbox "Run this program when Windows starts"

Με την επόμενη εκκίνηση των Windows XP ο MSN Messenger δεν θα ανοίγει πια απρόσκλητος

Ενεργοποίηση της επιλογής Hibernate στον τερματισμό του υπολογιστή


Η επιλογή Hibernate, αυτό που κάνει είναι να αποθηκεύει στον σκληρό δίσκο όλα τα περιεχόμενα της RAM και την τρέχουσα κατάσταση του υπολογιστή. Έτσι στην επόμενη εκκίνηση ανοίγουν τα ίδια ακριβώς προγράμματα και παράθυρα, όπως ήταν όταν τερματίσατε τα Windows και μπορείτε να συνεχίσετε γρηγορότερα ό,τι κάνατε.
Η διαφορά της σε σχέση με την αναμονή, είναι ότι με το hibernate ο υπολογιστής κλείνει εντελώς, ενώ με την αναμονή όλες οι πληροφορίες παραμένουν στη RAM και ο υπολογιστής στην πραγματικότητα παραμένει ανοικτός για να τροφοδοτεί τη RAM και τον επεξεργαστή, αλλά με απενεργοποιημένη την οθόνη και τους σκληρούς δίσκους.
Το hibernate ήταν μια επιλογή που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα Windows 2000. Όσον αφορά τα Windows XP, η επιλογή κανονικά δεν εμφανίζεται όταν τερματίζετε τον υπολογιστή. Μπορείτε όμως να την κάνετε διαθέσιμη με τον εξής τρόπο:

Καθώς εμφανίζεται το παράθυρο επιλογών τερματισμού του πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift για μερικά δευτερόλεπτα. Η επιλογή Stand by αλλάζει σε Hibernate.
Μετονομασία του Recycle Bin

Αν θέλετε να μπορείτε να αλλάξετε τίτλο στον Κάδο Ανακύκλωσης όπως γίνεται σε οποιοδήποτε κάντε το εξής:

Ανοίξτε το notepad ή οποιοδήποτε άλλον text editor και κάντε copy-paste το παρακάτω κείμενο

Παράθεση:

REGEDIT4

[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}\ShellFolder]
"Attributes"=hex:50,01,00,20

"CallForAttributes"=dword:00000000



Στη συνέχεια σώστε το αρχείο και μετονομάστε το σε πχ Rename Recycle Bin.reg
Τρέξτε το και αυτό ήταν τώρα η μετονομασία είναι εφικτή

Netmeeting στα Windows XP

Η εφαρμογή Netmeeting υπάρχει και στα XP απλώς είναι κρυμμένη.
Για όσους λοιπόν δε βολεύονται με τον MSΝ Messenger επιλέξτε Start Menu-->Run και δώστε conf. Αμέσως θα ανοίξει o setup Wizard του Netmeeting
Μεγαλύτερη ταχύτητα στο Start Menu

Η προκαθορισμένη ταχύτητα απόκρισης του Start Menu πολλές φορές δεν ικανοποιεί. Η λύση βρίσκεται στη registry..
Πηγαίνετε στο κλειδί HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\MenuShowDelay και διορθώνετε την τιμή 400 που είναι η default σε κάποια μικρότερη, ακόμη και 0
Windows XP

Βρείτε όλα τα κρυφά αρχεία στα Windows XP

Θέλετε να βρείτα όλα τα κρυφά αρχεία στα Windows XP; Η επιλογή show hidden files and folders στον Windows Explorer δεν αρκεί. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να ανοίξετε το Regedit και να βρείτε το κλειδί: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Explorer\Advanced. Αν δεν υπάρχει δημιουργήστε ένα κλειδί με τύπο : REG_DWORD και όνομα :ShowSuperHidden. Δώστε του την Dword τιμή ίση με 1. Θα χρειαστεί να κάνετε επανεκκίνηση στον υπολογιστή σας.

Δεξί κλικ στη γραμμή εντολών (Command Prompt)

Προσθέστε τις παρακάτω εγγραφές στην registry για να μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε φάκελο και να τον ανοίξετε σε Command Prompt

[HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shell\command]
@="Command &Prompt"

[HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shell\command\command]
@="\"cmd.exe\" /k cd \"%1\""

Αν πάλι δε θέλετε να πειράξετε τη registry χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα CMD Line Here που υπάρχει στα XP Powertoys της Microsoft

Αυξηση Αποδοσης Συστηματος

Μπορούμε να έχουμε μεγάλη αύξηση των επιδόσεων του συστήματος αλλάζοντας τα settings της μνήμης. Όμως θα πρέπει να έχουμε τουλάχιστον 256 ΜΒ RAM.
Πάμε "HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control/Session Manager/Memory Management" και προσθέτουμε:
(1) "DisablePagingExecutive"=dword:00000001 ώστε να μην μεταφέρονται τα αρχεία από τη μνήμη στο swap file του σκληρού.
(2) "LargeSystemCache"=dword:00000001 ώστε να φορτώνει το Kernel των ΧΡ στη μνήμη (Σπάνια καταλαμβάνει πάνω από 4ΜΒ)



5 σχόλια:

  1. kalimera exo provlima anoigo to msn vazo kodiko kai mail kanonika alla menei kolimeno meta apo 30 deyterolepta vgazei anafora sfalmatos kai den mporo na mpo sto msn 3 meres tora to idio ginete kai me to skype kai to xreiazome gia na vlepo tin oikogeneia m stin germania an mporei kapoios na voithisei eyxaristo poly kali sas mera

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. What i do not rеalize іs іn truth how
    yοu're now not really a lot more smartly-appreciated than you may be now. You are very intelligent. You realize thus considerably on the subject of this subject, made me personally believe it from numerous varied angles. Its like men and women are not interested unless it is one thing to accomplish with Girl gaga! Your personal stuffs great. Always care for it up!http://dj.beatport.com/events/39613
    Here is my webpage ; Watch Skyfall 2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Pieсе of wгіting wгiting is also a fun, if yοu be
    aсquaіnted with then you can ωгite if not it
    is difficult to write.http://dј.beаtport.сom/eνеnts/39611
    Here is my homepage : Watch Red Dawn 2012 Movie HD Online Free Stream

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. I almost nеѵer comment, however i did sοme seaгching and
    wοund up hеrе "how-to: Kολπa γιa XP No 2".
    Anԁ Ι do have ѕοmе questionѕ for you іf you do not mind.

    Coulԁ it be just me or does it seem lіke
    a few of these responseѕ lοok as if they aгe coming frοm
    bгain deaԁ folks? :-P Anԁ, if you are pοsting at other online siteѕ,
    Ι wοuld like to follow anуthing fгesh you hаvе to ρost.
    Coulԁ yοu liѕt of the сomρletе urlѕ оf аll yοur communal sіtеs liκe your twittеr feed, Facebοok page or linkedin prοfile?
    Watch Downton Abbey Season 3 Episode 0 Online
    Take a look at my web-site Watch Downton Abbey Season 3 Episode 0 Series 3 Christmas Special Online Free Stream

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. I'm impressed, I must say. Rarely do I encounter a blog that's equally еducatіve and
    amusing, and let me tell you, you've hit the nail on the head. The issue is an issue that not enough men and women are speaking intelligently about. Now i'm very hapрy I found thiѕ in my sеarch fοг something rеlating to this.
    The Clone Wars Season 5 Episode 12 Free Stream
    Look into my page : The Clone Wars Season 5 Episode 12

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...