Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Προβλήματα στην εκτόξευση του Endeavour


Η εκτόξευση του διαστημικού λεωφορείου Endeavour δεν θα πραγματοποιηθεί πριν από τις 10 Μαίου, καθώς οι μηχανικοί της NASA, εργάζονται για να επιδιορθώσουν ένα τεχνικό πρόβλημα, όπως δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του διαστημικού προγράμματος των ΗΠΑ τη Δευτέρα.

Το σχέδιο προέβλεπε να πραγματοποιηθεί η εκτόξευση για την τελευταία πτήση για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, την Παρασκευή, αλλά ένα πρόβλημα με το υδραυλικό σύστημα μιας θερμάστρας οδήγησε τη NASA να αποφασίσει την αναβολή της, λίγες μόνο ώρες πριν την προγραμματισμένη στιγμή...

Οι τεχνικοί πέρασαν το Σάββατο εξετάζοντας το προβλήμα σε μια προσπάθεια να προετοιμαστούν για μια πιθανή εκτόξευση τη Δευτέρα. Όμως, η NASA ανακοίνωσε ότι πρέπει να αντικατασταθεί ένα τμήμα και η επιχείρηση της επισκευής θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Οι αξιωματούχοι της ΝΑSA δηλώνουν ότι το Endeavour δεν πρόκειται να ξεκινήσει για το τελευταίο ταξίδι του, που θα είναι και το προτελευταίο του στόλου προτού συνταξιοδοτηθεί, προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, πριν από τις 10 Μαίου

Το διαστημόπλοιο που θα μεταφέρει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ένα φυσικό ανιχνευτή σωματιδίων έχει συγκεντρώσει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των ΜΜΕ, εξαιτίας της παρουσίας στο ΑκρωτήριοΚανάβεραλ της Φλόριντα όπου βρίσκεται το Διαστημικό Κέντρο Κέννεντι, της βουλευτού Γκάμπριέλ Γκίφορντς, που αναρρώνει από το σοβαρό τραυματισμό της από πυροβολισμό στο κεφάλι μετά από απόπειρα δολοφονίας τον περασμένο Ιανουάριο που είχε συοιχίσει τη ζωή σε 6 ανθρώπους.

Ο αστροναύτης σύζυγός της Μαρκ Κέλι είναι ο διοικητής της διαστημικής αποστολής.

Απογοητευμένοι από την αναβολή και την καθυστέρηση επισκέπτες, από όλη τη χώρα, εγκαταλείπουν το χώρο της εκτόξευσης ενώ οι αστροναύτες και οι οικογένειές τους οδηγήθηκαν πίσω στο Χιούστον.






πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...