Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Nέο trojan για Mac OS X



Η εταιρεία Sophos απομόνωσε και μελέτησε ένα νέο trojan, το οποίο βάζει στο στόχαστρο τους κατόχους υπολογιστών της Apple. Το Blackhole Remote Access Trojan (RAT) είναι ουσιαστικά η έκδοση του Windows trojan Darkcomet για το λειτουργικό σύστημα Mac OS X...



Το trojan έχει τις τυπικές λειτουργίες παρόμοιων προγραμμάτων και προσπαθεί να ανιχνεύσει κωδικούς ασφαλείας και/ή να κατευθύνει τους χρήστες σε παγιδευμένα sites. Πέραν αυτών, όμως, έχει και μια μάλλον προκλητική συμπεριφορά, η οποία εμφανίζεται με τη μορφή pop-up μηνύματος. "Είμαι ένα trojan κι έχω μολύνει τον Mac σου. Ξέρω, οι περισσότεροι νομίζουν ότι οι Mac δε μολύνονται, αλλά μόλις μολύνθηκες. Έχω τον πλήρη έλεγχο του υπολογιστή σου και μπορώ να κάνω ό,τι θέλω. Δε μπορείς να κάνεις τίποτα για να με σταματήσεις. Είμαι νέος ιός και αναπτύσσομαι ακόμα, οπότε θα κάνω περισσότερα πράγματα όταν ολοκληρωθώ", λέει το μήνυμα που εμφανίζεται στην οθόνη.

Όπως αναφέρει και το αλαζονικό μήνυμα του trojan, έχει παρέλθει ο καιρός που το Mac OS X ήταν απολύτως ασφαλές. Οι επιτήδειοι στρέφουν πλέον την προσοχή τους και στους υπολογιστές της Apple και οι χρήστες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην εγκαθιστούν εφαρμογές αν δεν είναι βέβαιοι για την προέλευσή τους.



Πηγή: The Inquirer


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...