Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Το Skype ξεκινά να εμφανίζει διαφημίσεις


Αφού προηγουμένως πραγματοποίησε δοκιμές για περίπου δύο μήνες, το Skype ανακοίνωσε ότι ξεκινά την εμφάνιση διαφημίσεων στην εφαρμογή του για Windows.

Προς το παρόν οι διαφημίσεις θα προβάλλονται μόνο στην αρχική καρτέλα του client και μόνο σε χρήστες των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γερμανίας, ενώ η εμφάνισή τους θα γίνεται, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, περιστασιακά, με την προβολή μίας διαφήμισης και μιας φίρμας τη μέρα...

Μεταξύ των πρώτων εταιρειών που προχώρησαν σε συμφωνία για να διαφημιστούν στο Skype συγκαταλέγονται οι Groupon, Universal Pictures και Visa. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, στο μέλλον ενδέχεται να γίνουν δοκιμές για την τοποθέτηση διαφημίσεων και σε άλλα σημεία, πάντοτε όμως προσέχοντας να μην διαταράσσεται η εμπειρία του χρήστη. Αυτό σημαίνει πως δεν θα εμφανίζονται ξαφνικά ενοχλητικά pop-ups ή διαφημιστικά banners στη μέση μιας συνομιλίας.

Για την καλύτερη στόχευση των διαφημίσεων, το Skype θα χρησιμοποιήσει κάποια δημογραφικά, μη-προσωπικά στοιχεία που αφορούν τον χρήστη, όπως τοποθεσία, φύλο και ηλικία. Οι χρήστες που δεν επιθυμούν να μοιραστούν με τους διαφημιζόμενους αυτού του είδους τα στοιχεία, μπορούν να πραγματοποιήσουν τις σχετικές ρυθμίσεις από την καρτέλα Privacy, στο μενού Tools / Options.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...