how-to:Πως να σπάσετε κλειδιά ασυρμάτων δικτύων.

Θα σας δωσω το παρακατω tutorial. Εγώ άπλα το δημοσιεύω χωρίς να φέρω ευθύνη το πως θα το χρησιμοποιησετε...

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

how-to:Screensaver στο site σας!




Ναι, καλά διαβάσετε! Βάλτε screensaver στο blog σας! Μάλιστα εξοικονομείται έτσι και ενέργεια. Οπότε κάντε green το website σας



Για να το βάλετε στο blog σας ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Σύνδεση στον λογαριασμό μας από το blogger.com
Σχεδίαση
Επεξεργασία html και με ctrl + F βρίσκετε το </head>

Πριν από το </head> βάζουμε:



Τον παρακάτω κωδικό για την ελληνική έκδοση:


<script language="javascript" type="text/javascript" src="http://www.onlineleaf.com/savetheenvironment.js?lang=gr"></script>



Τον παρακάτω κωδικό για την αγγλική έκδοση:

<script language="javaScript" type="text/javascript" src="http://www.onlineleaf.com/savetheenvironment.js"></script>

Αποθηκεύουμε κι είμαστε έτοιμοι!

πηγη:bloggertips.gr






Η Microsoft στέλνει τον κώδικα των Windows 8 στους κατασκευαστές


Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι η Microsoft έχει ήδη αρχίσει να στέλνει pre-beta εκδόσεις των Windows 8 σε κατασκευαστές υπολογιστών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η HP έχει ήδη πάρει τον κώδικα των επόμενων Windows....




Τα Windows 8 φέρονται να διαθέτουν ένα χαρακτηριστικό με το όνομα History Vault, το οποίο μοιάζει σε λειτουργία με το Time Machine του Mac OS X. Επίσης, φήμες λένε ότι τα επόμενα Windows θα έχουν δύο interfaces, καθώς θα υπάρχει και περιβάλλον με tiles για χρήση σε tablets.

Εν τω μεταξύ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα Windows 8 θα είναι εξοπλισμένα με τον Internet Explorer 10. Αν αληθεύει κάτι τέτοιο, και υποθέτοντας ότι τα Windows 8 θα κυκλοφορήσουν κάποια στιγμή μέσα στο 2012, ο Internet Explorer 9 που μόλις κυκλοφόρησε θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο πλέον βραχύβιος browser της Microsoft.



Πηγή

Samsung: Προεγκατεστημένα keyloggers σε laptops της;


Η Samsung Electronics ερευνά ισχυρισμούς που θέλουν συγκεκριμένους φορητούς υπολογιστές της να πωλούνται με προεγκατεστημένη keylogger εφαρμογή η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καταγράψει οτιδήποτε πληκτρολογείται από τον χρήστη....


Η ιστορία ξεκίνησε όταν ο Mohamed Hassan, ένας IT Consultant στο Τορόντο του Καναδά, αγόρασε ένα Samsung R525 φορητό υπολογιστή. Ο ίδιος εντόπισε και διέγραψε τον keylogger ωστόσο σχεδόν δύο εβδομάδες αργότερα ο υπολογιστής του παρουσίασε τεχνικά προβλήματα με αποτέλεσμα να τον επιστρέψει πίσω στο κατάστημα Best Buy που τον αγόρασε. Λίγο αργότερα, αγόρασε έναν δεύτερο Samsung φορητό υπολογιστή, τον R540, από ένα τοπικό κατάστημα FutureShop. Προς έκπληξή του, η keylogging εφαρμογή ήταν εγκατεστημένη και στο νέο του φορητό υπολογιστή!

«Ήταν νέα συστήματα, δεν είχαν χρησιμοποιηθεί πουθενά», δήλωσε. «Θα μπορούσα να τους δικαιολογήσω για την περίπτωση του πρώτου, όμως με τον δεύτερο φορητό υπολογιστή, ένα διαφορετικό μοντέλο και από διαφορετικό κατάστημα, άρχισα να πιστεύω πως η Samsung είναι ενήμερη για το πρόβλημα», συνέχισε.

Η keylogger εφαρμογή που εντοπίστηκε στους φορητούς υπολογιστές της Samsung κατασκευάζεται από την εταιρία De Willebois Consulting και ονομάζεται StarLogger. Στην ιστοσελίδα της εταιρίας η περιγραφή του προγράμματος αναφέρει: «O StarLogger είναι μη πλήρως μη ανιχνεύσιμος και ξεκινά με κάθε εκκίνηση του υπολογιστή. Μπορεί και «βλέπει» κάθε πληκτρολόγηση: emails, μηνύματα, έγγραφα, ιστοσελίδας, usernames και κωδικούς, ενώ είναι σε θέση να κρατήσει και screenshots».

Ο Hassan εντόπισε το keylogger στην διεύθυνση C:\Windows\SL στον φορητό του υπολογιστή.

Έως οι στιγμές, οι μόνες σχετικές δηλώσεις από πλευράς της Samsung Electronics, είναι αυτές του Jason Redmond, o οποίος αναφέρει: «Λαμβάνουμε αυτούς τους ισχυρισμούς πολύ σοβαρά. Δεν καταλαβαίνουμε πως θα μπορούσαμε να συσχετιζόμαστε με τη συγκεκριμένη εταιρία, και δεν γνωρίζαμε πως αυτό το λογισμικό χρησιμοποιείται στους φορητούς υπολογιστές μας».

Εάν οι κατηγορίες ευσταθούν και η Samsung ηθελημένα εξοπλίζει κάποιους από τους φορητούς υπολογιστές της με keylogging λογισμικό χωρίς να ενημερώνει τον αγοραστή, τότε η εταιρία αντιμετωπίζει σοβαρές κυρώσεις και ένα πιθανό κύμα μηνύσεων.




πηγή



Μπορεί η ακτινοβολία των κινητών να προκαλέσει πρόβλημα στα οστά;


Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη ειδικής χειρουργικής ομάδας, η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπεται από τα κινητά τηλέφωνα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την αντοχή των οστών.

Αφορμή για την έρευνα έδωσαν χιλιάδες άνδρες που φοράνε το κινητό πάνω στην ζώνη. Η έρευνα που διήρκησε έναν χρόνο έγινε σε δείγμα 50 ανδρών εκ των οποίων οι 25 φορούσαν το κινητό τους στο δεξί μέρος της ζώνης και οι υπόλοιποι 25 δεν φορούσαν καθόλου. Τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν αποκαρδιωτικά καθώς…



διαπιστώθηκε στα άτομα που φορούσαν το κινητό στην ζώνη να έχουν μειωμένη οστική πυκνότητα στην περιοχή εκείνη. Αυτό πιθανολογείται ότι συμβαίνει διότι μπορεί η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία να επηρεάζει δυσμενώς την εναπόθεση ασβεστίου στα οστά.
Σύμφωνα με τα παραπάνω αποτελέσματα με την αύξηση της χρήσης των κινητών θα πρέπει να περιμένουμε και αύξηση των κρουσμάτων οστεοπόρωσης.


πηγή



Το Angry Birds έγινε ταινία στο Youtube!


Το Angry Birds the Movie έγινε πραγματικότητα από μία ομάδα που κάνει γυρίζει ταινίες επηρεασμένες από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια.Έτσι λοιπόν τo δημοφιλές παιχνίδι Angry Birds που έχει σπάσει τα ταμεία σε iOS και Android συσκευές, αφού έγινε επιτραπέζιο και μετά την παρουσίαση του στο Facebook, έγινε από την ομάδα του RoosterTeeth ταινία ή μάλλον παρωδία θα λέγαμε, στο Youtube...




Όπως ήταν λογικό έσπασε τα κοντέρ στο Youtube, αφού σε 2 μόλις μέρες από την κυκλοφορία του έχει πάνω από 2 εκατομμύρια views.

Παρακάτω μπορείτε να το δείτε κι εσείς.






πηγή

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

AMD ανταπαντά στην Nvidia για το ποιά έχει την γρηγορότερη κάρτα γραφικών


Σε blog post του στο site της AMD, ο senior PR manager της εταιρείας, Dave Erskine, προκάλεσε την Nvidia να αποδείξει τους ισχυρισμούς της πως «έχει την ταχύτερη κάρτα στον πλανήτη»...



Η Nvidia υποστηρίζει πως η κάρτα της, GTX 590 3GBs, είναι η ταχύτερη στον πλανήτη. Και αυτό μάλλον δεν… «κάθισε» καλά στον senior PR manager της AMD, Dave Erskine, που σε blog post του στο επίσημο site της εταιρείας, ανταπάντησε στους ισχυρισμούς της ανταγωνίστριας Nvidia, προκαλώντας την να αποδείξει πως όντως ισχύει κάτι τέτοιο. «Μην το λέτε απλά, αποδείξτε το», αναφέρει χαρακτηριστικά (και με… bold γράμματα, για να φαίνεται πως πρόκειται για άμεση αντεπίθεση-πρόκληση προς την Nvidia)! Ως απόδειξη για τη στάση του, έχει συμπεριλάβει links προς sites με μετρήσεις της «δικής τους» Radeon HD 6990 4GBs, που ο ίδιος θεωρεί πως παραμένει «η ταχύτερη κάρτα γραφικών του πλανήτη».

Όπως και να έχει, τέτοιες διαμάχες έχουν πάντα έναν κερδισμένο – και δεν είναι ο ένας από τους δύο εμπλεκόμενους, αλλά εμείς, ως «ο αποδέκτης των προϊόντων τους», αφού ο ανταγωνισμός οδηγεί σε καλύτερα προϊόντα με χαμηλότερες τιμές.




πηγη

Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στα online games !!!


Οι αστυνομικές αρχές στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας υποστηρίζουν ότι online games όπως το Farmville και το World of Warcraft χρησιμοποιούνται από ανθρώπους που θέλουν να νομιμοποιήσουν παράνομα έσοδα. Με άλλα λόγια, σε κάποια online games γίνεται ξέπλυμα βρόμικου χρήματος!


Σύμφωνα με τους Αυστραλούς αστυνομικούς, πολλά μέλη εγκληματικών οργανώσεων πραγματοποιούν αγοραπωλησίες εικονικών αγαθών σε online games που προβλέπουν τέτοιες συναλλαγές. Με τον τρόπο αυτό, τα χρήματα που προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες μεταφέρονται από λογαριασμό σε λογαριασμό και τελικά χάνονται τα αρχικά τους ίχνη και άρα νομιμοποιούνται.

Η έκταση του φαινομένου παραμένει άγνωστη και δεν είναι καθόλου εύκολο να προσδιοριστεί με ακρίβεια. Ίσως, μάλιστα, η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας να είναι υπερβολική και να βλέπει εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν, ωστόσο είναι γεγονός ότι το σενάριο αυτό έχει κάποια βάση.



πηγή

Τεχνικό πρόβλημα στους Kingston SSDNow V100


Η Kingston εντόπισε ένα τεχνικό πρόβλημα στη σειρά προϊόντων της, SSDNow V100, το οποίο αναφέρει πως μπορεί να διορθωθεί με ένα firmware update. Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας - συμβουλεύονται όσοι έχουν ένα τέτοιο δίσκο να τον αναβαθμίσουν πριν συναντήσουν και οι ίδιοι προβλήματα.




Ανακαλύψαμε ένα τεχνικό πρόβλημα με τη σειρά SSDNow V100 το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργίες του δίσκου. Παρόλο που το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει παρατηρηθεί σε ένα μικρό ποσοστό μονάδων, η Kingston συνιστά όλοι οι δίσκοι V100 να αναβαθμιστούν με το καινούριο firmware ώστε να αποφευχθεί πιθανή βλάβη.
Η αναβάθμιση firmware για την επιδιόρθωση του τεχνικού προβλήματος είναι διαθέσιμη μέσω της Τεχνικής Υποστήριξης της Kingston. Όπως με τις περισσότερες αναβαθμίσεις firmware, συνιστούμε να κάνετε back up τα δεδομένα σας πριν προχωρήσετε.

Η ικανοποίηση των πελατών και η παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας είναι τα βασικά στοιχεία της επιτυχίας της Kingston. Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες μας θα ενημερωθούν για την ύπαρξη του firmware ώστε να έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν το δίσκο τους.
Μπορείτε να κατεβάσετε την αναβάθμιση του firmware από τη σελίδα: www.kingston.com/support/ssdnow/v100_firmware.asp

Οι καταναλωτές μπορύν επίσης να επικοινωνήσουν με την τεχνική υποστήριξη της Kingston στο +44 (0) 1932 738950

Οι κωδικοί προϊόντων που επηρεάζονται είναι οι:

SV100S2/64GZ, SV100S2D/64GZ, SV100S2N/64GZ
SV100S2/128GZ, SV100S2D/128GZ, SV100S2N/128GZ
SV100S2/256GZ, SV100S2N/256GZ, SV100S2N/256GZ

Να σημειωθεί πως κανένα άλλο προϊόν Kingston της σειράς SSDNow – με κωδικούς προϊόντων SNE, SNM, SS, SNV, SNVP και SVP – δεν επηρεάζεται από αυτό το πιθανό πρόβλημα.


Kaspersky Lab: Νέα έκδοση δουρείου ίππου ζητά… λύτρα!


Ερευνητές ασφαλείας της εταιρίας Kaspersky Lab εντόπισαν μία νέα παραλλαγή του πιο διαβόητου ίσως κακόβουλου προγράμματος, του GPCode. Το πρόγραμμα κατατάσσεται στην κατηγορία των «Ransomware» καθώς κωδικοποιεί τα δεδομένα στους υπολογιστές που μολύνει και απειλεί τον χρήστη ότι θα διαγράψει τα αρχεία εάν ο τελευταίος δεν πληρώσει τα… λύτρα!

Αυτή τη φορά, οι δημιουργοί του GPCode σκαρφίστηκαν μία νέα μέθοδο πληρωμής καθώς ζητούν ούτε λίγο ούτε πολύ $125 σε «ukash» προπληρωμένες κάρτες...





Η Kaspersky Lab ερευνά προσεκτικά πιθανές μεθόδους ανάκτησης των δεδομένων στους μολυσμένους υπολογιστές, πλην όμως ενημερώνει πως είναι αδύνατη η επαναφορά των αρχείων που έχουν μολυνθεί από τη νέα έκδοση του GPCode.

O δούρειος ίππος GPCode εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2004. Τον Νοέμβριο του 2010, ειδικοί σε θέματα ασφαλείας παρατήρησαν πως ο δούρειος ίππος χρησιμοποιούσε πλέον ιδιαίτερα εξελιγμένους αλγόριθμους κρυπτογράφησης. Προτού διαγράψει τα αρχεία, η έκδοση που εντοπίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο ήταν σε θέση να αντικαθιστά τις πληροφορίες με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι μη ανακτήσιμες από συμβατικές και εμπορικές εφαρμογές ανάκτησης δεδομένων.

Η Kaspersky Lab ανέφερε σχετικά: «Εάν πιστεύετε πως ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί από τον GPCode, μην αλλάζετε τίποτα στο σύστημά σας καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποτρέψει την πιθανή επανάκτηση των αρχείων σας στο μέλλον. Οι δύσκολοι καιροί απαιτούν και δύσκολες λύσεις, κάποιες φορές, οπότε μη διστάσετε να τερματίσετε τον υπολογιστή σας ή να βγάλετε το καλώδιο από την πρίζα αν αυτή είναι η πιο γρήγορη μέθοδος για να αποτρέψετε περαιτέρω ζημιά από τον δούρειο ίππο».

πηγή

Seesmic: Όλα τα social networks σε μία εφαρμογή


Δημιουργήθηκε για να διευκολύνει τη ζωή των παθιασμένων με τα social networks, αλλά και εκείνων που τα χρησιμοποιούν για την επαγγελματική τους προώθηση.
Μέσα από το Seesmic έχετε απευθείας πρόσβαση στους λογαριασμούς σας στο Twitter, Facebook, Google Buzz, LinkIn, PingFM, Foursquare και άλλα δίκτυα...



τα οποία μπορείτε να ενσωματώσετε στο Seesmic κατεβάζοντας τα ειδικά plugins. Η εφαρμογή Seesmic υποστηρίζει Mac και PC, αλλά και iPhone, Androids, Blackberry και Windows 7 κινητά.

Πηγή

Κυκλοφόρησε το δεύτερο διαφημιστικό trailer του επερχόμενου Portal 2

Μετά από την επίδειξη των εξελιγμένων Panel της, η Aperture Science μας πληροφορεί πως το μέλλον βρίσκεται στα ρομπότ. Με το ίδιο χαρακτηριστικό χιούμορ, το βίντεο είναι απολαυστικό και αν είναι αντιπροσωπευτικό, έστω και στο ελάχιστο, της ποιότητας της γραφής στο παιχνίδι, τότε τα πράγματα είναι ελπιδοφόρα...

Το Portal 2 κυκλοφορεί στις 22 Απριλίου για Xbox 360, PS3 και PC.



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ




Τα χαρακτηριστικά του Mac OS X Lion 10.7

Θέλετε να μάθετε τα νέα χαρακτηριστικά του Mac OS X Lion 10.7 και τι ετοιμάζεται να προωθήσει η Apple; Θα σας δώσουμε ένα στοιχείο πριν προχωρήσετε για να δείτε το βίντεο που ακολουθεί. Το OS X Lion θα είναι το πρώτο Mac OS X που θα μοιάζει περισσότερο με iOS παρά με OS X...

Η εμπειρία από τα δύο διαφορετικά UI φαίνεται ότι έχει ξεπεράσει τα στενά όρια των φορητών και μη συσκευών τύπου iPhone και iPad και πλέον ο κώδικας ταξιδεύει από και προς τα Mac του desktop και των laptops ώστε να αποκτήσουν χαρακτηριστικά γνώριμα από το iOS. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το μεγάλο touchpad στα MacBook και MacBook Pro καταλαβαίνει πολλά gestures. Ακολουθεί το Mac OS X Lion 10.7 11A390 Preview βίντεο και μια πληροφορία ότι το OS X 10.7 φαίνεται ότι θα χαρακτηριστεί gold πολύ σύντομα.






Ο Firefox 4 για Android

Παρόλο που είχε ήδη κάνει την παρθενική του εμφάνιση στο Android Market, σε μορφή beta και RC εδώ και λίγο καιρό, σήμερα η Mozilla ανακοίνωσε επισήμως την κυκλοφορία του Firefox 4 για Android.

Η έκδοση περιλαμβάνει το Firefox Sync, το εργαλείο της Mozilla για τον διαμοιρασμό του ιστορικού του browser, των bookmarks, των tabs, και των passwords ανάμεσα στον Firefox και στην mobile συσκευή σας...



Η Mozilla υπόσχεται τρεις φορές την ταχύτητα του Android browser, παράλληλα με τη συνολική αναβάθμιση της εμπειρίας browsing, συμπεριλαμβανομένων των tabs, των add-ons και των controls πλήρους οθόνης. Τσεκάρετε το βίντεο της ανακοίνωσης για περαιτέρω πληροφορίες.

Θα βρείτε τον Firefox 4 στο Android Market τώρα, ως δωρεάν download, ακολουθώντας το εξής link.


Η Ινδία απαγορεύει τα domains .xxx


Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τότε που η ρυθμιστική αρχή του Internet, η ICANN, όρισε επισήμως την απόδοση κατάληξης .xxx σε domain names για sites πορνογραφικου΄περιεχομένου, και έχουμε ήδη την πρώτη περίπτωση απαγόρευσής τους από μια χώρα...


Συγκεκριμένα, οι Ινδικές Αρχές θα προχωρήσουν άμεσα στην καθολική απαγόρευση των domains .xxx, δηλώνοντας ότι η χώρα ουδέποτε είχε αποδεχτεί την σχετική απόφαση της ICANN, καθώς η ύπαρξή τους αντίκειται στη νομοθεσία της χώρας. Όπως αναφέρει η έγκυρη οικονομική εφημερίδα Economic Times, η Ινδία είναι μονάχα η πρώτη από μια μακρά σειρά κρατών της Μέσης και Άπω Ανατολής οι οποίες θα μπλοκάρουν τα συγκεκριμένα domains.

Οι επόμενοι μήνες θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντες ως προς την εξέλιξη του ζητήματος αυτού. Η αρχική πρόθεση της ICANN ήταν η καλύτερη παρακολούθιηση και διαχείριση των domains με περιεχόμενο για ενηλίκους. Ωστόσο η βιομηχανία πορνογραφικού περιεχομένου έχει συχνά διατυπώσει, δια στόματος παραγόντων της, ότι θα είναι ευκολότερη η λογοκρισία, όπως αρχίζει ήδη να διαφαίνεται. Από την άλλη πλευρά, πολυάριθμες θρησκευτικές ομάδες και οργανώσεις φαίνεται να έχουν εγείρει αντιδράσεις, καθώς πιστεύουν ότι η απόδοση domains .xxx προάγει την νομιμοποίηση της πορνογραφίας στο Internet.



Πηγή: techout


Κινεζική εταιρεία κατηγορείται για εξάπλωση malware σε κινητά


Η κινεζική εταιρεία ασφάλειας NetQin κατηγορείται για συνωμοσία και εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού σε κινητά τηλέφωνα χρηστών, προκειμένου να προωθήσει στις επιχειρήσεις το λογισμικό ασφάλειάς της για κινητά.

Η NetQin, φυσικά, αμφισβητεί και αρνείται οποιαδήποτε τέτοιου είδους κατηγορία.
Οι έμποροι κινέζικων τηλεφώνων εγκαθιστούν συχνά εφαρμογές τρίτων, με αντάλλαγμα την καταβολή των περίπου 30 σεντς ανά αίτηση, για τροποποίηση του firmware του τηλεφώνου, έτσι ώστε ένα τηλέφωνο που προορίζεται για την Ευρώπη ή τις ΗΠΑ να μπορεί να λειτουργεί και στην Κίνα.

Μία από τις εφαρμογές που έχει εγκατασταθεί…

σε Symbian smartphones που περνά από τη διαδικασία αυτή ονομάζεται Feiliu, το λογισμικό επιχειρεί να κατεβάσει και να εγκαταστήσει επιπλέον συνιστώσες κάθε φορά που ο χρήστης συνδέεται στο Internet.
Η NetQin, η οποία είναι ηγέτης στην αγορά των κινέζικων κινητών ασφάλειας, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος επενδυτής στην εταιρεία που ανέπτυξε το Feiliu, ένας παράγοντας που έχει αυξήσει την καχυποψία προς το πρόσωπό της.
Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ασφάλειας έσπευσαν να καταδικάσουν την στενή σχέση NetQin με Feiliu, γεγονός που δημιουργεί αναπόφευκτα υποψίες για το νέο κακόβουλο λογισμικό.



πηγή

Windows 8: Δυνατότητα Επαναφοράς Συστήματος


Έχει διαρρεύσει ένα screenshot το οποίο αποκαλύπτει ένα μικρό απόσπασμα για την προοπτική εφαρμογής του νέου λειτουργικού συστήματος, Microsoft Windows 8.
Το στιγμιότυπο, από το Win7China.com, δείχνει τη δυνατότητα επαναφοράς του συστήματος για τα Windows 8. Αυτές οι επιλογές προσφέρουν την αποκατάσταση ενός σταθερού σημείου στο χρόνο ή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Η ελκυστική αυτή επιλογή, δίνει τη δυνατότητα…



..να επαναφέρετε τον υπολογιστή και τα δεδομένα σας μετά την εγκατάσταση των Windows 8.

Βέβαια, αν σας επιτραπεί να “γυρίσετε πίσω” πριν από κάθε κακόβουλο λογισμικό, θα έχετε τη δυνατότητα να βρίσκετε τον τρόπο που εισέβαλε στο σύστημά σας.
Η Microsoft ελπίζει ότι τα Windows 8 – τα οποία θεωρούνται κάτι παραπάνω από μια στοιχειώδη αναβάθμιση (όπως τα Vista αναβαθμίστηκαν σε Windows 7) – μπορούν να μεταφέρουν την ίδια βασική και δημόσια υποστήριξη με τον προκάτοχό τους.
Έχει ήδη αποκαλυφθεί ότι τα gaming PC θα είναι ένα βασικό σημείο εστίασης στα λειτουργικά συστήματα της επόμενης γενιάς, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα είναι η μόνη βελτίωση.


πηγη


Οι ΗΠΑ εγκαινιάζουν “διακόπτη δημοκρατίας” στο διαδίκτυο


Πρόκειται για μια ειδική εφαρμογή στο διαδίκτυο, που θα δίνει την ευκαιρία σε όσους συλλαμβάνονται για συμμετοχή σε διαδηλώσεις με αίτημα τον εκδημοκρατισμό των χωρών τους να δίνουν σήμα και με αυτόν τον τρόπο να σβήνονται από τα κινητά τους τηλέφωνα όλες οι πληροφορίες και να ενημερώνονται άλλοι ακτιβιστές για την τύχη τους.

Επί της ουσίας, πρόκειται για έναν “διακόπτη εκτάκτου ανάγκης” που εξελίσσει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου οι ιδιώτες να μπορούν να αμυνθούν κατά των καθεστώτων των χωρών τους.



“Προσπαθούσαμε να μείνει εκτός δημοσιότητας η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, γιατί αρκετοί από τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργαζόμαστε ζουν υπό συγκεκριμένες εύθραυστες ισορροπίες”, τονίζει σχετικά ο Μάικλ Πόσνερ, βοηθός υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, με την αρμοδιότητα των εργασιακών σχέσεων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η σχετική κίνηση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο προώθησης της ελευθερίας του διαδικτύου, που καθίσταται προτεραιότητα για το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, όπως δήλωσε πρόσφατα και η Χίλαρι Κλίντον. Κατά τις πρόσφατες εξεγέρσεις, άλλωστε, απεδείχθη ότι ιστότοποι όπως το Twitter και το Facebook διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στον συντονισμό των διαδηλώσεων όσο και στην ενημέρωση της διεθνούς κοινότητας για τις εξελίξεις.

Ήδη, από το 2008, οι Ηνωμένες Πολιτείες επιχορήγησαν με 50 εκατομμύρια ευρώ τον τομέα ανάπτυξης νέων τεχνολογιών που θα τεθούν στη διάθεση των ακτιβιστών που μάχονται για τη δημοκρατία, με έμφαση στην προστασία των δεδομένων που διακινούνται στον κυβερνο-χώρο από κυβερνητικές παρεμβάσεις, την ίδια όμως στιγμή που οι ΗΠΑ δέχονται αυστηρή κριτική για καταπάτηση των ατομικών ελευθεριών και της ιδιωτικότητας στη χρήση του διαδικτύου.



Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.com

Το BlackBerry PlayBook θα «τρέχει» εφαρμογές Android


Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και έτσι σήμερα η RIM ανακοίνωσε ότι το επερχόμενο tablet, το BlackBerry PlayBook, θα μπορεί να «τρέχει» από το καλοκαίρι εφαρμογές Android αν και στηρίζεται στην QNX πλατφόρμα !!


Η διαδικασία για να τρέξει μια Android εφαρμογή στο PlayBook προϋποθέτει ότι ο κατασκευαστής της θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το ειδικό λογισμικό που θα διαθέσει δωρεάν η RIM έτσι ώστε να γίνει μια τυπική μετατροπή σε μορφή συμβατή με το BlackBerry App World, το ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών της εταιρείας. Μόλις ανέβει εκεί, η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη προς κατέβασμα από όλους τους κατόχους PlayBook tablet και μόνο από εκεί αφού δεν θα υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με το Android Market. Η εκτέλεση της εφαρμογής ή του παιχνιδιού θα γίνεται μέσω ενός app player ενώ ένας δεύτερος app player θα επιτρέπει την εκτέλεση BlackBerry εφαρμογών java.

Το BlackBerry PlayBook το οποίο είδαμε από κοντά πριν ένα μήνα, θα κυκλοφορήσει στις 19 Απριλίου στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά ενώ η Ευρωπαική του κυκλοφορία αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα.





πηγή

Υπηρεσία online αποθήκευσης αρχείων με 5GB δωρεάν εγκαινιάζει η Amazon


Ενώ οι φήμες για τις εσωτερικές δοκιμές του Google Music έχουν ήδη αρχίσει εδώ και μέρες, η Amazon ανακοίνωσε τη δική της πρόταση, με το Cloud Drive. Πρόκειται για μια υπηρεσία online αποθήκευσης που επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στη μουσική τους και σε άλλα αρχεία από τον υπολογιστή ή το τηλέφωνό τους (προς το παρόν υποστηρίζονται μόνο συσκευές με Android)...




Εο Cloud Drive έρχεται με 5GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου και για την αναπαραγωγή των μουσικών κομματιών χρησιμοποιείται η εφαρμογή Cloud Player. Από εκεί και πέρα, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει από μια σειρά πακέτων, το φτηνότερο από τα οποία προσφέρει 20GB για 20 δολάρια το χρόνο. Επίσης, όσοι αγοράσουν κάποιο άλμπουμ αποκτούν δωρεάν 20GB.

Προς το παρόν η χρήση του Cloud Player είναι διαθέσιμη μόνο για όσους διαθέτουν λογαριασμό στην Amazon με διεύθυνση χρέωσης τις ΗΠΑ, ενώ υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί στα αρχεία που επιτρέπεται να ανεβάσει ο χρήστης (π.χ. απαγορεύονται .mp3 που προστατεύονται από DRM, καθώς επίσης και τα αρχεία .wma). Παρόλα αυτά, οποιοσδήποτε διαθέτει λογαριασμό στην Amazon μπορεί να αποθηκεύσει αρχεία μέσω του Cloud Drive.



Πηγή

ΕΕΤΤ: Επιβολή κυρώσεων σε εταιρεία παροχής Υπηρεσιών Πολυμεσικής Πληροφόρησης


Δελτίο Τύπου: Kατόπιν καταγγελιών καταναλωτών και αυτεπάγγελτων ελέγχων, η ΕΕΤΤ επέβαλε στην εταιρεία «ΒΟΒ MOBILE HELLAS Α.Ε» πρόστιμο ύψους 756.236 Ευρώ, για παραβάσεις του Κώδικα Δεοντολογίας για την παροχή συνδρομητικών Υπηρεσιών Πολυμεσικής Πληροφόρησης (ΥΠΠ) μέσω SMS αυξημένης χρέωσης (PSMS)...



Ειδικότερα, οι διαπιστωθείσες παραβάσεις συνίσταντο στην εγγραφή των καταναλωτών σε συνδρομητική υπηρεσία υψηλού κόστους, χωρίς αυτοί να το γνωρίζουν.

Η προσέλκυση πελατών γινόταν μέσω ανάρτησης προωθητικών banners σε διαδικτυακές ιστοσελίδες με υψηλή επισκεψιμότητα. Αυτές προέτρεπαν τους καταναλωτές να καταχωρήσουν τον αριθμό του κινητού τους, προκειμένου να εντοπίσουν τους φίλους τους ή να λάβουν απάντηση σε συγκεκριμένη ερώτησή τους ή κάποια εφαρμογή.

Επιπλέον, σε συγκεκριμένη περίπτωση διαπιστώθηκε ότι οι πληροφορίες σχετικά με τη συνδρομητική υπηρεσία δεν εμφανίζονταν σε ευδιάκριτο σημείο της ιστοσελίδας, αλλά έπρεπε ο ίδιος ο καταναλωτής να μετακινήσει ή να επεκτείνει το παράθυρο προς τα κάτω.

Οι συγκεκριμένες εμπορικές πρακτικές είναι αθέμιτες και παραβιάζουν τον Κώδικα Δεοντολογίας για την παροχή ΥΠΠ, ο οποίος ορίζει ρητά ότι κάθε αίτημα του καταναλωτή για να εγγραφεί σε συνδρομητική υπηρεσία δεν πρέπει να συγχέεται με το αίτημά του για την απόκτηση περιεχομένου ή υπηρεσίας που δεν αποτελούν μέρος της υπηρεσίας ,όπως π.χ. απαντήσεις σε ένα παιχνίδι γνώσεων.

Το ύψος του προστίμου καθορίσθηκε με βάση τη βαρύτητα της παράβασης, λαμβάνοντας υπόψη τον αυξημένο κίνδυνο παραπλάνησης και πρόκλησης ζημίας σε καταναλωτές, τον αριθμό των θιγομένων συνδρομητών, καθώς και τον τζίρο της εταιρείας από την παροχή των εν λόγω υπηρεσιών.



πηγη

Apple: Νίκη σε δικαστική διαμάχη με Nokia


Δικαστική απόφαση της διεθνούς επιτροπής εμπορίου στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής δικαιώνει την Apple σε δικαστική διαμάχη της τελευταίας με την Nokia Ovi.

Σύμφωνα με την απόφαση, η Apple δεν παραβιάζει τα δικαιώματα της Nokia πάνω σε 5 διαφορετικές πατέντες. Τα ευρήματα του δικαστή, κ. James Gildea, θα επιθεωρηθούν από εξαμελή επιτροπή εν δυνάμει ικανή να απαγορεύει την εισαγωγή προϊόντων που πιστοποιημένα παραβιάζουν αμερικανικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας...

Η δικαστική διαμάχη μεταξύ Nokia και Apple ξεκινά πίσω στο 2009, με τη Nokia να μηνύει την Apple για καταπάτηση 10 διαφορετικών πατεντών και να ζητά αποζημίωση για κάθε ένα iPhone που έχει πωληθεί από την πρώτη παρουσίαση της συσκευής το 2007 έως και σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, η Nokia κατηγόρησε την Apple πως καταπατά τεχνολογίες που περιγράφονται ως «πρωτοποριακές καινοτομίες» σε θέματα που σχετίζονται με την κάμερα, τη διάρκεια ζωής μπαταρίας, τις οθόνες αφής, τα ηχεία και το σύστημα διαχείρισης μηνυμάτων.

«Αν και δεν συμφωνούμε πως δεν υπάρχει καταπάτηση των δικαιωμάτων μας, θα περιμένουμε να δούμε τις λεπτομέρειες προτού αποφασίσουμε για τις επόμενες κινήσεις μας», δήλωσε εκπρόσωπος της φινλανδικής εταιρίας.




πηγη


Κενά ασφάλειας βρέθηκαν στο δίκτυο της NASA


Μετά από έρευνα της ομάδας του Γραφείου Γενικού Επιθεωρητή στο δίκτυο της NASA βρέθηκαν πολλά κενά ασφαλείας καθιστώντας αρκετά ευάλωτο σε επιθέσεις.

Τα αποτελέσματα του ελέγχου ήταν σοκαριστηκά καθώς κάποιος εισβολέας θα μπορούσε να επηρεάσει τους servers που χρησιμοποιούνται για την επικοινωνία με τα διαστημόπλοια και τους δορυφόρους! Επίσης οποιοσδήποτε εισβολέας θα μπορούσε εύκολα…


να ανακαλύψει τα κλειδιά κρυπτογράφησης, κρυπτογραφημένους κωδικούς πρόσβασης και στοιχεία των χρηστών.

Το ανησυχητικό γεγονός είναι ότι η ίδια έρευνα είχε γίνει και πέρυσι και πολλές από τις ευπάθειες που βρέθηκαν τότε παραμένουν ακόμη και σήμερα δείχνοντας την αδιαφορία των υπευθύνων.

Να θυμίσουμε ότι το 2009 ένας hacker είχε κλέψει 22 GB πληροφοριών από εργαστήριο της NASA και το 2001 ο Βρετανός Gary McKinnon είχε παραβιάσει και αυτός το δίκτυο της NASA.


πηγή

Dell Inspiron Duo: Netbook και Tablet PC σε μία συσκευή


Η Dell παρουσιάζει το Inspiron Duo, το πρώτο netbook της αγοράς που μεταμορφώνεται στιγμιαία σε ένα πλήρες tablet PC με προχωρημένο design και αυξημένες δυνατότητες.

Το Inspiron Duo διαθέτει μια μοναδική σχεδιαστική καινοτομία που του επιτρέπει να μεταμορφώνεται στιγμιαία από ένα ισχυρό netbook σε ένα πλήρες tablet PC....





Με αυτόν τον τρόπο συνδυάζει την αμεσότητα ενός tablet PCμε τη λειτουργικότητα ενός netbook. Το πλήρες QWERTY πληκτρολόγιο διευκολύνει στο μέγιστο την πληκτρολόγηση ενώ η οθόνη αφής δίνει άμεσο έλεγχο σε όλες τις λειτουργίες της συσκευής με ένα άγγιγμα. Η αλλαγή από netbookσε tablet PC γίνεται στιγμιαία περιστρέφοντας απλά την οθόνη και κλείνοντας το καπάκι του netbook. Το Inspiron Duo είναι ιδανικό για όσους θέλουν να συνδυάσουν την ψυχαγωγία και την εργασία αλληλεπιδρώντας με μια συσκευή πλούσια σε χαρακτηριστικά και καινοτομίες. Ταινίες, μουσική, φωτογραφίες, social networks αλλά και η πρόσβαση στα email και στα αρχεία σας είναι ένα κλικ μακριά.

Καινοτομίες και ισχυρά τεχνικά χαρακτηριστικά

Το Dell Inspiron Duo είναι το νέο μέλος της οικογένειας φορητών υπολογιστών της Dell που εισάγει καινοτομικά στοιχεία όπως η περιστρεφόμενη οθόνη αφής που εντυπωσιάζει και διευκολύνει την καθημερινότητά σας. Το Inspiron Duo βασίζεται στην πλατφόρμα Windows 7 Home Premium και διαθέτει ισχυρό διπύρηνο dual-core επεξεργαστή Intel Atom N550 (1.5GHz) με σκληρό δίσκο 320GB για να αποθηκεύετε αρχεία, φωτογραφίες και όλη σας τη μουσική. Η RAM 2GB DDR3 εξασφαλίζει ότι το Inspiron Duo θα ανταποκρίνεται εγκαίρως σε κάθε σας απαίτηση.
Η οθόνη αφής είναι 10.1 ιντσών HD (1366x768) με τεχνολογία multi-touch για να μπορείτε να ελέγχετε όλες τις λειτουργίες της συσκευής με τα δάχτυλά σας. Η τεχνολογία HD σας επιτρέπει να βλέπετε περιεχόμενο (ταινίες και βίντεο) σε υψηλή ανάλυση είτε βρίσκεστε στον καναπέ, το γραφείο ή το δρόμο.
Στο πάνω τμήμα της συσκευής υπάρχει ενσωματωμένη κάμερα 1.3MP και ψηφιακό μικρόφωνο που διευκολύνουν την επικοινωνία και το video chat με τα αγαπημένα σας πρόσωπα ή τους συνεργάτες σας.

Στην αριστερή πλευρά του Inspiron Duo υπάρχουν δύο καπάκια που όταν ανοίξουν αποκαλύπτουν είσοδο για ακουστικά και δύο θύρες USB 2.0 για τη σύνδεση περιφερειακών συσκευών. Η σύνδεση με τρίτες συσκευές γίνεται και ασύρματα μέσω Bluetooth 3.0 ή Wi-Fi 802.11 b/g/n.

Στιγμιαία μεταμόρφωση από netbook σε tablet PC

Όταν το Inspiron Duo είναι σε λειτουργία netbook ξεχωρίζει για το σχεδιασμό του και τη χρηστικότητα που προσφέρει το πλήρες QWERTY πληκτρολόγιο. Μπορείτε να γράψετε κείμενα, να μπείτε στο Facebook, το Twitter και τις άλλες social υπηρεσίες και παράλληλα να ακούτε μουσική ή να βλέπετε βίντεο χάρη στις multitasking δυνατότητες που σας δίνουν τα Windows 7 Home Premium σε συνδυασμό με τον ισχυρό επεξεργαστή. Αν και το Dell Inspiron Duo μοιάζει με ένα συμβατικό netbook όταν είναι τοποθετημένο πάνω σε ένα γραφείο ωστόσο ο άσσος που κρύβει στην οθόνη του θα σας διευκολύνει τη ζωή αποδεικνύοντας ότι αυτή η συσκευή είναι πραγματικά μοναδική. Με μία κίνηση του χεριού σας μπορείτε να αναποδογυρίσετε την οθόνη η οποία πλέον θα “κοιτάει” από την εξωτερική πλευρά του netbook και στη συνέχεια να κατεβάσετε το καπάκι της οθόνης ώστε αυτό να ακουμπήσει στο πληκτρολόγιο. Με αυτή τη διάταξη τα συμβατικά netbook θα έκλειναν όμως το Dell Inspiron Duo ζει μια δεύτερη ζωή μεταμορφωμένο πλέον σε ένα μοναδικό tablet PC που μπορείτε να έχετε στην αγκαλιά σας στο κρεβάτι, τον καναπέ ή μέσα σε ένα λεωφορείο ή τρένο ταξιδεύοντας. Η οθόνη αφής σε συνδυασμό με τα Windows 7 Home Premium αλλά και το μοναδικό πρόγραμμα duoStage που έχει δημιουργήσει η Dell σας επιτρέπουν να χειρίζεστε με άνεση τον υπολογιστή και να έχετε άμεση πρόσβαση με ένα άγγιγμα σε βίντεο, φωτογραφίες, μουσική και βιβλία.

duoStage: τα πάντα με ένα άγγιγμα

Το duoStage είναι το εξειδικευμένο πρόγραμμα που έχει κατασκευάσει η Dell και βρίσκεται ενσωματωμένο μέσα στο Inspiron Duo. Κάθε φορά που μεταμορφώνετε τη συσκευή σε tablet PC, το duoStage έρχεται στο προσκήνιο για να σας βοηθήσει να έχετε άμεση πρόσβαση σε όσα πραγματικά σας ενδιαφέρουν: τη μουσική, τα βίντεο, τις φωτογραφίες, τα παιχνίδια και τα βιβλία σας καθώς και τις αγαπημένες σας εφαρμογές.
Αγγίζοντας το MusicStage αποκαλύπτεται όλη σας η μουσική. Τραγούδια και καλλιτέχνες μπαίνουν σε σειρά για να σας προσφέρουν την πιο δυνατή μουσική εμπειρία.
Με ένα άγγιγμα στο VideoStage μπορείτε να δείτε όλα τα βίντεο που έχετε αποθηκευμένα στη συσκευή καθώς και TV show και ταινίες.
Στο PhotoStage κρύβονται όλες οι φωτογραφίες σας που μπορούν να ανέβουν στο Facebook και το Flickr με ένα άγγιγμα.
Το BookStage είναι η ψηφιακή σας βιβλιοθήκη και θα σας βοηθήσει να αποθηκεύσετε αλλά και να αγοράσετε νέα e-books για να διαβάσετε στη συσκευή σας.

Ακόμα περισσότερη ψυχαγωγία (αξεσουάρ)

Παράλληλα με την κυκλοφορία του Dell Inspiron Duoθα κυκλοφορήσει στην αγορά και μια ειδική βάση που εμπλουτίζει ακόμα περισσότερο τον ποικιλόμορφο χαρακτήρα του Duo. Η βάση Inspiron duo Audio Station ουσιαστικά μεταμορφώνει τη συσκευή σε απόλυτη λύση ψυχαγωγίας καθώς διαθέτει δύο επιπλέον ισχυρά ηχεία JB Lτων 7 watt καθώς και ένα subwoofer. Στη βάση υπάρχουν επίσης 2 επιπλέον θύρες USB 2.0, είσοδος για σύνδεση ethernet καθώς και card reader για να διαβάζετε απευθείας τις κάρτες μνήμης. Η χρηστική βάση μετατρέπει το Inspiron Duo σε ένα μοναδικό ρολόι, ψηφιακή κορνίζα ή προχωρημένο media player για να προβάλετε βίντεο και να αναπαράγετε μουσική. Παράλληλα με τη χρήση, η βάση Inspiron duo Audio Station λειτουργεί και ως φορτιστής γεμίζοντας τη μπαταρία της συσκευής έτσι ώστε το Inspiron Duo να είναι πάντα έτοιμο για χρήση.

Μοναδική υποστήριξη Dell

Όλα τα προϊόντα Dell περιλαμβάνουν μία από τις δύο μοναδικές εγγυήσεις Dell:
- Dell collect and return: 2 χρόνια εγγύηση επισκευής με δωρεάν παραλαβή και παράδοση στο χώρο σας
- Dell Next Business Day: 2 χρόνια εγγύηση επισκευής με επίσκεψη την επόμενη εργάσιμη ημέρα στο χώρο σας

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Μοντέλο: Dell Inspiron Duo
Επεξεργαστής: Intel Atom N550 dual core processor (1.5GHz)
Λειτουργικόσύστημα: Windows 7 Home Premium – 32 bit
Μνήμη: 2GB RAM DDR3 SDRAM 1333MHz
Δίσκος: 320GB, Serial ATA-300 - 7200 RPM
Οθόνη: TFT 10.1 ιντσών HD (1366x768)
Άλλαχαρακτηριστικά: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 3.0, κάμερα 1.3MP, 2 θύρες USB 2.0, είσοδος ακουστικών



Πηγή: Dell

Hackers “χτύπησαν” τις ιστοσελίδες MySQL.com και Sun μέσω SQL injection


Απόδειξη ότι καμία διαδικτυακή σελίδα δεν είναι ποτέ πραγματικά ασφαλής, είναι η αναφορά ότι η ιστοσελίδα MySQL.com υπέκυψε σε μια επίθεση SQL injection. Οι hackers έχουν πλέον δημοσιεύσει πολλά ονόματα χρηστών<…>


και ένα σύνολο κωδικών πρόσβασης για το pastebin.com.


Το πιο ανησυχητικά είναι ότι, ο κωδικός του διευθυντή του WordPress και Διαχείρισης Προϊόντων είναι ένας τετραψήφιος αριθμός … το ATM PIN του, ίσως; Αρκετοί λογαριασμοί είχαν κωδικούς πρόσβασης, όπως “qa”. Η ειρωνεία είναι ότι δεν τέθηκαν σε κίνδυνο μέσω των υπερβολικά απλών κωδικών τους, αλλά μάλλον από προβλήματα στην εφαρμογή του site τους.

Η μητρική εταιρεία της MySQL, η Sun / Oracle έχει επίσης δεχτεί επίθεση. Και οι δύο πίνακες και τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία αφαιρέθηκαν από τη βάση δεδομένων τους, αλλά χωρία τους κωδικούς πρόσβασης.
Δεν φαίνεται να είναι ευπάθεια στο λογισμικό της MySQL, αλλά μάλλον πρόβλημα στην εφαρμογή των ιστοσελίδων τους.

Ο έλεγχος οποιασδήποτε ιστοσελίδας για SQL injection είναι ουσιαστικός, όπως και η χρήση των ασφαλέστερων κωδικών πρόσβασης σε κάθε περίπτωση.



πηγή


Hackers μπήκαν στον υπολογιστή της Αυστραλής πρωθυπουργού


Η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Julia Gillard βρέθηκε μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη πριν από λίγες ημέρες, όταν πληροφορήθηκε ότι άγνωστοι κατάφεραν να παρακάμψουν τα συστήματα ασφαλείας και να μπουν στον υπολογιστή της....




Εκτός από τον υπολογιστή της Gillard, οι εισβολείς φέρονται να έχουν διεισδύσει και σε υπολογιστές κορυφαίων στελεχών της Κυβέρνησης, με τους υπουργούς Εξωτερικών Kevin Rudd και Άμυνας Stephen Smith να βρίσκονται στη λίστα των θυμάτων. Αν και η κυβέρνηση της Αυστραλίας δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για το περιστατικό, τα τοπικά ΜΜΕ είναι πεπεισμένα ότι οι hackers υπέκλεψαν χιλιάδες email της πρωθυπουργού και των υπουργών.

Στον κατάλογο σχετικά με τα πιθανά κίνητρα της επίθεσης φιγουράρει ψηλά η υποκλοπή πληφοροριών για την ιδιαίτερα κερδοφόρα βιομηχανία ορυχείων που εκμεταλλεύεται η αυστραλιανή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με δηλώσεις που αποδίδονται σε κυβερνητικούς αξιωματούχους, οι υποψίες για τους δράστες της επίθεσης πέφτουν στην Κίνα. Οι ΗΠΑ έχουν υποστηρίξει επανειλημμένως ότι το Πεκίνο έχει σημειώσει τα τελευταία χρόνια μεγάλη προόδο στον κυβερνο-πόλεμο, ωστόσο οι κινεζικές αρχές απορρίπτουν συνεχώς αυτές τις κατηγορίες.




Πηγή: BBC

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Άνετη επικράτηση του Firefox 4 απέναντι στον Internet Explorer 9



Η αρχή έγινε με τον Internet Explorer 9 της Microsoft και ακολούθησε λίγες ημέρες μετά ο Firefox 4 της Mozilla. Ο νέος Firefox κέρδισε κατά κράτος τη μάχη των εντυπώσεων τις πρώτες 24 ώρες και, όπως φαίνεται, δε δείχνει να απειλείται ιδιαίτερα από τον καινούργιο browser της Microsoft...



Τα 7,1 εκατομμύρια downloads την πρώτη μέρα ήταν μόνο η αρχή για τον Firefox 4. Ο δημοφιλής browser έχει ήδη κατέβει πάνω από 40 εκατομμύρια φορές, αφήνοντας πολύ πίσω τον Internet Explorer 9. Αξίζει να σημειωθεί ότι μιλάμε για downloads με ενέργεια του χρήστη και όχι για αυτόματα upgrade μέσω της παρασκηνιακής διαδικασίας ελέγχου για νέες εκδόσεις.

Οι εταιρείες StatCounter και Net Applications έδωσαν στη δημοσιότητα τα πρώτα δεδομένα για την πραγματική χρήση των δύο browser. Το μερίδιο αγοράς του Firefox 4 υπολογίζεται μεταξύ 4% και 5%, ενώ το αντίστοιχο για τον IE9 είναι κάπου ανάμεσα στο 1% και το 2%.

Στα πλεονεκτήματα του Firefox είναι το γεγονός ότι πρόκειται για cross platform browser, ενώ υποστηρίζει και τα Windows XP (σε αντίθεση με τον IE9). Ωστόσο, δεν αρκούν αυτοί οι λόγοι για να εξηγήσουν μια τόσο μεγάλη διαφορά και είναι αλήθεια ότι το κοινό του Firefox είναι παραδοσιακά πιο πιστό από το αντίστοιχο του Internet Explorer.



Πηγή: arstechnica

Η "αργκώ" του chat επισημοποιείται


Ακόμη και οι Έλληνες χρήστες, και περισσότερο οι νέοι, χρησιμοποιούν στην επικοινωνία τους με chat, e-mails και άλλα ηλεκτρονικά μέσα, συντομογραφίες όπως OMG (Oh My God), LOL (Laughing Out Loud), FYI (For Your Information) κ.ά. Η μεγάλη διάδοσή τους είναι ενδεικτική της εξάπλωσης του Internet στην καθημερινότητά μας, καθώς αυτές οι συντομογραφίες περνούν πλέον και στον προφορικό λόγο, πολλές φορές. Έτσι, δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτές οι συντομογραφίες βρήκαν το δρόμο τους στο Αγγλικό Λεξικό της Οξφόρδης ...



κι έτσι αποτελούν πλέον και επισήμως, μέρος της αγγλικής γνλώσσας. Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτές οι συντομογραφίες έχουν τις ρίζες τους σε πολύ παλιές εποχές, πολύ πριν την ύπαρξη του Internet. Έτσι π.χ. το LOL σαν έκφραση συναντάται ήδη από τη δεκαετία του 1960, αλλά με άλλη σημασία (Little Old Lady). Επίσης το OMG συναντάται σε αλληλογραφία ήδη από το 1917, ενώ το FYI το πρωτοσυναντούμε το 1941 σε υπομνήματα και άλλα έγγραφα.


πηγη

Ήρθε update για το Google Earth!


Η δημοφιλής εφαρμογή της Google προσφέρει σε όλους τους χρήστες νέο υλικό!Όλοι οι χρήστες του Google Earth, μπορούν πλέον να ανανεώσουν τις φωτογραφίες του χάρτη με την νέα ενημέρωση της εφαρμογής που διέθεσε η Google...

Η νέα ενημέρωση προσφέρει πολλές καινούργιες δορυφορικές εικόνες από πολλά μέρη του κόσμου.

Όσοι έχουν ήδη το Google Earth δεν έχουν παρά να κάνουν update στην εφαρμογή

Πηγή

Πνευματικά δικαιώματα στα links;


Πρόκειται για τους «νευρώνες» του διαδικτύου μέσω των οποίων γίνεται ο διαμοιρασμός και η διάχυση πληροφοριών, ειδήσεων και πολιτιστικών προϊόντων. Μπορεί όμως ένα link να γυρίσει «μπούμερανγκ» σ’ αυτόν που το αναρτά; Πού ξεκινούν και πού τελειώνουν τα όρια της πνευματικής ιδιοκτησίας;




Η εφημερίδα «Καθημερινή» δημοσιεύει ότι πρόσφατα η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας κατέθεσε μήνυση εναντίον του ιδιοκτήτη του site www.livemovies.gr για ηθική βλάβη, διεκδικώντας αποζημίωση πολλών χιλιάδων ευρώ.

Η υπόθεση προχώρησε, με αποτέλεσμα ο εισαγγελέας να διατάξει την έναρξη προκαταρκτικής εξέτασης για κακούργημα. Ο ισχυρισμός της ΑΕΠΙ εδράζεται στο ότι ορισμένα από τα links του livemovies καθιστούν «προσιτά στο κοινό» έργα για τα οποία η ΑΕΠΙ έχει δικαιοδοσία – και άρα νομιμοποιείται να ζητήσει άδεια, καθώς και το προβλεπόμενο αντίτιμο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον δικηγόρο του livemovies.gr, Βασίλη Σωτηρόπουλο, η αξίωση της ΑΕΠΙ δεν είναι βάσιμη. Το livemovies.gr είναι ένα καθαρά ευρετηριακό site, το οποίο σέβεται τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και μάλιστα καλύπτεται από τον νόμο 2121/1993 περί βάσης δεδομένων.

«Πρόκειται για απλή παράθεση links», εξηγεί ο κ. Σωτηρόπουλος. «Δεν συνιστά παραβίαση της πνευματικής ιδιοκτησίας, αφού δεν αποτελεί αναπαραγωγή ούτε μετάδοση στο κοινό. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ισοδυναμεί με την παραπομπή σ’ ένα βιβλίο. Δεν υπάρχει κανένα έννομο συμφέρον για είσπραξη δικαιωμάτων».

Η υπόθεση ξεκινάει το 2008, όταν η ΑΕΠΙ είχε πρωτοεπικοινωνήσει με τον διαχειριστή της ιστοσελίδας ζητώντας ενημέρωση για το καθεστώς λειτουργίας της. Παρά τις εξηγήσεις από την πλευρά του livemovies.gr, η εταιρεία επέμεινε στη διεκδίκηση αντιτίμου. Σημειώνεται πως τα επίμαχα links «ανοίγουν» σε ιστοσελίδες τηλεοπτικών σταθμών οι οποίες νόμιμα φιλοξενούν το οποιοδήποτε οπτικοακουστικό έργο.

«Από το 2008 μέχρι σήμερα, έχω χάσει τον ύπνο μου και μερικές χιλιάδες ευρώ», λέει ο ιδιοκτήτης του livemovies.gr.

«Δεν θεωρώ ότι παραβιάζω πνευματικά δικαιώματα – υπάρχουν εκατοντάδες ιστοσελίδες που παραπέμπουν με link σε διαθέσιμα οπτικοακουστικά έργα. Μάλιστα, θεωρώ εξωφρενική την απαίτηση της ΑΕΠΙ, όταν τα ίδια τα τηλεοπτικά κανάλια έχουν το κουμπί share για διαμοιρασμό του οπτικοακουστικού υλικού».

Πρόκειται για μια υπόθεση που έχει πολλές προεκτάσεις, καθώς αφορά και τους χρήστες των social media, τους bloggers, αλλά και τα διαδικτυακά ραδιόφωνα. Η συχνή χρήση links για τραγούδια, φωτογραφίες και κείμενα, το live-streaming και η οn demand αναπαραγωγή έργων αποτελούν παγιωμένες συμπεριφορές στο Διαδίκτυο.


πηγη

To Facebook Απαγορεύει Την Χρήση Σε 20.000 Ανήλικους Την Ημέρα


To Facebook αποκάλυψε πως περίπου 20.000 παιδιά πετιούνται εκτός του κοινωνικού διαδικτυακού ιστότοπου κάθε ημέρα επειδή έιπαν ψέματα για την ηλικία τους σύμφωνα με αναφορά της εφημερίδας The Telegraph. Παρά τις προσπάθεις να εφαρμοστεί η πολιτική του ορίου ηλικίας πολλά μικρότερα παιδιά συνδέονται στον ιστότοπο προσποιούμενα όιτ είναι μεγαλύτερα από όσο πραγματικά είναι...

Ο Mozelle Thomson σύβουλος προσωπικών δεδομένων του Facebook, είπε σε επιτροπή του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου της Αυστραλίας : “ΥΠάρχουν άνθρωποι που ψεύδονται. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι κάτω από 13 (με πρόσβαση στο Facebook). To Facebook απαγορευέι την χρήση σε 20.000 ανθρώπους την ημέρα, ανθρώπους που είναι μικροί σε ηλικία.” Πρόσθεσε επίσης πως η αντιμετώπιση των χρηστών κάτω από το όριο ηλικίας είναι κάτι που ο ιστότοπος εργάζεται σε αυτό ‘συνεχώς’.

Στην πολιτική προσωπικών δεδομένων του Facebook δηλώνεται καθαρά ότι:

Απαγορεύεται η δημοσιοποίηση πληροφοριών σε παιδιά ηλικίας κάτω των 13. Αν είστε με ηλικία κάτω των 13, παρακαλούμε να μην προσπαθήσετε να εγγραφέιτε στο Facebook ή να παράσχετε οποιαδήποτε προσωπική πληροφορία σχετικά με τον εαυτό σας σε εμάς. Αν μάθουμε πως έχετε συλλέξει προσωπικές πληροφορίες από ένα παιδί κάτω των 13 ετών, θα διαγράψουμε αυτή την πληροφορία το ταχύτερο δυνατόν. Αν πιστεύετε πως μπορεί να διαθέτουμε οποιαδήποτε πληροφορία για ένα παιδί κάτω των 13 ετών παρακαλούμε να έρθετε σε απαφή μαζί μας μέσω αυτής της ιστοσελίδας.

Συμμετοχή Γονέων.

Συνιστούμε έντονα για παιδιά ηλικίας 13 και άνω να ζητούν την άδεια των γονέων τους πριν στείλουν οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον ευατό τους σε οποιονδήποτε στο διαδίκτυο και ενθαρύνουμε τους γονείς να διδάσκουν στα παιδιά τους σχετικά με τις πρακτικές ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου. Yποβοηθητικό υλικό ώστε οι γονείς να μιλήσουν στα παιδιά τους σχετικά με την ασφλαή χρήση του διαδικτύου μπορεί να βρεθεί σε αυτή την ιστοσελίδα βοηθείας.

Αν και παραδέχεται πωςο μηχανισμός ανίχνευσης όσων ψεύδονται δεν είναι τέλειος ο κ. Thomson είπε πως ο κοινωνικός ιστότοπος σύντομα θα προσλάβει ειδικό στην ασφάλεια του διαδικτύου με έδρα την Αυστραλία για να χειριστεί τα τοπικά παράπονα και ζητήματα.
Πηγή: http://foracamp.gr

Google: ημερίδα με θέμα "Αναπτύξτε την επιχείρηση σας με το AdSense"


Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε η Google με θέμα «Αναπτύξτε την επιχείρησή σας με το AdSense»...

την Τετάρτη 23 Μαρτίου στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με στόχο να βοηθήσει τους εκδότες του AdSense να μεγιστοποιήσουν τα έσοδά τους από την εφαρμογή. Η ανταπόκριση ήταν ενθουσιώδης και περίπου 100 εκδότες από τα μεγαλύτερα ελληνικά websites αλλά και από μικρά blogs συμμετείχαν για να ενημερωθούν για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αναπτύξουν την επιχείρησή τους χρησιμοποιώντας το AdSense.



Το GoogleAdSense επιτρέπει στους εκδότες να μεγιστοποιήσουν τα έσοδα που έχουν από τα websites ή τα blogs τους, ανεξαρτήτως του μεγέθους τους, προβάλλοντας στοχευμένες διαφημίσεις Google.

Οι εκδότες που συμμετείχαν στην ημερίδα δήλωσαν πολύ ικανοποιημένοι για την ευκαιρία που τους δόθηκε να γνωριστούν μεταξύ τους αλλά και να ανταλλάξουν τις εμπειρίες και απόψεις τους σχετικά με τις καλύτερες πρακτικές στην online διαφήμιση.

Η Google προσκάλεσε ειδικά για την περίσταση, εξειδικευμένα στελέχη από το Δουβλίνο, το Λονδίνο και την Κωνσταντινούπολη για να εκπαιδεύσουν τους εκδότες της ημερίδας στο AdSense.
Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Στέφανος Λουκάκος (CountryDirector Ελλάδας), η LidiaOshlyansky (UserExperienceExpert, με έδρα το Λονδίνο), η MilenaDjuricic (YouTube & DisplaySalesLead για την Ν/Α Ευρώπη, με έδρα την Κωνσταντινούπολη) αλλά και ειδικοί στη βελτιστοποίηση του AdSense από όλη την Ευρώπη.
Επιπλέον, η Ελένη Παντζάρη από το ricardo.gr προσέφερε την εμπειρία της αναφορικά με το GoogleAdSense από την πλευρά του διαφημιζόμενου ενώ ο ιδιαίτερα επιτυχημένος εκδότης του madata.grπαρουσίασε ένα casestudy για την εμπειρία του με το AdSense και μοιράστηκε με το κοινό συμβουλές βελτιστοποίησης.

Ανάμεσα στα μέρη της ημερίδας που ξεχώρισαν ήταν οι κατ’ ιδίαν συναντήσεις για την εξατομικευμένη βελτιστοποίηση του AdSense, στις οποίες κάθε συμμετέχων είχε τη δυνατότητα να συζητήσει με τους ειδικούς του GoogleAdSense και να λάβει συμβουλές προσαρμοσμένες στις ανάγκες του, τόσο για το website του όσο και για τη φιλοξενία διαφημίσεων σε αυτό.
«Η συνομιλία με τους optimizers ήταν μία εξαιρετική εμπειρία» δήλωσε ένας από τους εκδότες. Συνολικά, τα σχόλια των συμμετεχόντων ήταν ένθερμα, αφού φεύγοντας είχαν αντλήσει ιδιαίτερα χρήσιμες συμβουλές «εκ των έσω» για το πώς να αυξήσουν τα έσοδά τους συνεργαζόμενοι με την Google.

Μερικοί από τους εκδότες μάλιστα είπαν χαρακτηριστικά για την ημερίδα: «Μου άνοιξε τα μάτια! Ήταν ένα κίνητρο για διερεύνηση νέων ευκαιριών», «σαφές, συγκεκριμένο και ενημερωτικό», «άκρως διαφωτιστική ημερίδα, οι ομιλητές ήταν γνώστες του αντικειμένου», «η ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων με άλλους εκδότες ήταν το καλύτερο κομμάτι της ημέρας», «πολύ ενδιαφέρον με πολύ χρήσιμη πληροφορία», «θα θέλαμε και άλλα τέτοια event».

Επίθεση hackers στο Mega Channel !!!



Επίθεση χάκερ δέχθηκε η ιστοσελίδα του Mega, με αφορμή την αγωγή του “μεγάλου” καναλιού κατά του blog Fimotro…

Οι χάκερ μπλόκαραν τις λειτουργίες της σελίδας και ενθάρρυναν και άλλους χρήστες να επιτεθούν, στα πρότυπα λειτουργίας της ομάδας “Anonymous” που είχε πάρει εκδίκηση για τη σύλληψη του Τζουλιάν Ασάνζ.
Μάλιστα αναρτήθηκε και μήνυμα στο οποίο υπήρχε η απαίτηση της απόσυρσης της …





αγωγής.

Η Όλγα Τρέμη, Ο Παύλος Τσίμας, οΓιάννης Πρετεντέρης και ο Μανόλης Καψής ζητούσαν στην αγωγή αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση ύψους 4 εκατομμύριων ευρώ!

“Ανεξάρτητα από τα αν συμφωνούμε ή όχι με το blog, απαιτούμε να αποσυρθεί η αγωγή. Η τρομοκρατία των εξουσιαστών δε θα περάσει. Κάθε φορά που προσπαθείτε με οποιοδήποτε τρόπο να ποινικοποιήσετε τον λόγο, θα μας βρίσκεται μπροστά σας” έγραψαν οι χάκερ.

Προ των πυλών η μουσική υπηρεσία της Google


Είναι κοινό μυστικό εδώ και καιρό ότι η Google ετοιμάζει μια νέα online υπηρεσία, η οποία θα έχει ως αντικείμενο την πώληση μουσικής κατά τα πρότυπα του iTunes Store. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η νέα υπηρεσία βρίσκεται ήδη σε στάδιο δοκιμών.

Πιο συγκεκριμένα, το Google Music φέρεται να λειτουργεί πιλοτικά...

στο εσωτερικό της Google, με τους υπαλλήλους της εταιρείας να δοκιμάζουν το νέο site πριν αυτό βγει στον αέρα. Αν η πληροφορία είναι ακριβής, τότε η νέα υπηρεσία θα πρέπει να αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Οι φήμες για το Google Music υπάρχουν εδώ και αρκετούς μήνες, ωστόσο μόλις τον περασμένο Ιανουάριο είχαμε την πρώτη σαφή ένδειξη ότι επείκεται μουσική υπηρεσία. Στην έκθεση MWC της Βαρκελώνης, ο Sanjay Jha της Motorola μίλησε για τα πλεονεκτήματα του Android στο Xoom tablet και κάποια στιγμή είπε ότι "(το Android) προσφέρει υπηρεσίες video και μουσικής. Υπάρχει υπηρεσία video (σ.σ. εννοώντας το YouTube) και θα υπάρξει και μουσική υπηρεσία".

Λίγους μήνες νωρίτερα, κυκλοφόρησε μια φήμη που έφερε τη Google να συζητά με δισκογραφικές εταιρείες για την παροχή περιεχομένου.



Πηγή: pcmag.com

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Αυτή την Πρωταπριλιά, μοιράστε τρόμο σε αυτούς που τον αξίζουν!


Μήπως σας έχει σπάσει τα νεύρα η πριμαριστή φωνή της μονίμως εξοργισμένης συναδέλφου στο διπλανό γραφείο; Μήπως θέλετε να κεράσετε μια λαχτάρα τον προϊστάμενό σας, ο οποίος δε φαίνεται να εκτιμά ιδιαίτερα την αφοσίωσή σας στη δουλειά; Μήπως είστε απλά κάφρος και θέλετε να τρομοκρατήσετε κάποιον ή κάποια που δε φταίει σε τίποτα απολύτως; Η Πρωταπριλιά είναι πολύ κοντά κι έχουμε να σας προτείνουμε κάτι απλό κι ανέξοδο...





Η ιστοσελίδα New Free Screensavers περιλαμβάνει -σωστά μαντέψατε- screensavers για τον υπολογιστή σας. Εν όψει Πρωταπριλιάς, οι υπεύθυνοι του site δημιούργησαν μια ειδική ενότητα με screensavers για ειδικές αποστολές. Πάρτε, για παράδειγμα, τον screensaver που δίνει την εντύπωση ότι γίνεται format ο σκληρός δίσκος και σκεφτείτε την έκφραση του προϊσταμένου σας όταν επιστρέφει στο γραφείο και αντιλαμβάνεται ότι έχουν σβηστεί τα πάντα. Αξία: Ανεκτίμητη.

Σημειωτέον ότι οι screensavers του τρόμου δεν εξαφανίζονται αν κουνήσετε το ποντίκι και θα πρέπει να πατηθεί το Escape για να επανέλθουν τα πράγματα στο φυσιολογικό. Καλή διασκέδαση!


πηγή

Το Twitter μπαίνει στο κοινοβούλιο!


Οι Βρετανοί Βουλευτές μπορούν πλέον να στέλνουν μηνύματα στο Twitter, από το κοινοβούλιο!

Όλοι οι Βρετανοί βουλευτές πλέον θα μπορούν να μπαίνουν ελεύθερα στο Twitter και να στέλνουν Tweets από την αίθουσα συνεδριάσεων σύμφωνα με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής η οποία τους ανακοίνωσε οτι μπορούν να χρησιμοποιούν τα blackberry και iPad κατά την διάρκεια συνεδριάσεων για να γράφουν στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο...

Πολλοί είναι βέβαια αυτοί που αντέδρασαν με την απόφαση αυτή, επειδή υποστηρίζουν οτι αν όλοι οι βουλευτές ασχολούνται με το Twitter και απαντάνε στα μηνύματα τους δεν θα μπορούν να παρακολουθούν τις ομιλίες των συναδέλφων τους και δεν θα συμμετέχουν στις διαδικασίες.

Πάντως παρά τις αντιδράσεις, όλοι υποστηρίζουν πως η βρετανική Βουλή πρέπει να αρχίσει να ακολουθεί τις συνήθειες της εποχής και σίγουρα αυτή είναι μια πολύ καλή αρχή.

Τέλος το επόμενο βήμα είναι να δούμε και αν κάτι παρόμοιο μπορεί να γίνει και στην Ελλάδα και φυσικά ποιες θα είναι οι αντιδράσεις.

πηγή

Γνωρίζετε τα Eggbots;


Το EggBot είναι μια πρωτότυπη κατασκευή για δύο λόγους:

1) διότι είναι ένας ρομποτικός εκτυπωτής για σφαιρικά αντικείμενα και

2) γιατί εκτυπώνει ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς επάνω σε αυτά.




Ο λόγος για τη δημιουργία ενός post για το Αβγομπότ -ελληνιστί- είναι γιατί η κάπως παλαβή αυτή εφεύρεση προτίθεται να γίνει η νόρμα για τα εδώδιμα προϊόντα του αύριο, καθώς ο κατασκευαστής της προωθεί την ιδέα εκτύπωσης διατροφικών πληροφοριών επάνω σε αυγά, πορτοκάλια, λεμόνια και γενικότερα τρόφιμα με μη βρώσιμο περίβλημα. Ακούγεται πολύ καλό, ιδιαίτερα αν συνδυαστεί και με ημερομηνίες που αφορούν τη συγκομιδή του τροφίμου και την προέλευσή του.

To Eggbot είναι ένα ρομπότ ανοιχτού κώδικα που μπορεί να ζωγραφίζει επάνω σε αντικείμενα που κανονικά δεν επιδέχονται εκτυπώσεις – σφαιρικά αντικείμενα όπως αυγά, λάμπες φωτισμού, κολοκύθες, ακόμα και ποτήρια κρασιού. Ακόμα πιο συναρπαστικό είναι ότι αυτός ο εκτυπωτής πωλείται περίπου 200 δολάρια μαζί με σχεδιαστικό software, που επιτρέπει στον κάτοχό του να εκτυπώσει στο σφαιρικό αντικείμενο φωτογραφίες και εικονίδια από Μac, Windows ή Linux.



πηγή

Αδειάζουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς οι ηλεκτρονικές σπείρες


Εξαρση στις ηλεκτρονικές απάτες παρατηρείται το τελευταίο διάστημα από σπείρες e-απατεώνων. Στο στόχαστρο βρίσκονται τόσο οι συναλλαγές μέσω των ΑΤΜ όσο και μέσω του e-banking.

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα συστήματα ασφαλείας των τραπεζών «μπλοκάρουν» εν τη γενέσει τους ηλεκτρονικούς απατεώνες, πριν τα υποψήφια θύματα «τσιμπήσουν» το δόλωμα...








Το τελευταίο διάστημα οι πελάτες του e-banking βομβαρδίζονται με πλήθος μηνυμάτων μέσω Διαδικτύου για «πάγωμα» των καταθετικών λογαριασμών τους, που τα στέλνουν οι ηλεκτρονικές σπείρες, οι οποίες ταυτόχρονα προσπαθούν να αποσπάσουν τους μυστικούς κωδικούς για να αδειάσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Τα τελευταία κρούσματα ηλεκτρονικής απάτης είναι τα εξής:

Ηλεκτρονική σπείρα μπλόκαρε ΑΤΜ σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, τοποθετώντας μία λεπτή μεταλλική πλάκα στη σχισμή εξόδου των χαρτονομισμάτων, με αποτέλεσμα το μηχάνημα να μη βγάζει τα χρήματα που ζητούσε ο πελάτης. Ωστόσο, η συναλλαγή πραγματοποιούνταν κανονικά και ο πελάτης χρεωνόταν με το ποσό ανάληψης που είχε πληκτρολογήσει. Μόλις ο πελάτης έφευγε από το ΑΤΜ η σπείρα αφαιρούσε τη μεταλλική πλάκα και εισέπραττε το ποσό ανάληψης.

Αλλη ηλεκτρονική σπείρα είχε βάλει στο μάτι πελάτες μεγάλης τράπεζας και δρούσε ως εξής: Εστελνε e-mail στους πελάτες της τράπεζας, με το οποίο τους ζητούσε να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία της χρεωστικής κάρτας τους, επειδή επρόκειτο να προχωρήσει στην αναβάθμισή τους. Αποστολέας του e-mail εμφανιζόταν να είναι συγκεκριμένη μεγάλη τράπεζα, που πράγματι προχωρεί στην αναβάθμιση των χρεωστικών καρτών της.

Από την πλευρά τους οι τράπεζες συμβουλεύουν τους πελάτες τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και ποτέ να μην απαντούν σε e-mail που τους ζητούν προσωπικά δεδομένα, μυστικούς κωδικούς, ΡΙΝ κ.λπ. Ποτέ η τράπεζα δεν θα ζητήσει εμπιστευτικές πληροφορίες από τον πελάτη της χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και ουδέποτε θα ζητήσει μυστικούς κωδικούς.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να απομνημονεύουν και να μη γράφουν πάνω στην κάρτα το ΡΙΝ.

πηγή


Texas HoldEm Poker: Παίκτης έκλεψε 400 δις σε εικονικά poker chips !!!


O Βρετανός Ashley Mitchell ομολόγησε ενώπιον του δικαστηρίου την κλοπή περισσότερων από 400 δισεκατομμύρια εικονικά poker chips στο Texas HoldEm Poker της Zynga, αξίας περίπου 12 εκατομμυρίων δολαρίων!

Σύμφωνα με το BBC, από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2009, ο κ. Mitchell παρουσίαζε τον εαυτό του ως διαχειριστή του παιχνιδιού της Zynga στο Facebook με σκοπό να αποκτήσει πρόσβαση στους υπολογιστές των θυμάτων του και να κλέψει τα chips τους...


Ο Mitchell μετέφερε τα εικονικά χρήματα μέσω μιας σειράς λογαριασμών του στο Facebook. Όμως, το ποσό των χρημάτων που «έλειπε» από τους λογαριασμούς των παικτών ήταν τόσο μεγάλο που η Zynga δεν μπορούσε παρά να το αντιληφθεί και να κινηθεί εναντίον του.

Μέχρι και τη σύλληψή του, ο Mitchell είχε προλάβει να κερδίσει περισσότερα από 86.000 δολάρια πουλώντας ουσιαστικά τα κλεμμένα chips σε χαμηλότερες τιμές από τις αντίστοιχες της Zynga.

O Mitchell αντιμετωπίζει πλέον ποινή φυλάκισης αρκετών ετών με μόνο ελαφρυντικό στοιχείο το υψηλό του εισόδημα που, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, είναι ικανό να τον βοηθήσει να επιστρέψει τα χρήματα μέσα σε δύο χρόνια.



πηγη

Το «Color» έρχεται να «χτυπήσει» το Facebook



Ο Μπιλ Ενγκουγιέν πρώην διευθυντικό στέλεχος της Apple ανακοίνωσε ότι ξεκινά μια νέα υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, με την ονομασία Color με στόχο να χτυπήσει το Facebook και ταυτόχρονα να επεκτείνει την ιδέα του Twitter σε νέους χώρους, ιδίως στην αυτόματη ανταλλαγή φωτογραφιών και βίντεο. Η ιδιαιτερότητα του, υπό δημιουργία, δικτύου είναι ότι θα πηγαίνει πέρα από τους προσωπικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και θα βασίζεται στην κινητή τηλεφωνία...


Το Color, προς το παρόν, είναι μια δωρεάν εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα iPhone και Android, η οποία επιτρέπει στους χρήστες που βρίσκονται σε κοντινή περιοχή, να βγάζουν και να ανταλλάσσουν φωτογραφίες, βίντεο και κείμενα, ταυτόχρονα, σε πολλαπλά κινητά τηλέφωνα και σε πραγματικό χρόνο. Έτσι, ο ένας θα μπορεί να βλέπει άμεσα τις φωτογραφίες ή τα βίντεο του άλλου, για παράδειγμα σε μια εκδήλωση (π.χ. συναυλία), εκμεταλλευόμενος την καλύτερη δυνατή οπτική γωνία που μπορεί να έχει κάποιος άλλος συνδεδεμένος χρήστης.

Καθώς η ανταλλαγή βίντεο και φωτογραφιών αποτελεί μια από τις δημοφιλείς δραστηριότητες στο Facebook, οι δημιουργοί της νέας κοινωνικής κοινότητας του Color ελπίζουν να δημιουργήσουν ένα διαφορετικό είδος ενός συνεχώς εν κινήσει δικτύου, απομακρύνοντας όλο και περισσότερο τους ανθρώπους από τη σχέση τους με τον κομπιούτερ τους.

Αντίθετα με το Facebook, που δημιουργεί ένα κολοσσιαίο δίκτυο απομακρυσμένων μεταξύ τους φίλων και συγγενών, στόχος του Color είναι να δημιουργήσει ένα σύστημα που θα μεταδίδει ξανά το χαμένο αίσθημα μιας μικρής επαρχιακής πόλης, επιτρέποντας στους ανθρώπους να πλησιάσουν αυτούς που γεωγραφικά βρίσκονται πιο κοντά τους και να μοιραστούν μαζί τους ψηφιακό υλικό.

Το Color είναι μια δωρεάν υπηρεσία που δεν απαιτεί ονόματα χρήστη και κωδικούς, ούτε συλλέγει προσωπικά δεδομένα, όμως ο Ενγκογιέν ελπίζει να «γεννήσει» έσοδα μέσω διαφημίσεων και άλλων υπηρεσιών μάρκετινγκ που θα πουλάει σε εταιρίες.



πηγή

Διαχειριστής του tainies.org: “Δεν κρυβόμουν και δεν έκανα κάτι παράνομο”


Toν 25χρονο από την Ξάνθη που έγινε πανελλαδικώς γνωστός, όταν συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,ως διαχειριστής της ιστοσελίδας tainies.org συνάντησε το XanthiPress.gr.Ο νεαρός που διέθετε μια από τις πιο γνωστές σελίδες, με υλικό που σχετίζεται με ταινίες μίλησε για την περιπέτειά του, εν αναμονή του βουλεύματος για την υπόθεσή του. Η υπόθεσή του συγκέντρωσε το ενδιαφέρον χιλιάδων ξανθιωτών μέσα από το XanthiPress.gr που παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή το θέμα. Αντικρούει τις κατηγορίες που του αποδίδονται σε σχέση με την πνευματική ιδιοκτησία ταινιών, και περιγράφει όσα είχαν γίνει πριν από λίγους μήνες.

Με το λάπτοπ στο χέρι τον έπιασε η Δίωξη Ηλ. Εγκλήματος

Ο Ι.Γ. από την Ξάνθη, είδε στο σπίτι του ένα ξημέρωμα Σαββάτου, τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος…




από τη Θεσσαλονίκη την ώρα που ο υπολογιστής του ήταν ανοιχτός στη διαχείριση του συγκεκριμένου δικτυακού τόπου και δεν προσπάθησε να τον κλείσει! «Δεν αρνήθηκα ότι είμαι ο διαχειριστής της σελίδας tainies.org και ούτε κρυβόμουν» λέει γιατί δεν πίστευε και δεν πιστεύει ακόμη και σήμερα ότι έκανε κάτι παράνομο . Το πρώτο καιρό πάντως είχε την απορία για τον τρόπο που τον βρήκαν οι διωκτικές αρχές, μέχρι να διαπιστώσει ότι ένα mail που χρησιμοποίησε στο Facebook ήταν η αιτία που βρέθηκαν στα ίχνη του οι άνθρωποι της Εταιρίας Προστασίας Οπτικοακουστικού Έργου.
«Η σελίδα όπως και όλο το internet βασίζεται στη λογική του sharing όπως λειτουργούν και τα κοινωνικά δίκτυα σαν το facebook όπου οι χρήστες μοιράζονται χρήσιμες πληροφορίες και αναπαράγουν οπτικό υλικό. Δεν παρέπεμπα ποτέ σε παράνομα υλικό, όπως κατηγορούμαι ενώ υπήρχε σαφής αναφορά στο tainies.org ότι είναι παράνομο το downloading και ότι απαγορεύεται να αναρτά κάποιος σχετικά links. Στη σελίδα μου μπορούσε κάποιος να βρει χρήσιμες πληροφορίες για ταινίες, να δεί το trailer μιας ταινίας και links για σελίδες που θα μπορούσαν να τον καθοδηγήσουν ώστε να τις παρακολουθήσει σε νόμιμες πλατφόρμες (Youtube, Veevr, Veoh) και όχι να τις κατεβάσει».

“Ασχολούνται με μένα και όχι με τον παράνομο τζόγο.”

Την ίδια στιγμή, αναφέρει, υπάρχουν δεκάδες ελληνικά site που παραπέμπουν απευθείας σε παράνομα downloads, υπάρχουν site που μεταδίδουν σειρές της ελληνικής τηλεόρασης και, γενικότερα, σελίδες με παράνομες δραστηριότητες όπως το παράνομα στοίχημα , με τις οποίες θα έπρεπε να έχει ασχοληθεί η Δίωξη και όχι με τον ίδιο, αναφέρει.
«Οι σελίδες και τα blogs που διαθέτουν οδηγίες και αναπαράγουν ταινίες όπως και τα σχετικά προγράμματα που κυκλοφορούν, λειτουργούν ανεμπόδιστα σε όλο τον κόσμο και όπου επιχειρήθηκαν ανάλογες διώξεις, όπως στην Ισπανία και την Σουηδία υπήρξαν μαζικές αθωώσεις για τους διαχειριστές των σελίδων», αναφέρει ο Ι.Γ.
Υπάρχει άγνοια για το ίντερνετ

Ένα ζήτημα που τον απασχολεί , μετά από όσα πέρασε, είναι η έλλειψη γνώσης του διαδικτύου και, ιδιαίτερα, της λογικής του sharing στους έλληνες δικαστές. «Διαπίστωσα ότι μετά τη σύλληψή μου κάποιοι άνθρωποι επιχειρούσαν να πείσουν τον εισαγγελικό λειτουργό για πράγματα απίθανα, προσπαθώντας να εκμεταλευτούν το γεγονός ότι δεν διαθέτει ειδικές γνώσεις στο θέμα του διαδικτύου και αυτό με φοβίζει. Άλλωστε στη δικογραφία υπάρχουν αρκετές ανακρίβειες , υποστηρίζει, καθώς όλα έγιναν ξαφνικά και δεν είχα τη δυνατότητα να εξηγήσω με επάρκεια τι συμβαίνει σε ανθρώπους που δεν είναι υποχρεωμένοι να έχουν την εξοικείωση που έχω εγώ με το διαδίκτυο. Πιστεύω πως αν μου έδιναν το χρόνο να εξηγήσω τι ακριβώς συμβαίνει στο ίντερνετ και στη σελίδα μου, σήμερα η υπόθεση θα είχε λήξει.» Πιστεύει πάντως ακράδαντά ότι είτε στο Συμβούλιο Πλημμελιοδικών, είτε στο ακροατήριο – αν η υπόθεση οδηγηθεί εκεί- οι κατηγορίες θα καταρρεύσουν πανηγυρικά.

Ειδικότερα για το θέμα των κερδών, επαναλαμβάνει αυτό που έχει αναφέρει και στην ανάκριση. Ότι ενεργοποίησε τη δυνατότητα δωρεάς, μόλις για μερικές μέρες και αποκόμισε μόλις 0,67 ευρώ, όπως αποδείχτηκε από την άρση τραπεζικού απορρήτου, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία.
Πρωτόγνωρη υπόθεση

Ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και αναμένει το βούλευμα για την υπόθεσή του. Οι περιοριστικοί όροι πάντως του δημιουργούν σοβαρά προβλήματα καθώς κανόνιζε να δουλέψει στο εξωτερικό αλλά πλέον δεν μπορεί να βγει από τη χώρα. Η υπόθεσή του, πάντως,είναι πρωτόγνωρη και θα απασχολήσει τις διωκτικές αρχές, το νομικό κόσμο και τους ανθρώπους του διαδικτύου για αρκετό διάστημα καθώς δεν υπάρχει προηγούμενο στη χώρα.

Phishing e-mails με τίτλο «Vodafone Anniversary 2011» στοχεύουν τους Έλληνες πελάτες της εταιρίας παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας Vodafone.


Phishing επίθεση στοχεύει τους Έλληνες πελάτες -και όχι μόνο- της εταιρίας παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας Vodafone.

Στα πλαίσια της επίθεσης, επιτήδειοι αποστέλλουν phishing e-mails με τίτλο «Vodafone Anniversary 2011» τα οποία υποτίθεται πως υπογράφει η κ. «Antonia Rossi». Για να γίνει πιο πιστευτό το περιεχόμενο των μηνυμάτων, χρησιμοποιήθηκαν και τα στοιχεία επικοινωνίας της εταιρίας στο Χαλάνδρι....


Το κείμενο, γραμμένο στην αγγλική γλώσσα, προσπαθεί να ξεγελάσει τον αποδέκτη «ενημερώνοντάς» τον πως κέρδισε €500.000 στα πλαίσια του [σ.σ. μη υπαρκτού] προγράμματος «Vodafone Anniversary 2011». Προτρέπει, δε, τον αποδέκτη να απαντήσει στο e-mail για να διεκδικήσει το έπαθλό του αποστέλλοντας προσωπικά του στοιχεία όπως: ονοματεπώνυμο, διεύθυνση επικοινωνίας, φύλο, ηλικία, χώρα, τηλέφωνο επικοινωνίας.

Με σύντομη ανακοίνωσή της η Vodafone Ελλάδος ανέφερε σχετικά: «Σε περίπτωση που λάβετε τέτοιο e-mail, ΜΗΝ απαντήσετε, ΜΗΝ αποστείλετε τα προσωπικά σας στοιχεία, ΜΗΝ «πατήσετε» στις συνδέσεις (links) που σας προτείνουν, αναφέρετε τα περιστατικά στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών (13830) και διαγράψτε το από τον υπολογιστή σας».


πηγή

Τραγικό λάθος της nVIDIA: Οι νέοι Forceware καταστρέφουν την GTX590 !!!


Τραγικό λάθος του developing team της nvidia οδήγησε στην καταστροφή πολλές κάρτες που στάλθηκαν ως samples reviewers. H κάρτα περιλαμβάνει στην συσκευασία της τους drivers 267.52 στους οποίους δεν γίνεται σωστά το monitoring του σένσορα θερμοκρασίας της κάρτας, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι στροφές του ανεμιστήρα και την κάρτα να ... καίγεται!!!!




Η μεγάλη κυρία του mean to be played, διάθεσε σήμερα κι ολας τους νέους drivers 267.84 οι οποίοι διορθώνουν το πρόβλημα. Δείτε το παρακάτω βίντεο από τους SweClockers και παρατηρήστε τον καπνό που βγαίνει από την GTX590 !! Απλά τραγικό λάθος της NVIDIA που μειώνει το κύρος και την αξιοπιστία της εταιρίας απέναντι στους beta testers αλλά και τους ethusiasts end-users.

Να τονίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό για την nvidia, αφού μόλις έναν χρόνο πριν οι Forceware 196.75 σκότωσαν αρκετές κάρτες της περιόδου.

Απολαύστε το βίντεο της καταστροφής .







Πηγή

Δοκιμάστε εφαρμογές Android πριν τις αγοράσετε



Το Amazon σας επιτρέπει να παίξετε με ένα Android virtual machine, δοκιμάζοντας τις εφαρμογές προτού τις αγοράσετε.

Όταν το Appstore του Amazon έκανε την παρθενική του εμφάνιση την προηγούμενη εβδομάδα, δεν δόθηκε όση σημασία έπρεπε σε μια –τελικά- σημαντική "λεπτομέρεια". Πλέον, ήρθε η στιγμή να αναγνωρίσουμε πως το Test Drive αποτελεί την… κορωνίδα των χαρακτηριστικών που ανακοινώθηκαν την ημέρα εκείνη...




Ουσιαστικά, το Test Drive επιτρέπει στους χρήστες από τις ΗΠΑ να δοκιμάσουν τις εφαρμογές στο Amazon.com μέσα από την άνεση που τους προσφέρει ο desktop browser τους. Το σημαντικό στην περίπτωση αυτή είναι πως η λειτουργία δεν επιτυγχάνεται μέσα από κάποιο -βασισμένο σε Flash- mockup της εφαρμογής, αλλά από ένα Android virtual machine.



Με άλλα λόγια, αυτό που βλέπετε και στο screenshot που παραθέτουμε, δεν είναι ένα μεμονωμένο πρόγραμμα αλλά ένα πλήρες Android smartphone με mouse controls, όπου όχι μόνο μπορείτε να δοκιμάσετε το…Paper Toss, αλλά επίσης να διαγράψετε, να ξεφυλλίσετε τη photo gallery της συσκευής, να ακούσετε κάποια τραγούδια ή ακόμα και να σερφάρετε στο web μέσα από τον Android browser.

Όπως υποστηρίζει η Amazon:

"Κάνοντας κλικ στο κουμπί "Test drive now" θα εκκινήσει ένα αντίγραφο της εφαρμογής στο Amazon Elastic Compute Cloud (EC2), μια υπηρεσία web η οποία παρέχει on-demand χώρο στο "σύννεφο", αποκλειστικά για developers. Όταν κάνετε κλικ στο εικονικό τηλέφωνο με τη χρήση του ποντικιού σας, στέλνουμε τα inputs μέσω Internet στην εφαρμογή που τρέχει στο Amazon EC2. Ακόλουθα, οι servers μας αποστέλλουν το video και audio output από την εφαρμογή πίσω στον υπολογιστή σας. Όλα αυτά συμβαίνουν σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντάς σας να εξερευνήσετε τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής ακριβώς σαν να εκτελούνταν στη φορητή σας συσκευή".



πηγή

Magnet Links – Η μετεξέλιξη των Torrents και ο “θάνατος” (με την καλή έννοια) των Tracker


Η εμφάνιση του πρωτοκόλλου bitTorrent και των αρχείων .torrent έφερε μια επανάσταση στην ανταλλαγή αρχείων από υπολογιστή σε υπολογιστή (peer 2 peer, P2P). Ένα και μόνο αρχείο torrent περιέχει την πληροφορία για να γίνει download σωστά μια πλειάδα αρχείων (μέχρι και χιλιάδες στο ίδιο torrent) από υπολογιστές από ολόκληρο τον κόσμο. Μήπως όμως έρχεται η στιγμή που ακόμα και το ένα αυτό αρχείο δεν θα είναι απαραίτητο για να επιτευχθεί ο ίδιος ακριβώς στόχος?

Αν κάτσουμε λίγο και σκεφτούμε τι μας παρέχει το ένα μικρό αρχείο torrent, συνειδητοποιούμε πως είναι περισσότερο από εντυπωσιακό.

Σκεφτείτε, για παράδειγμα, να θέλατε να συλλέξετε όλα τα λογοτεχνικά bestsellers του 20ου αιώνα σε PDF. Με κάποιο παλιότερο P2P σύστημα, θα έπρεπε<…>



να τα ψάχνετε ένα-ένα. Με την προϋπόθεση, βέβαια, πως έχετε επενδύσει μερικούς μήνες για να ξέρετε ποιά αρχεία θέλετε να ψάξετε. Με το bitTorrent, αρκεί ένας χρήστης να έχει κάνει όλη αυτή τη δουλειά, να έχει ανεβάσει το αρχείο torrent σε έναν tracker, και μετά ο καθένας από εμάς μπορεί, έχοντας βρει το αρχείο αυτό, να κατεβάσει τεράστιες συλλογές: Ολόκληρη τη δισκογραφία των Rolling Stones, όλες τις ταινίες του James Bond σε ποιότητα 1080p, όλες τις ταινίες που ήταν υποψήφιες στα όσκαρ, όλες τις ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστεί ο Bruce Willis, πραγματικά δεν υπάρχει όριο. Κι ολα αυτά με ένα αρχείο torrent των λίγων kilobytes και μηδέν περεταίρω ψάξιμο.

Βέβαια, όσο εντυπωσιακό και αν είναι το επίτευμα του bitTorrent, δεν είναι ακόμα τέλειο. Για παράδειγμα, το σύστημα των tracker έχει τα μειονεκτήματά του: ένας tracker μπορεί να έχει εκατοντάδες που να μοιράζονται ένα torrent, ένας άλλος μπορεί να μην έχει κανέναν, για το ίδιο torrent. Για την επίλυση αυτού του ζητήματος, έχουν αναπτυχθεί νέες τεχνολογίες, όπως οι DHT και PEX, που είναι ουσιαστικά νέοι τρόποι να προστίθενται χρήστες (Peers) που περιέχουν το αρχείο που θέλουμε να κατεβάσουμε χωρίς να στηρίζονται στους trackers.

Υπάρχει όμως μία τεχνολογία η οποία μπορεί ενδεχομένως να εξαλείψει την ανάγκη των Tracker για την ανταλλαγή αρχείων μέσω bitTorrent. Η τεχνολογία αυτή ονομάζεται Magnet Links. Ενω δεν είναι ιδιαίτερα καινούρια – υπάρχει εδώ και μερικά χρόνια – ο κόσμος έχει αρχίσει να την διαπιστώνει σχετικά πρόσφατα, κυρίως αφοτου το Pirate Bay την προσέθεσε στις σελίδες των torrents του.

Τι διαφορά έχουν όμως τα magnet links με τα torrent? Το κάθε αρχείο torrent περιλαμβάνει διάφορες πληροφορίες, όπως είναι το url του tracker, τα ονόματα των αρχείων που περιλαμβάνει, τους hash codes για τα αρχεία κλπ. Για να λειτουργήσει το σύστημα θα πρέπει οι BitTorrent indexers να αποθηκεύουν τα αρχεία torrent στους server τους, πράγμα που δίνει νομικό πάτημα στις διάφορες υπηρεσίες (RIAA, MPAA κλπ) να κλείσουν αυτά τα sites – αυτό που συνέβη αντίστοιχα σε εμάς με το gamato.info και τον greek tracker (thegt.net).

Το magnet link, από την άλλη μεριά, δεν είναι αρχείο. Όπως λέει και το όνομά του, είναι ένα link, ένας σύνδεσμος, συγκεκριμένα του τύπου Magnet URI sceme. Όπως η πληροφορία ενός URL δείχνει σε μια ορισμένη σελίδα στο internet, η πληροφορία του Magnet link δείχνει στο περιεχόμενο του αρχείου ή των αρχείων στα οποία συνδέεται, συγκεκριμένα στο κρυπτογραφημένο hash value του περιεχομένου.

Τι αλλάζει λοιπόν στο πρωτόκολλο bitTorrent με τη χρήση των magnet links? Κατ’ αρχάς, οι bitTorrent indexers δεν είναι αναγκασμένοι να έχουν αρχεία torrent στους server τους, μόνο μερικά κομμάτια δεδομένων (τα magnet links) τα οποία θα επιτρέψουν στις εφαρμογές των torrent να κάνουν την υπόλοιπη δουλειά. Για την ακρίβεια, το magnet link δεν υπάρχει καν λόγος να βρίσκεται σε κάποιον bitTorrent indexer. Μπορεί να μοιραστεί ανάμεσα στους χρήστες σαν αρχείο text ή μέσα σε ένα e-mail.

Θεωρητικά, τα magnet links δεν έχουν κανένα μειονέκτημα έναντι των αρχείων torrent. Για την ακρίβεια, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το κατέβασμα πολύ πιο γρήγορο, καθώς επιτρέπουν στα προγράμματα όπως το utorrent να κατεβάσουν από peers που έχουν ακριβώς το ίδιο αρχείο (σαν περιεχόμενο) αλλά με διαφορετικό όνομα.

Βέβαια, επειδή η τεχνολογία αυτή είναι ακόμα στο στάδιο της ανάπτυξης, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί. Μέχρι πρόσφατα (και μέχρι που τα ενσωμάτωσε το Pirate Bay), οι περισσότεροι bitTorrent clients δεν υποστήριζαν καθόλου τα magnet links. Επίσης, οι bitTorrent indexers δεν έχουν ακόμα συμφωνήσει σε ένα μοναδικό format για το link, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετές υλοποιήσεις.

Τέλος, τα magnet links ορισμένων site, τα οποία δεν περιέχουν κάποιες πληροφορίες που βρίσκονται στα torrents, όπως για παράδειγμα η λίστα των αρχείων. Και ενώ τα αρχεία θα κατέβουν σωστά από το uTorrent, δεν έχουμε για παράδειγμα τη δυνατότητα να επιλέξουμε μερικά μόνο από τα αρχεία – π.χ. μόνο όλες τις ταινίες του James Bond χωρίς εκείνη με το George Lazenby (που δεν θα μπω καν στον κόπο να ψάξω ποιά απ’ όλες ήτανε…)

Όμως αυτά είναι προσωρινά προβλήματα τα οποία σύντομα θα επιλυθούν. Ήδη λειτουργεί ο πρώτος bitTorrent indexer (με το εμπνευσμένο όνομα torrIndex) που περιλαμβάνει αποκλειστικά και μόνο magnet links. Και καθώς η υποστήριξη θα αυξάνεται από πλευράς των προγραμμάτων και των indexers, η μέρα που τα magnet links θα αντικαταστήσουν ολοκληρωτικά τα torrent ίσως να είναι πιο κοντά απ’ όσο φανταζόμαστε…


Πηγή: www.pcsteps.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...