Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Η Nokia Siemens Networks ολοκλήρωσε την εξαγορά της Motorola Solutions’ Networks



Οι Nokia Siemens Networks και Motorola Solutions, Inc. (NYSE: MSI) σήμερα ανακοίνωσαν από κοινού ότι η Nokia Siemens Networks ολοκλήρωσε την εξαγορά της Motorola Solutions’ Networks καταβάλοντας 975 εκατομμύρια US $ σε μετρητά. Έτσι από τις 30 Απριλίου 2011, η πλήρης ευθύνη για την υποστήριξη των GSM, CDMA, WCDMA, WiMAX και LTE πελατών της Motorola Solutions’ μεταφέρεται στη Nokia Siemens Networks...


“Οι άνθρωποι, οι πελάτες και η τεχνολογία την οποία αποκτήσαμε, συμπληρώνουν ιδανικά τις υπάρχουσες επιχειρηματικές μας δραστηριότητες, μας ανοίγουν νέες αγορές και θα βοηθήσουν στη διεύρυνση του μεριδίου αγοράς μας,” σχολίασε ο Rajeev Suri, CEO της Nokia Siemens Networks. “Η συνδιασμένη τεχνογνωσία και εμπειρία μας θα συμβάλει σημαντικά στην επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων της διευρυμένης πλέον πελατειακής μας βάσης.”

“Η Motorola Solutions χαίρεται για την ολοκλήρωση της εξαγοράς μέσω της οποίας η ομάδα Δικτύων της εταιρείας ενσωματώνεται σε μια κορυφαία για τον χώρο εταιρεία,” σχολίασε ο Greg Brown, Πρόεδρος και CEO της Motorola Solutions. “Η είδηση είναι σημαντική για τους πελάτες μας, τους επενδυτές και το προσωπικό μας και θα επιτρέψει στην Motorola Solutions να εστιάσει στοχευμένα πλέον στην παροχή υπηρεσιών για κρίσιμους τομείς όπως ο Δημόσιος τομέας και οι Επιχειρήσεις."

Η εξαγορά επιτρέπει στη Nokia Siemens Networks να ενδυναμώσει τη θέση της σε περιοχές ιδιαίτερης σημασίας όπως για παράδειγμα η Β. Αμερική και η Ιαπωνία, καθώς και με συγκεκριμένους παρόχους παγκοσμίως. Λαμβάνοντας υπόψη τις πωλήσεις της Motorola Solutions’ Networks, η Nokia Siemens Networks καθίσταται ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής ασύρματου εξοπλισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο κορυφαίος, μη εγχώριος, στην Ιαπωνία. Επιπλέον, με την εξαγορά η Nokia Siemens Networks εδραιώνει τη θέση της ως ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος ασύρματου εξοπλισμού και υπηρεσιών παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την συμφωνία εξαγοράς, η Nokia Siemens Networks, αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για την εξυπηρέτηση και υποστήριξη 50 παρόχων σε 52 χώρες, ενώ περίπου 6900 υπάλληλοι θα μεταφερθούν στην Nokia Siemens Networks. Επίσης, η Nokia Siemens Networks αποκτά επιπλέον κέντρα έρευνας και ανάπτυξης παγκοσμίως, σε χώρες μεταξύ των οποίων και οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα, η Ρωσία, η Ινδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.







πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...