Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Αποφυλακίστηκε ο "βασιλιάς του spam"


Έπειτα από τέσσερα χρόνια εγκλεισμού σε σωφρονιστικό κατάστημα, ο "βασιλιάς του spam", κατά κόσμον Robert Soloway, είναι και πάλι ελεύθερος. Ο διαβόητος spammer αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους, οι οποίοι περιλαμβάνουν φυσικά αποχή από τη δραστηριότητα με την οποία έγινε γνωστός....



Ο Soloway έδρασε από το 2003 έως το 2007 και στο διάστημα αυτό δημιούργησε ένα δίκτυο που φέρεται να απέστειλε πάνω από 10 τρισεκατομμύρια spam emails. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το κέρδος του έφτανε έως και τα 20.000 δολάρια ημερησίως. Εκτός από την δίκη που τον έστειλε στη φυλακή, ο "βασιλιάς" έχει χάσει και δίκες με αντίπαλο τη Microsoft και άλλες εταιρείες κι έχει κληθεί να καταβάλει τεράστιες αποζημιώσεις.

Αμέσως μετά την αποφυλάκισή του, ο Soloway ισχυρίστηκε ότι είναι σχεδόν άπορος κι έχει πιάσει δουλειά σε ένα κατάστημα με εκτυπώσεις, όπου αμοίβεται με 10 δολάρια των ώρα.

Φυσικά, η δραστηριότητα του Soloway στο Internet θα ελέγχεται εξονυχιστικά, καθώς η αποχή του από το spam είναι βασικός όρος της αναστολής του. Όπως λέει χαρακτηριστικά κι ο ίδιος, "δεν πρόκειται να κάνω ούτε CC. Θα στέλνω ένα και μοναδικό μήνυμα σε κάθε άνθρωπο".



Πηγή: betanews

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...